Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Τα κυνηγόσκυλα: Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Νορβηγία, ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Σκανδιναβία. Τίτλοι τρανοί! Γι' αυτό και όταν έπιασα Τα Κυνηγόσκυλα στα χέρια μου, είχα την αίσθηση πως θα είναι μια καλή συντροφιά στις μοναχικές στιγμές μου. Την αίσθηση αυτή βοήθησε και η περιγραφή στο οπισθόφυλλο. Ξεκινάει δυναμικά. Σου μεταδίδει την ένταση, τη δράση, την αγωνία.

Ξεκινώντας την ανάγνωση η αίσθηση έγινε πεποίθηση. Το συγγραφικό ταλέντο του Jorn Lier Horst είναι προφανές. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν, πρωταγωνιστής της ιστορίας, γίνεται εξαρχής συμπαθής. Το ίδιο και η κόρη του, η Λίνε. Τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Προσπαθείς μαζί τους να δώσεις απαντήσεις, να βρεις την άκρη του νήματος. Και σίγουρα θες να περάσεις πιο πολλές μοναχικές στιγμές με το βιβλίο στα χέρια, να χαθείς στις σελίδες του, να γίνεις κοινωνός των εξελίξεων.

Γενικώς θεωρώ πως πράγματι πρόκειται για ένα πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, καλογραμμένο, με ενδιαφέρουσα πλοκή, χωρίς υπερβολές και εξωπραγματικές καταστάσεις. Επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό να κερδίζει μια υψηλή θέση στην καρδιά και τις κριτικές του αναγνωστικού κοινού.

Γι' αυτό και όσοι αγαπάτε τα αστυνομικά μυθιστορήματα, δεν πρέπει να το αφήσετε παραμελημένο. Θα απολαύσετε κάθε του σελίδα. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Καλή ανάγνωση,

Βασιλική

ΥΓ. Για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Διόπτρα, κάντε κλικ εδώ.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
02.04.2014

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα και πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Αναζητήστε τις.

Περισσότερα...
07.01.2015

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Όλο έλεγα πως θα φτιάξω σπιτικά burgers, αληθινά σπιτικά burgers και όλο έμενα στα λόγια... Λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα... Είχα δώσει τον λόγο μου όμως και ο καιρός περνούσε. Και λόγο στον λόγο, τα κατάφερα.

Πριν λίγες μέρες ετοίμασα σπιτικά burgers και ήταν υπέροχα! Εξαιρετικά! Και αυτό ήταν καλό! Τουλάχιστον άξιζε η αναμονή! Ήταν τόσο πετυχημένα που φάγαμε πάρα πολύ. Ακόμα και η φίλη μου η λουίζα δυσκολεύτηκε να ανακουφίσει τα στομάχια μας. Και αυτό ήταν κακό.

Η λύση είναι μία: Να τρώμε πιο συχνά για να μη μας φαίνονται τόσο λαχταριστά.

Περισσότερα...
08.05.2013
Sfendami Mountain Festival 2013

Τα βουνά μας αρέσει να τα επισκεπτόμαστε, να τα κατακτούμε και αυτό φαίνεται και από τις ορεινές μας περιπλανήσεις. Κάθε επίσκεψη σε ένα νέο βουνό είναι μια νέα ανακάλυψη, η ομορφιά που συναντάς είναι απίστευτη, η φύση σου επιφυλάσσει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, περπατάς ή σκαρφαλώνεις και αποκαλύπτονται μπροστά σου τα θαυμάσια τοπία.. Και όλα αυτά δεν τα χορταίνεις ποτέ και δεν τα ξεχνάς ποτέ.. Οι εικόνες, η θέα, τα έντονα συναισθήματα δε σε αφήνουν στην καθημερινότητά σου, τα έχεις μέσα σου και έρχονται στην επιφάνεια με κάθε σχετικό ερέθισμα.

Περισσότερα...
13.07.2013
Έτοιμη για παραλία;

Έχει μπανάκι το πρόγραμμα αυτό το σαββατοκύριακο;

Εμείς ελπίζουμε πως θα έχουμε αύριο την ευκαιρία για μια βουτιά, αν και τη σκεφτόμαστε από σήμερα!

Περισσότερα...
09.01.2013
Eυτυχία είναι..

Πράγματι! Kαλά μας ταξίδια λοιπόν..

Περισσότερα...
05.02.2013
Χειροποίητος γιακάς

Ώρα για δημιουργική εκτόνωση με χειροποίητες κατασκευές... Τη ραπτική μπορεί να μην την κατέχουμε αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά και φυσικά ποτέ δε χάνουμε τη διάθεσή μας για δημιουργικούς πειραματισμούς.

Περισσότερα...
15.07.2013
Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό με φράουλες

Καλημέρα και καλή εβδομάδα με ένα χρωματιστό και θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσουμε με ενέργεια το 2ο μισό του Ιουλίου!

Περισσότερα...
09.05.2013

Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά

Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά

Εύκολη συνταγή για ένα ελαφρύ πιάτο, νόστιμο και δροσερό... Να μη μας πέσει και βαρύ το φαγητό μετά την πασχαλινή υπερκατανάλωση κρεάτων. Έτσι δε θα σηκωθούμε από το τραπέζι με βαρύ στομάχι και θα έχουμε χώρο και για ένα παγωτάκι...

Περισσότερα...
20.09.2012

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Gorgeous and Greek as well! 

H 23χρονη Θωμαή Απέργη με το πρώτο της single "Μια Βραδιά" μας εντυπωσιάζει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να θέλουμε να χορέψουμε στο ρυθμό του. 

Περισσότερα...
17.04.2013
Today's tip

Σύμφωνα με τη Λήδα Καράμπελα στην ομιλία της στο TEDxThessaloniki, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε καλό είναι να αναζητούμε τρεις λόγους για τους οποίους νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι ζήσαμε μέσα στη μέρα μας. Τρεις λόγους πέρα από το ότι είμαστε καλά, ότι έχουμε υγεία κτλ κτλ...

Περισσότερα...
26.01.2013

Ζεστά ροφήματα από βότανα

Ζεστά ροφήματα από βότανα

για ζεστασιά, θαλπωρή και χουχούλιασμα...

Περισσότερα...
18.01.2013

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

και βρίσκονται στην πρωτεύουσα ή στα πέριξ...

Περισσότερα...
16.01.2017

Καλημέρα άσπρη μέρα!

Καλημέρα άσπρη μέρα!

Άλλη σκόπευα να είναι η πρώτη ανάρτηση της χρονιάς (και την καθυστέρησα λίγο) αλλά όταν σηκώθηκα με τις πρώτες πρωινές φωνές των παιδιών - πριν χαράξει - αντίκρυσα και πάλι ένα λευκό τοπίο.. Και μου άρεσε πιο πολύ από ποτέ.

Περισσότερα...
03.08.2014

Πού να βάλω την πετσέτα μου;

Πού να βάλω την πετσέτα μου;

Πόσος κόσμος να χωρέσει σε μια παραλία...;

Περισσότερα...
04.07.2014

Ο lego-Παρθενώνας

Ο lego-Παρθενώνας

Άλλοι (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) σκέφτονται να φτιάξουν μπομπονιέρες από lego... κι άλλοι φτιάχνουν ολόκληρο τον Παρθενώνα!

Μαγικά αυτά τα παιχνίδια, υπέροχη και η ιδέα των Αυστραλών που έφτιαξαν την Ακρόπολη από τουβλάκια lego με σκοπό να την χαρίσουν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Περισσότερα...
25.01.2013

Lana Del Rey - Video Games

Lana Del Rey - Video Games

Τα ομαδικά παιχνίδια όπως τα επιτραπέζια, τα χαρτιά και τα video games είναι μερικές ακόμη εναλλακτικές για αυτό το Σαββατοκύριακο, ειδικά αν έχουμε παρέα στο σπίτι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τα σχέδια για ένα ωραίο διήμερο ακούγοντας το "Video Games" της Lana Del Rey.

Περισσότερα...
28.06.2013
Μια βόλτα με το ποδήλατο;

Και επειδή είπαμε ότι κάποιοι και κάποιες θα μείνουμε στην πόλη το σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι αρκετά δροσερός και η πόλη σίγουρα πιο άδεια από τις καθημερινές, τι θα λέγατε να κάνουμε μια ποδηλατοβόλτα;

Περισσότερα...
03.10.2013
Keep calm & think positively

Οι θετικές σκέψεις είναι απαραίτητες στο ξεκίνημα της ημέρας. 

Περισσότερα...
28.03.2014
Η ώρα της γης για το 2014

Η καθιερωμένη πλέον ετήσια δράση "Ώρα της γης" έχει προγραμματιστεί και φέτος για το τέλος Μαρτίου.

Περισσότερα...
21.02.2013

BRIT Awards 2013

BRIT Awards 2013

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των βραβείων! Mετά τα Grammy και πριν τα Oscar απονεμήθηκαν χθες το βράδυ στο Λονδίνο τα BRIT Awards 2013, δηλαδή τα βρετανικά μουσικά βραβεία για τη χρονιά που πέρασε.

Περισσότερα...