Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Απολογισμός του περσινού μας advent calendar

Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που στο σπίτι μας μπήκε Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Δωράκια, πραγματάκια που αγοράσαμε και άλλα που είχαμε, απαραίτητα για κατασκευές και δραστηριότητες μπήκαν σε χαρτοσακουλάκια ή τυλίχτηκαν όμορφα και όλα μαζί κρεμάστηκαν στο γιορτινό μας ημερολόγιο.

adventcalendar2016 10

adventcalendar2016 20

Κι αν θέλετε να δείτε περισσότερα για το περσινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, περισσότερο γνωστό ως advent calendar (και δεν ήταν ένα αλλά τρία), δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.

Φέτος, πριν ετοιμάσω το νέο ημερολόγιο, κι αυτή τη φορά θα είναι ένα μόνο, είπα να κάνω έναν απολογισμό του παλιού. Κυρίως όσον αφορά στις δραστηριότητες και τις κατασκευές. Και δεν ήταν λίγες. Αλλά λίγες φωτογράφισα :(

Με αφορμή λοιπόν το ημερολόγιο φτιάξαμε χιονόμπαλες

snowball 4

Και γι αυτές εργαστήκαμε όλοι μαζί, μπαμπάς - μαμά - Φίλιππος.

snowball 7

Και αφού βάλαμε και τον μπαμπά στο λούκι, κάναμε και δυο χιονόμπαλες δώρο στα βαφτιστηράκια μας. Και ένα άλλο απόγευμα φτιάξαμε χιονόμπαλες με τη γιαγιά μας την καλή και τις δώσαμε να τις πάρει μαζί της στο σπίτι της. Μάλιστα στην επόμενη επίσκεψή μας εκεί, μαζέψαμε πλαστικές φιγούρες χριστουγεννιάτικες και έτσι μπορούμε να φτιάξουμε και φέτος χιονόμπαλες με τη συμμετοχή και της Μάγδας.

Μόνοι αλλά και με τη γιαγιά μας φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα δεντράκια από τσόχα. Τα κομμάτια ήταν έτοιμα κομμένα και ο Φίλιππος με λίγη βοήθεια τα κόλλησε. Και τελικά κόλλησα και μαγνητική ταινία στο πίσω μέρος κάποιων εξ αυτών και έτσι στόλισαν το ψυγείο μας και το ψυγείο της γιαγιάς και του παππού.

Επόμενη κατασκευή ήταν το δεντράκι από φελλούς. Το κόλλησα εγώ με σιλικόνη, ο Φίλιππος επέμενε να βάλουμε και κορμό και βάλαμε. Μετά μόνος του με τέμπερες το έβαψε και έχουμε ένα ακόμα δεντράκι στο σπίτι μας. 

adventcalendar2016 19

adv cal act 2016 2

adv cal act 2016 1

Εννοείται επίσης ότι φτιάξαμε μπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα με αντίστοιχα κουπάτ, χιονανθρωπάκια, δεντράκια, αγγελάκια, χιονονιφάδες κ.α. αλλά εξαφανίστηκαν πολύ γρήγορα και ούτε μια φωτογραφία δεν τα βγάλαμε.

Εκτός από μπισκοτάκια όμως, κατασκευάσαμε και το πρώτο μας τζιντζερομπισκοτόσπιτο όταν μας επισκέφθηκε η νονά μας! Μπήκαμε για τα καλά στην κουζίνα, χρησιμοποιήσαμε τα κουπάτ που είχα αγοράσει σε μια τυχαία καλοκαιρινή διαδικτυακή εξόρμηση στην αγορά και με λίγη προσπάθεια σε μερικές ώρες έτοιμο το μπισκοτόσπιτο. Ομολογώ ότι είχαμε κάποιες αστοχίες για πρώτη φορά αλλά μικρό το κακό. Για παράδειγμα ξεχάσαμε να φτιάξουμε ένα μπισκότο για βάση. Όμως στερεώσαμε μερικά μπισκότα και κολλήσαμε εκεί πάνω τις πλευρές του σπιτιού. Επίσης ξεχάσαμε να κάνουμε καμινάδα. Και αναρωτιόμουν σε τι χρησιμεύουν τα έξτρα μικρά κουπάτ που είχε μέσα η συσκευασία...

adventcalendar2016 7

Οφείλω να προσθέσω επίσης ότι επειδή ήξερα πως αυτό το μπισκοτόσπιτο μόνο διακοσμητικό ρόλο μπορεί να είχε, δεν κάναμε υπερβολές στον στολισμό, δε χρησιμοποιήσαμε σοκολάτες κ.λπ. Απεναντίας, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το κόστος όσο πιο χαμηλό γινόταν, χρησιμοποιώντας μόνο καραμελάκια και τρουφίτσες και λοιπά διακοσμητικά στοιχεία που είχα στο ντουλάπι. Δεν αγόρασα τίποτα έξτρα. Τέλος να προσθέσω ότι βασιστήκαμε στη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

adv cal act 2016 3

adv cal act 2016 4

adv cal act 2016 5

adv cal act 2016 8

adv cal act 2016 9

Νομίζω ότι μερικές από τις παραπάνω δραστηριότητες ή και όλες θα τις περιλαμβάνει και το φετινό μας ημερολόγιο. Η εμπειρία θα είναι διαφορετική αφού πλέον η Μάγδα δε θα τρώει ότι πέφτει στο πάτωμα αλλά θα μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά.

Τέλος, να πω ότι φυσικά παίξαμε με τα παιχνιδάκια - δωράκια του ημερολογίου και διαβάσαμε τα βιβλία που περιείχε και χαρήκαμε με τις καλτσούλες και τα σκουφάκια του... Όμως νομίζω πως το φετινό ημερολόγιο θα περιέχει περισσότερα υλικά για δραστηριότητες παρά παιχνίδια. Έτσι εξασφαλίζουμε τις αφορμές για δημιουργικά απογεύματα και πολλές κατασκευές. 

Αν έχετε καμιά πρόταση για εύκολες δραστηριότητες με έναν σχεδόν τετράχρονο και μια δίχρονη, θα χαρώ να μου τη στείλετε εδώ

Τα φιλιά μου,

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
25.01.2013
Οι προτάσεις μας για το σαββατοκύριακο

Δυστυχώς όλες οι προγνώσεις δείχνουν ότι ο καιρός δε θα μας κάνει τη χάρη αυτό το σαββατοκύριακο. Βροχές και χιόνια στα ορεινά ίσως μας κλείσουν σπίτι. Αλλά και έτσι να είναι, δε θα το βάλουμε κάτω. Είναι μια καλή ευκαιρία να το ρίξουμε σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, ταινίες και σίγουρα στο φαγητό...

Περισσότερα...
16.03.2014

Με πρώτη ύλη τη δαντέλα

Με πρώτη ύλη τη δαντέλα

Πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με μερικά κομμάτια δαντέλα; 

Περισσότερα...
19.10.2012

Triggerfinger - I Follow Rivers (ΙΙ)

Triggerfinger - I Follow Rivers (ΙΙ)

Ένα "πουλάκι" μας σφύριξε ότι υπάρχει και άλλη μια πολύ καλή διασκευή του έτσι κι αλλιώς υπέροχου τραγουδιού της Lykke Li από τους Triggerfinger..

Περισσότερα...
30.03.2013
Street art - Graffiti

Κάθε φορά που περπατάω στο δρόμο είτε βρίσκομαι σε μια γνώριμη πόλη, είτε περιπλανιέμαι σε κάποια για πρώτη φορά, ένα από τα πράγματα που μου τραβάνε την προσοχή είναι η τέχνη του δρόμου. Εκτός όμως από από τους καλλιτέχνες του δρόμου, τους οποίους αγαπώ και πάντα με συντροφεύουν ευχάριστα στις βόλτες μου, παρατηρώ και τα δεκάδες γκράφιτι που ανάλογα με το τι αναπαριστούν και με το πού βρίσκονται μπορούν να αλλάζουν εντελώς την εικόνα των δρόμων, των κτιρίων ή και ολόκληρης της πόλης, άλλοτε θετικά, άλλοτε αρνητικά.

Περισσότερα...
16.07.2014

Cherry Smoothie

Cherry Smoothie

Ένα smoothie την ημέρα.. είναι ένας ωραίος τρόπος να πάρουμε τις απαραίτητες βιταμίνες!

Περισσότερα...
03.08.2014

Πού να βάλω την πετσέτα μου;

Πού να βάλω την πετσέτα μου;

Πόσος κόσμος να χωρέσει σε μια παραλία...;

Περισσότερα...
15.04.2013
To πράσινο παντελόνι

Τα χρωματιστά παντελόνια είναι και φέτος μια από τις αγαπημένες μας στιλιστικές επιλογές για φρέσκες και ανάλαφρες καθημερινές εμφανίσεις. Μας αρέσουν γιατί σπάνε τη μονοτονία του λατρευτού αλλά και ελαφρώς βαρετού τζιν, γιατί δίνουν μια πιο ιδιαίτερη πινελιά στην εμφάνισή μας και γιατί μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στη φύση που πρασινίζει διαρκώς και ομορφαίνει τα τοπία γύρω μας.

Περισσότερα...
23.04.2013

Η παιδική συλλογή με τις χαρτοπετσέτες εξελίσσεται

Η παιδική συλλογή με τις χαρτοπετσέτες εξελίσσεται

Μπορεί τώρα να φαίνεται περίεργο αλλά κάποτε η συλλογή χαρτοπετσετών ήταν παιδική συνήθεια για μεγάλη μερίδα κοριτσιών. Μέσα σε αυτή τη μερίδα ήμουν και εγώ! Εκτός από χαρτοπετσέτες μαζεύαμε αλληλογραφίες, τα αγόρια μάζευαν στρατιωτάκια, όλοι μαζί μαζεύαμε αυτοκόλλητα χαρτάκια με τα σήματα αθλητικών ομάδων ή με τα πρόσωπα αγαπημένων αθλητών ή ακόμα και με φιγούρες παιδικών ηρώων... Αυτές οι συλλογές υπάρχουν ακόμα στο παιδικό μου γραφείο για να θυμίζουν την παιδική αθωότητα, τα παιδικά πάρτι, από τα οποία συγκεντρώναμε και τις περισσότερες χαρτοπετσέτες, τότε που τα πάρτι γινόταν στο σπίτι και όχι σε παιδότοπους.

Περισσότερα...
30.06.2013
Joe Cocker - Summer In The City

Αποχαιρετούμε τον 1ο μήνα του καλοκαιριού μουσικά με τον Joe Cocker να μας τραγουδά "Summer In the City".. υμνώντας τις καλοκαιρινές νύχτες και παρακινώντας μας να βγούμε έξω για χορό όλο το βράδυ!

Περισσότερα...
11.01.2013

Διακόσμηση με χάρτινες γιρλάντες

Διακόσμηση με χάρτινες γιρλάντες

Αυτό το σαββατοκύριακο οργανώστε μια συνάντηση φίλων στο σπίτι και ετοιμάστε μια διαφορετική διακόσμηση με χάρτινες γιρλάντες. 

Περισσότερα...
01.01.2013
Ο Άγιος Βασίλης έφτασε

Από ό,τι φαίνεται ο Άγιος Βασίλης έλαβε το γράμμα μας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας!

Περισσότερα...
08.12.2012
Art de la table - Κυριακάτικη πρόταση

Η δική μας πρόταση για την αυριανή Κυριακή!

Περισσότερα...
28.11.2012

Lily Allen - Not fair

Lily Allen - Not fair

Ακόμα κι αν η μέρα σας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, πατήστε το play, ανεβάστε την ένταση και αφήστε τη Lily Alen να σας παρασύρει στο ρυθμό του τραγουδιού της!

26.12.2015

DIY με φελλούς

DIY με φελλούς

Κουμπαρούλα τι λες... θα τους αξιοποιήσουμε φέτος τους φελλούς;

Περισσότερα...
09.11.2012
Μια χούφτα!

Η φωτογραφία είναι πρόσφατη και μου άρεσε πολύ! Ένα νεογέννητο ορτυκάκι! Τόσο μικρό!

21.12.2013

Χριστουγεννιάτικα δώρα & συσκευασίες

Χριστουγεννιάτικα δώρα & συσκευασίες

Ήρθε πάλι ο καιρός να αγοράσουμε ή να ετοιμάσουμε τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι η στιγμή που πολλοί αγαπάμε, να ψάχνουμε, να βρίσκουμε πρωτότυπες ιδέες για δώρα στους αγαπημένους μας ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, για πολλούς είναι και ένας μικρός γλυκός μπελάς. Τι να βρούμε πάλι να πάρουμε, που να μην το έχουμε ξαναπάρει, να είναι εντός του διαθέσιμου προϋπολογισμού και να αρέσει στον παραλήπτη;

Περισσότερα...
12.02.2014
Woodkid - I Love You

Ένα αγαπημένο κομμάτι με ένα κινηματογραφικό video clip.

Περισσότερα...
05.07.2013
The Babysitters Circus - Everything's Gonna Be Alright

Παρασκευή σήμερα και δε μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ένα χαρούμενο τραγούδι..

Περισσότερα...
10.04.2014

Σταφιδόψωμα

Σταφιδόψωμα

Η φίλη Μπέσσυ ξαναχτυπά για άλλη μια φορά με λαχταριστά σταφιδόψωμα. Ό,τι φτιάχνεται με ζύμη μας αρέσει πολύ, οπότε ευκαιρία για νέα κουζινομαγειρέματα!

Περισσότερα...
02.04.2013

Cayetano - Fairy Tales

Cayetano - Fairy Tales

Μια και σήμερα τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους, ας κλείσουμε την ημέρα μας μουσικά με τα παραμύθια του Cayetano.

Περισσότερα...
24.12.2014

Σπιτικά μπισκοτοκουλουράκια κανέλας

Σπιτικά μπισκοτοκουλουράκια κανέλας

Σιγοτραγουδώντας το "πλάθω - πλάθω κουλουράκια" φτιάξαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μπισκοτάκια κανέλας και μοιράσαμε σε φίλους και γνωστούς. Είναι νόστιμα, είναι τραγανά, είναι εύπλαστα, είναι παιχνίδι όταν έχεις και παιδιά να ασχολούνται... είναι και νηστίσιμα για όσους μπαίνουν και στο θρησκευτικό πνεύμα των ημερών. Είναι για όλους ;)

Περισσότερα...
16.03.2013
Zaz - On Ira

Ας απολαύσουμε παρέα το καινούριο τραγούδι της Ζaz που κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας.

Περισσότερα...