Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διακοπές 2016 - 5η στάση: Αθήνα

Μετά τη βόλτα μας στα νησιά του Αργοσαρωνικού, το πλάνο μας έλεγε διήμερη παραμονή στην Αθήνα. Οπότε αφήσαμε τις Σπέτσες και μετά από ένα ήσυχο και σύντομο ταξίδι, φτάνουμε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, άψογο και σε πολύ βολική περιοχή.

Έχουμε χρόνια να έρθουμε στην πρωτεύουσα. Έχουμε όμως και δυο μέρες να τριγυρίσουμε το κέντρο της με άψογο ξεναγό, φίλο, νέο και ακούραστο.

Ξεκινάμε με μια μεγάλη αναγνωριστική βόλτα στα κεντρικά σημεία της πόλης. Σύνταγμα, Ζάππειο, Καλλιμάρμαρο, Στήλες Ολυμπίου Διός, Ερμού, Μοναστηράκι, Πλάκα. Φτάσαμε να αγναντεύουμε την Ακρόπολη από χαμηλά. Καταλήξαμε στην Πλάκα για χαλάρωση και φαγητό. Ήταν πανέμορφα! Ταβερνούλες γεμάτες κόσμο, παρέες νεανικών γκρουπ να περνούν κάνοντας καντάδες... Διαφορετικό χρώμα στα σοκάκια! Θες να παγώσει ο χρόνος.

athens 6772

athens 6778

athens 6791

athens 6795

athens 6802

athens 6810

athens 6824

athens 6831

Την επόμενη μέρα επισκεπτόμαστε τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης και φυσικά μένει χρόνος για μερικές ακόμα βόλτες. Στον Λυκαβηττό πετύχαμε φοβερή ορατότητα ... Το μάτι απλώθηκε παντού και τέρμα δεν είδε πουθενά. Στην Ακρόπολη είχαμε έρθει κι άλλες φορές. Οι τουρίστες όπως πάντα είναι ατελείωτοι και τα μεταλλικά υποστυλώματα του Παρθενώνα είναι πάντα εκεί. Κλείνουμε με την επίσκεψη στο πανέμορφο, υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης και στο... εστιατόριο - καφέ της. Είναι όλα τόσο όμορφα που σβήνουν κάθε παλιότερη εικόνα που είχαμε από το πολύβουο κέντρο της πόλης. Απολαμβάνουμε τις στιγμές, δεν νιώθουμε καν το νέφος, δε βρίσκουμε τίποτα να μας χαλάσει.

athens 6842

athens lik

athens 6876

athens 6884

athens 6893

athens 6903

athens 6906

athens 6916

athens 6935

athens 6942

athens 6956athens 6782

athens 6979

Γεμάτοι εικόνες κι εντυπώσεις από τη δεκαήμερη απόδρασή μας, νιώθοντας πληρότητα και χαρά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Τα μάτια είδαν πολλά, γνωρίσαμε τον Αργοσαρωνικό, ξαναγνωριστήκαμε με την πρωτεύουσα, επισκεφθήκαμε αξιοθέατα, μυρίσαμε, γευτήκαμε, ταξιδέψαμε... Επιστρέφουμε λοιπόν στη βάση μας, στα δικά μας, στην ανεμπόδιστη θέα μας στο Αιγαίο, στον δικό μας Παράδεισο.

Θοδωρής

Σε αυτόν τον Παράδεισο θα περάσουμε το καλοκαίρι μας οικογενειακώς μικροί μεγάλοι και θα σας αφήσουμε για λίγο σε ησυχία, απολαμβάνοντας στιγμές οικογενειακής θαλπωρής με τα μικρά μας τερατάκια, κρατώντας αποστάσεις από την τεχνολογία. Έτσι λέμε... Εκτός κι αν οι ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα μας δώσουν έμπνευση και μας δημιουργήσουν την ανάγνη για κάποια έκτακτη ανάρτηση. Αν δεν προκύψει αυτό, τότε θα τα πούμε το φθινόπωρο. Μέσω instagram βέβαια ίσως μοιραστούμε και καλοκαιρινές στιγμές. Μπορείτε να μας ακολουθείτε εκεί για να μαθαίνετε νέα μας!

Καλό καλοκαίρι σε όλους! Να περνάτε όμορφα και να χαίρεστε κάθε στιγμή!

Βασιλική 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
17.12.2016

Τυλίγουμε δώρα αξιοποιώντας φακέλους και χαρτοσακούλες

Τυλίγουμε δώρα αξιοποιώντας φακέλους και χαρτοσακούλες

Σήμερα το διαδικτυακό μας μενού έχει ιδέες για τα περιτυλίγματα των χριστουγεννιάτικων δώρων σας προς τους αγαπημένους σας ανθρώπους, βασισμένες στα περσινά μας δώρα.

Περισσότερα...
09.05.2013

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

O Σπύρος Παλούκης μας παροτρύνει να βάλουμε λίγη από τη μαγεία των παραμυθιών στη ζωή μας και να φτιάξουμε το δικό μας δωμάτιο των ευχών.

Περισσότερα...
04.02.2013

Cupcakes Βανίλιας

Cupcakes Βανίλιας

Σας είπα ότι θα σας δίνω κάθε μέρα και μια συνταγή και φυσικά τώρα που κοντεύω τα 30 έχω έναν επιπλέον λόγο να κρατάω το λόγο μου. Ωρίμασα βλέπετε λίγο περισσότερο εδώ και μία εβδομάδα και μία μέρα. 

Περισσότερα...
09.11.2014

7 ενδυματολογικές προτάσεις για τις 7 ημέρες της επόμενης εβδομάδας

7 ενδυματολογικές προτάσεις για τις 7 ημέρες της επόμενης εβδομάδας

Το τελευταίο μου απόκτημα είναι μια πλεκτή ζακέτα με κρόσσια. Οι ζακέτες γενικά μου αρέσουν πολύ και τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας μου. Ζακέτες σε διάφορα χρώματα, μήκη και στιλ έχουν διεισδύσει στη ντουλάπα μου και δε λένε να βγουν. Κατ' επέκταση έχουν κάπως αυξηθεί και τα T-shirts που αποτελούν το πρώτο επίπεδο στις ενδυματολογικές επιλογές μου, από πάνω μπαίνει η ζακέτα, κάπου πιο πάνω υπάρχει η σχεδόν μόνιμη κάλυψη του λαιμού είτε πρόκειται για φουλάρι είτε για κασκόλ είτε για κάποιον πλεκτό γιακά...

Περισσότερα...
09.10.2013

Μαυροπίνακας & υδρόγειος

Μαυροπίνακας & υδρόγειος

Δύο πολύ αγαπημένα αντικείμενα για το παιδικό δωμάτιο.

Περισσότερα...
12.05.2013
Είμαστε γεννημένοι να κινούμαστε...

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που πρωτοείδα αυτό το βίντεο. Μπορεί να μην αναφέρεται σε κάτι καινούργιο αλλά μου έμεινε στο μυαλό, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένες σκέψεις...

Περισσότερα...
25.08.2016

Η Γέφυρα των Μυστικών

Η Γέφυρα των Μυστικών

Φέτος στις διακοπές μπορεί να διάβασα μόνο τρία βιβλία αλλά πέτυχα διάνα στις επιλογές μου! Τρία βιβλία... ένα κι ένα!

Ομολογώ πως γενικά τρία βιβλία για μένα είναι λίγα, πολύ λίγα! Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, με τον Φίλιππο και την μπέμπα να κοιμούνται ελάιχστα μέσα στη μέρα, η εξοικονόμηση έστω και δέκα λεπτών δικών ΜΟΥ πριν παραδοθώ στην αγκαλιά του Μορφέα, ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση!

Περισσότερα...
13.01.2015

First Aid Kit - My Silver Lining

First Aid Kit - My Silver Lining

Πολύ μ'αρέσει!

"I don't want to wait anymore I'm tired of looking for answers
Take me some place where there's music and there's laughter..."

Περισσότερα...
23.12.2014

Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

Τη Δέσποινα την γνωρίσαμε μετά τον 2ο διαγωνισμό μας. Είναι μια από τις νικήτριες του βιβλίου "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015". Συνομιλώντας μαζί της στο facebook, μάθαμε πως της αρέσει να "ποιεί με τα χέρια" και διαθέτει τα δικά της Χειρο-ποιήματα.

Περισσότερα...
10.12.2013
Μικρά Αγγλία

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την ταινία "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη. 

Περισσότερα...
09.07.2013
Robbie Williams - Beyond The Sea

Ας κλείσουμε την ημέρα μας με τον μοναδικό Robbie να μας ταξιδεύει σε έναν τόπο κάπου πέρα από τη θάλασσα..

Περισσότερα...
03.04.2015

Keukenhof: Ένα πολύχρωμο πάρκο γεμάτο τουλίπες

Keukenhof: Ένα πολύχρωμο πάρκο γεμάτο τουλίπες

Αυτό που δεν προλάβαμε να κάνουμε εμείς (και θέλαμε τόσο... και έφταιγα εγώ που δεν προλάβαμε...), όταν πήγαμε στο Άμστερνταμ, έκανε η φίλη μου η Δ. στην πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα της ...τουλίπας! Δε φτάνει που πήγε στο Ρότερνταμ και μας άφησε εμάς πίσω, περιπλανήθηκε και στη μαγευτική εξοχή της Ολλανδίας και επισκέφτηκε και το συνήθως πολύχρωμο Keukenhof, το τεράστιο πάρκο με τις τουλίπες!

Περισσότερα...
02.04.2014

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα και πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Αναζητήστε τις.

Περισσότερα...
19.10.2013
Φρέσκος χυμός για ένα δυναμωτικό πρωινό

Ένας φρέσκος χυμός φρούτων είναι πάντα ευπρόσδεκτος το πρωί!

Περισσότερα...
21.05.2013
Προσκλητήρια γάμου με εναλλακτικό ύφος

Για όλους εσάς που σχεδιάζετε το γάμο σας και τρέχετε για εκκλησία, νυφικό, κοστούμι, προσκλητήρια, μπομπονιέρες και .... (η λίστα δεν έχει τελειωμό) ... σας έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για τα προσκλητήρια του γάμου σας.

Περισσότερα...
24.09.2014

Car Sweet Car

Car Sweet Car

Πότε πέρασε πάλι τόσος καιρός; Το καλοκαίρι τελείωσε (παει, το αποχαιρετήσαμε πια για τα καλά και περιμένουμε το επόμενο), το φθινόπωρο μπήκε, κοντεύει να τελειώσει και ο πρώτος μήνας του... Και γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνειδητοποιώ πως δεν είναι μόνο το καλοκαίρι που πέρασε, είναι και αυτή η μονίμως ξεχασμένη ημερομηνία που πρέπει να κάνω service στο αυτοκινητάκι μου. Τώρα πρέπει πάλι να πάρω τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία, να "κλαφτώ", να τους πω πόσο μακριά βρισκόμουν την περίοδο που έπρεπε να πάω για το ετήσιο service και να μου κάνουν για μια ακόμα χρονιά την παραχώρηση να κάνω εκπρόθεσμα το service και να μην χάσω την εγγύηση. Και όσο δεν μ' αρέσει να κλαίγομαι... Μα πώς γίνεται; Όσο συνεπής είμαι γενικά στη ζωή μου, τόσο ξεχασιάρα και αμελής είμαι στη σχέση μου με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο. 

Περισσότερα...
05.12.2012

Χειροποίητες δημιουργίες...έστω και σε παιδική εκδοχή

Χειροποίητες δημιουργίες...έστω και σε παιδική εκδοχή

Ακόμα και τα πιο απλά δωράκια μπορεί να μπουν σε ένα ξεχωριστό χειροποίητο περιτύλιγμα, αποκτώντας ειδική αξία.

Περισσότερα...
19.10.2012

Triggerfinger - I Follow Rivers

Triggerfinger - I Follow Rivers

Εξαιρετική διασκευή του τραγουδιού της Lykke Li από τους Triggerfinger.

Απολαύστε το..

Περισσότερα...
20.10.2013

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ναούς και μνημεία: Αδράξτε την ευκαιρία!

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ναούς και μνημεία: Αδράξτε την ευκαιρία!

Μπορεί η σημερινή Κυριακή να είναι η τελευταία μέρα για το Open House Thessaloniki, όμως οι πολίτες της συμπρωτεύουσας έχουν ακόμα μια ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους μέσω του φθινοπωρινού κύκλου δωρεάν ξεναγήσεων σε ναούς και μνημεία που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
05.06.2015
Dust in the Wind

Παλιό μα τόσο διαχρονικό και τόσο αγαπημένο!

Περισσότερα...
23.11.2012
Κομμάτια κέικ

Μακάρι να είχαμε κι ένα και δύο και τρία κομμάτια κέικ... μαζί με τον καφέ βοηθάνε να ξεκινήσει καλύτερα η μέρα μας!

Περισσότερα...
12.09.2013
Στην κουζίνα..

Σε αυτήν την κουζίνα μας αρέσουν πολύ:

Περισσότερα...
12.06.2013
Nancy Sinatra & Lee Hazlewood - Summer Wine

Ας απολαύσουμε σήμερα ένα πολύ παλιό, πολύ γνωστό κι αγαπημένο τραγούδι, άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι.

Περισσότερα...