Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Οι προτάσεις μας για το σαββατοκύριακο

Δυστυχώς όλες οι προγνώσεις δείχνουν ότι ο καιρός δε θα μας κάνει τη χάρη αυτό το σαββατοκύριακο. Βροχές και χιόνια στα ορεινά ίσως μας κλείσουν σπίτι. Αλλά και έτσι να είναι, δε θα το βάλουμε κάτω. Είναι μια καλή ευκαιρία να το ρίξουμε σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, ταινίες και σίγουρα στο φαγητό...

Όπως συνηθίζουμε να λέμε, πάντα πρέπει να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα καλό πρωινό. Για το πρωί του Σαββάτου σας προτείνουμε τις αγαπημένες μας pancakes με φρούτα, μέλι, καρύδια και κανέλα, ενώ για το πρωινό της Κυριακής δε θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στην πεντανόστιμη croque madame. Ευκαιρία είναι επίσης μια που θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να ετοιμάσουμε φρέσκους χυμούς και smoothies φρούτων.

Εκτός όμως από το πρωινό και τα ενδιάμεσα γεύματα, είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις "ειδικές περιστάσεις" που όλοι ζητούμε για να κάνουμε τις στιγμές μας ομορφότερες. Αυτό το σαββατοκύριακο ας στρώσουμε περιποιημένα τραπέζια ανεξάρτητα από το φαγητό που θα ετοιμάσουμε. Η αγάπη μας για την art de la table είναι ευκαιρία να έρθει στο προσκήνιο.

Και αφού σιγουρευτούμε ότι έχουμε στην κουζίνα μας όλα όσα χρειαζόμαστε για να μεγαλουργήσουμε μαγειρικά, ας φροντίσουμε να προμηθευτούμε και τις ταινίες της αρεσκείας μας. Πέρα από τις προτάσεις μας για τις ταινίες που είδαμε πρόσφατα και μας άρεσαν πολύ, σας θυμίζω και παλαιότερες προτάσεις για δυο ταινίες που όλοι πρέπει να δούμε. Και ίσως μία φορά δεν αρκεί. Πρόκειται για τις ταινίες "All the invisible children" και "Temple Grandin". Για όσους έχουν διάθεση για κινηματογράφο, σας θυμίζω ότι από χθες προβάλλεται και η ταινία "Lincoln" που είναι υποψήφια για 12 όσκαρ. Επίσης για τους cinefil, ξεκίνησε σε επανέκδοση η προβολή της ταινίας του 1971 "King Lear" του σοβιετικού Grigori Kozintsev, η οποία από τους κριτικούς έχει χαρακτηριστεί ως αριστούργημα.

Πέρα από τις ταινίες, μια πολύ καλή συντροφιά για χαλάρωση στον καναπέ αγκαλιά με την κουβερτούλα μας είναι και τα βιβλία. Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές βιβλιοπροτάσεις. Είναι σίγουρο όμως πως αν ψάξετε στη βιβλιοθήκη σας θα βρείτε βιβλία που δεν έχετε διαβάσει ποτέ, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να τα ξεκινήσετε τώρα.

Εκτός από τις παραπάνω προτάσεις, έχουμε άλλη μία, λίγο πιο δημιουργική. Πάρτε κόλλες Α4 ή άλλα λεπτά χαρτιά - μια καλή περίπτωση είναι το χαρτί ψησίματος ή και κάποια χαρτιά περιτυλίγματος, κόψτε τετράγωνα κομμάτια και πειραματιστείτε με την τέχνη origami. Είναι απίστευτο το πόσα πράγματα μπορείτε να δημιουργήσετε με απλό χαρτί!

Ό,τι και αν κάνετε να έχετε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο! Α! Και μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε για τις γεύσεις, τις ταινίες και τα βιβλία που ξεχωρίσατε και φυσικά για τις δημιουργίες σας! 

Φωτογραφία: thegiftsoflife via whitenes-s

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
14.06.2013

Πολύχρωμες Τραπεζαρίες

Πολύχρωμες Τραπεζαρίες

Είναι γεγονός ότι τα χρώματα μας φτιάχνουν τη διάθεση! Ας μην τα περιορίσουμε λοιπόν μόνο στις εμφανίσεις μας και ας πάρουμε ιδέες για το πως μπορούμε να παίξουμε μαζί τους στο αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού, την τραπεζαρία..

Περισσότερα...
27.03.2013

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην Άφυτο

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην Άφυτο

Είναι κάποιες φορές που νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο ωραιότερο μέρος του κόσμου. Ότι είσαι τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Αισθάνεσαι απέραντη γαλήνη, ηρεμία, νιώθεις πως το μυαλό αδειάζει, πως οι μπαταρίες σου γεμίζουν. Ξέρεις τότε ότι έχεις κάνει τη σωστή απόδραση, το διάλειμμα από την καθημερινότητα που σε γεμίζει με δύναμη για να αντιμετωπίζεις με υπομονή και αισιοδοξία το άγχος και τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Περισσότερα...
17.12.2013

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνονται; Δεν γίνονται!

Έτσι, μετά τα μελομακάρονα της Σοφίας και τα κουλουράκια κανέλας, ήρθε η ώρα για τους κουραμπιέδες της μητέρας! Το είχα υποσχεθεί άλλωστε, έναν χρόνο πριν ότι φέτος θα είμαι δίπλα της κατά την παρασκευή των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
21.03.2017

Δημιουργώντας με pon pon

Δημιουργώντας με pon pon

Ιδέες δανεικές έγιναν η αφορμή για να αγοράσω pon pon και να ανακαλύψω πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με αυτά! Και επειδή ξετρελαθήκαμε με την ευκολία και το αποτέλεσμα μεγάλοι και μικροί σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Περισσότερα...
31.07.2014
Mια άλλη οπτική..

Τα χρωματιστά βραχιολάκια - μαρτυρικά μιας μοναδικής ημέρας – από μια άλλη οπτική γωνία...

Περισσότερα...
16.04.2014

Το φλοράλ παντελόνι

Το φλοράλ παντελόνι

H άνοιξη δεν ήρθε μόνο στη φύση, το μπαλκόνι ή την τραπεζαρία μας, ήρθε και στη μόδα! Τα άνθη είναι εδώ και δίνουν χρώμα στις εμφανίσεις μας.

Περισσότερα...
07.02.2013
Dream Big

Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα όνειρο;

Περισσότερα...
22.03.2013

Minor Project - Great

Minor Project - Great

Τους Minor Project πλέον τους γνωρίζουμε όλοι. Έχουν καταφέρει να μας συντροφεύουν μουσικά σε πολλές καθημερινές μας στιγμές ακούγοντας μερικά από τα τραγούδια τους πολύ συχνά στο ραδιόφωνο.

Περισσότερα...
01.02.2013
Πρόταση για το σαββατοκύριακο

Το Παζάρι Βιβλίου μετά την πολυετή παραμονή του στην πλατείτα Κλαυθμώνος και την ολιγοήμερη στάση του στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο, έχει πλέον μετεγκατασταθεί στη πλατεία Κοτζιά. Ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα...
22.05.2014

Σπιτική τούρτα μπισκότου για μικρά και μεγάλα παιδιά...

Σπιτική τούρτα μπισκότου για μικρά και μεγάλα παιδιά...

Βλέπεις αυτή την τούρτα και δεν πιστεύεις ότι είναι σπιτική. Την δοκιμάζεις και πάλι δεν πείθεσαι. Ξέρεις βέβαια πόσο ταλέντο έχει η φίλη σου στην κουζίνα και σε πολλών ειδών χειροποίητες κατασκευές αλλά πάλι.. αυτή η τούρτα σπιτική; Πότε πρόλαβε... πόσο να της πήρε... Μα τι αντοχές έχει... Και έπρεπε να ετοιμάσει ολόκληρο το πάρτι του γιου της... 

Για να μας πείσει λοιπόν, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή... Η (χρυσοχέρα που θα ΄λεγε και η γιαγιά μου) Αγγελική ξαναχτυπά και μας γράφει τα παρακάτω:

Περισσότερα...
17.01.2013
Bonjour!

Καλημέρα αλά γαλλικά!

Περισσότερα...
22.10.2013
Η "άγρια" συνάντηση

Εκτός από αγαπημένα και πεντανόστιμα μανιταράκια, μια βόλτα στο δάσος μπορεί να κρύβει και άλλες εκπλήξεις... πιο άγριες!

Περισσότερα...
28.12.2012
Holiday Sweaters

Μια πρόταση για τις εορταστικές μας εμφανίσεις..

Περισσότερα...
15.09.2013

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Ας ακούσουμε παρέα τη Melanie Pain να μας τραγουδάει "Dancing with myself". Την Παρασκευή που μας πέρασε βέβαια, χορέψαμε όλοι μαζί με την Παριζιάνικη μπάντα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα...
20.01.2013
Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο

Το δικό μας σαββατοκύριακο είχε λίγο από όλα. Μαγείρεμα, φίλοι στο σπίτι, μια σύντομη βόλτα στην αγορά, μια μικρή εκδρομή... Το μόνο κακό είναι ότι πέρασε γρήγορα!

Περισσότερα...
29.07.2014

Οργάνωση παιδικού δωματίου

Οργάνωση παιδικού δωματίου

Το καλοκαιράκι οργανώνουμε αποδράσεις και διακοπές, πυκνά συχνά όμως ασχολούμαστε και με την αναδιοργάνωση του σπιτιού ή κάποιων από τα διαθέσιμα δωμάτια. Το συνηθέστερο δωμάτιο που κάποιο καλοκαίρι αλλάζει μορφή είναι το παιδικό. Είτε από ξενώνας - γραφείο - αποθήκη - σιδερώστρα - χώρος για τα ασιδέρωτα ή για άπλωμα μετατρέπεται σε παιδικό είτε από πολύ παιδικό με κούνια και άπειρα κουκλάκια μετατρέπεται σε λιγότερο, φεύγει η κούνια και η αλλαξιέρα,  μπαίνει μονό κρεβάτι, γραφείο, οργανώνονται τα παιχνίδια... Ουφ! Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν...

Περισσότερα...
08.04.2013

Κίτρινο με φυστικί και πάλι!

Κίτρινο με φυστικί και πάλι!

Να τα πάλι τα δύο χρώματα που σας έλεγα πριν λίγες μέρες.. εμφανίστηκαν μπροστά μου έτσι ξαφνικά στο Pinterest και φυσικά τράβηξαν την προσοχή μου.

Περισσότερα...
17.02.2015
Damien Rice - The Blower's Daughter

Ένα κομμάτι που βρίσκεται πάντα στη λίστα με τα πιο αγαπημένα! Ξεχειλίζει από συναίσθημα!

Περισσότερα...
10.07.2013
Τι να φορέσω;

Πολύ ωραία η εμφάνιση της κοπέλας, δε συμφωνείτε;

Περισσότερα...
07.10.2013
Paris Fashion Week SS 2014

Ποιος είπε ότι το πουλόβερ είναι κατάλληλο μόνο για τις καθημερινές μας εμφανίσεις; Η ανταπόκριση από την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι μας αποδεικνύει το αντίθετο.

Περισσότερα...
14.01.2013

Vassilikos - No Milk Today

Vassilikos - No Milk Today

Ας ξεκινήσουμε με χιουμοριστική διάθεση την εβδομάδα μας με αυτή την εκδοχή του "No Milk Today" των Herman Hermits από τον Vassiliko..

Περισσότερα...
26.03.2014

Διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς

Διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς

Υπάρχει μια διαδρομή στην Ελλάδα όπου ξεκινάς "απ΄τα ψηλά", ανάμεσα σε άγριες βουνοκορφές και καταλήγεις στα "χαμηλά" σε μια όμορφη παραλία με βαθιά, καταγάλανα νερά. Κατεβαίνεις απόκρημνες πλαγιές, διασχίζεις πλούσια δάση κι ακούς τρεχούμενο νερό να κελαρύζει στη μέση του πουθενά. Στέκεσαι σε σημεία με απίστευτη θέα. Ανοίγεις το βήμα σου σε άλλα για να αποφύγεις πέτρες που πέφτουν από ψηλά. Περνάς μέρη όπου ακούς φωνές θαυμασμού σχεδόν σ' όλες τις γλώσσες του κόσμου. Φτάνεις σ' άλλα όπου πινακίδες σ' ενημερώνουν να κάνεις ησυχία για το φόβο κατολισθήσεων. Συναντάς ερειπωμένα χωριά, παλιά γεφύρια και ένα είδος ζώου μοναδικού, εξωτικού, τα ίχνη του οποίου χάνονται στα βάθη της ιστορίας.

Περισσότερα...
23.04.2014

Ώρα για αποτοξίνωση

Ώρα για αποτοξίνωση

Ένα μήνυμα της αγαπημένης μας φίλης Ιωάννας έφτασε στο inbox μας. Αυτή τη φορά δε μοιράστηκε μαζί μας συμβουλές ομορφιάς ούτε σκέψεις περί αγάπης ούτε συνταγές της μαμάς. Αντί όλων αυτών, επέλεξε να μας μυήσει στη δική της τακτική αποτοξίνωσης μετά τις αμαρτωλές - σε σχέση με το φαγητό - ημέρες του Πάσχα.

Περισσότερα...