Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η βάπτιση του Φίλιππου

Σας είπαμε ξανά ότι αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαπτίσεων για την παρέα του maresei. Όχι μόνο γιατί γίναμε μάρτυρες σε αρκέτες βαπτίσεις, αλλά και γιατί σε τρεις από αυτές είχαμε ενεργό ρόλο και συμμετοχή, είτε ως γονείς είτε ως νονοί είτε ως βοηθοί των πνευματικών γονέων. Και στις τρεις πάντως περιπτώσεις βάλαμε τα χεράκια μας για τη δημιουργία του "βαπτιστικού πακέτου".

Έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας τη βάπτιση του Αχιλλέα και σήμερα σειρά έχει αυτή του Φίλιππου που έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου. Αλλάς ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή..

Όλα ξεκίνησα πριν από 1,5 χρόνο όταν για πρώτη φορά τεθήκαμε αντιμέτωποι με την πρόκληση της αναζήτησης «πακέτου βάπτισης» για τη μικρή Μαργαρίτα – βαπτισιμιά του V. Επειδή η έρευνα αγοράς δεν ικανοποίησε τις αισθητικές μας ανησυχίες και όντας φύσεις καλλιτεχνικές, πήραμε την απόφαση να επιμεληθούμε την όλη προετοιμασία μόνοι μας και να φτιάξουμε τα περισσότερα με τα χεράκια μας.

Έτσι κι έγινε λοιπόν και πέρα από το γεγονός ότι λάβαμε πολύ θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα,- το οποίο και θα σας παρουσιάσουμε λίαν συντόμως-, νιώσαμε τόσο όμορφα και πραγματικά διασκεδάσαμε την όλη διαδικασία. Όταν λοιπόν φέτος είχα τη χαρά και την τιμή να γίνω και εγώ με τη σειρά μου η νονά του Φίλιππου, καταλαβαίνετε ότι δεν μπήκα καν στη διαδικασία της αναζήτησης "έτοιμου" πακέτου.

Για τα ρούχα, το καπέλο, τα παπουτσάκια και τα λαδόπανα έγιναν οι απαραίτητες παραγγελίες μέσω διαδικτύου μετά από τη σχετική έρευνα αγοράς φυσικά, ώστε να βρω το σύνολο που είχα φανταστεί. Δεν σας κρύβω ότι χρειάστηκε να κάνω αγορές από περισσότερα από ένα ηλεκτρονικά καταστήματα για να βρω τα μεγέθη και σχέδια που επιθυμούσα, αλλά ευτυχώς όλα ήταν όπως ακριβώς ήθελα.

Για τα υπόλοιπα (κουτί, λαμπάδα, λαδοσέτ, μαρτυρικά και τις σχετικές συσκευασίες) μια δυο βόλτες στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετές για να αποκτήσω τα υλικά που χρειαζόμουν. Η αναζήτηση που είχε γίνει ένα χρόνο πριν για τη βάπτιση της Μαργαρίτας βοήθησε να κερδίσω πολύτιμο χρόνο αυτή τη φορά.

Πέρα από τα βασικά (κουτιά, λαμπάδες, μπουκάλι για το λάδι, σαπούνι), προμηθεύτηκα κορδέλες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, χρωματιστά κορδόνια και χαρτιά αφής, χάντρες, σπάγκο, ύφασμα σε σπαγκί χρώμα και ανέλαβα δράση. 

Αυτή τη φορά πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα χρώματα και φυσικά το αρχικό γράμμα του ονόματος.

Για το πακέτο επιλέξαμε ένα χάρτινο αρκετά μεγάλο κουτί σε μπλε τιρκουάζ (που γράφει πολύ όμορφα και στις φωτογραφίες), το οποίο διακοσμήσαμε με μια λευκή κορδέλα και το μονόγραμμα από πλέξιγκλας που σχεδιάστηκε ειδικά για την εν λόγω περίπτωση από τον V.

phillipos-3

phillipos-4

Ένα λευκό στρόγγυλο κουτί χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει το λαδοσέτ και διακοσμήθηκε αντίστοιχα με το περιεχόμενό του.

phillipos-11

phillipos-9

phillipos-10

Ενώ ένα παρόμοιο παραλληλόγραμμο κουτί προετοιμάστηκε για "φυλάξει" τα παπούτσια του Φίλιππου.

phillipos-14

phillipos-13

baptism phillipos shoebox

Και ένα τέτραγωνο αυτή τη φορά κουτί σε craft απόχρωση ετοιμάστηκε για να υποδεχτεί τα μαρτυρικά, τα οποία και αποτέλεσαν βασικό στοιχείο της διακόσμησής του.

baptism phillipos martyrikabox1

phillipos-18

baptism phillipos martyrikabox

Να λοιπόν και τα πολύχρωμα βραχιολάκια για τα οποία σας έχουμε ήδη μιλήσει και τα οποία αποτέλεσαν τα μαρτυρικά στη βάπτιση του Φίλιππου και βασικό στοιχείο του καλοκαιρινού μας στιλ.

phillipos-21

Να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό για άλλη μια φορά τον V. για τον σχεδιασμό του μονογράμματος και του σταυρού και τη Σίσσυ, με την πολύτιμή βοήθειά της οποίας, τα φ και τα σταυρουδάκια από πλέξιγκλας περάστηκαν στα χρωματιστά κορδόνια.

phillipos-22

Πολλές κορδέλες, αρκετός σπάγκος, δύο κομμάτια από το ύφασμα και ένα φ αποτέλεσαν τα υλικά για τη διακόσμηση της λαμπάδας.

phillipos-1

Ενώ για τις μικρές λαμπάδες και το κουτί τους χρησιμοποίησα σπάγκο και κορδέλες και όπως και στα υπόλοιπα κουτιά δημιούργησα μια βάση από φύλλα αφής.

phillipos-28

phillipos-29

Και να τα όλα μαζί έτοιμα να πάρουν τη θέση τους μέσα στο Φ box, χωρισμένα σε επίπεδα με φύλλα αφής.

phillipos-32

phillipos-33

Αντίστοιχα χρώματα και υλικά χρησιμοποίησε και η μαμά του Φίλιππου για να φτιάξει επίσης με τα χεράκια της τις παιδικές μπομπονιέρες που μας άρεσαν πολύ.

phillipos-34

Κάθε ένα από τα σακουλάκια γέμισε με ένα ξύλινο πολύχρωμο γιο γιο, κουφετάκια, καραμέλες και μπαλόνια.

phillipos-35

Το τραπέζι υποδοχής είχε στολιστεί αντίστοιχα, χειροποίητες κάρτες ευχών μας προσκαλούσαν να γράψουμε κάτι για τον Φίλιππο και χρωματιστά παιχνίδια ήταν εκεί για να κρατήσουν παρέα στους μικρούς φίλους του Φίλιππου.

phillipos-42

phillipos-40

Αυτά έγιναν λοιπόν πριν από μερικούς μήνες με αφορμή μια μοναδική για εμάς μέρα γεμάτη χρώματα και συναισθήματα! 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
22.08.2016

DesignIsThis και Νέος Διαγωνισμός για τα πιο πρωτότυπα σκουλαρίκια (ΕΛΗΞΕ)

DesignIsThis και Νέος Διαγωνισμός για τα πιο πρωτότυπα σκουλαρίκια (ΕΛΗΞΕ)

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του κι εγώ είμαι πάλι εδώ... Λίγο μακριά από τη βάση μου ακόμα αλλά κοντά σε εσάς! Κι έχω να σας πω πολλά. Ξεκινάω ευθύς αμέσως με μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη.

Περισσότερα...
13.11.2015

Το χρονικό μιας σχέσης vol.1 (δούναι και λαβείν)

Το χρονικό μιας σχέσης vol.1 (δούναι και λαβείν)

Ανθρώπινες Σχέσεις. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή όλων των ανθρώπων. Όλη μας η ζωή είναι σχέσεις, οικογενειακές, ερωτικές, φιλικές, συναδελφικές. Για να υπάρξει μια τέτοια κατάσταση απαιτούνται τουλάχιστον δύο άνθρωποι οι οποίοι καλούνται να «δώσουν» ο ένας στον άλλον, οπότε και να «πάρουν».

Περισσότερα...
27.11.2015

Το χρονικό μια σχέσης vol. 2 (εγωισμός)

Το χρονικό μια σχέσης vol. 2 (εγωισμός)

Αξίζει να ακούτε αυτό το υπέροχο τραγούδι διαβάζοντας τις μπερδεμένες, αυτή τη φορά, σκέψεις μου.

Περισσότερα...
19.05.2013

Πολύχρωμη Ομελέτα

Πολύχρωμη Ομελέτα

Κυριακή σήμερα, η μέρα είναι μπροστά μας και τι καλύτερο να την ξεκινήσουμε πολύχρωμα! Τι λέτε λοιπόν για μια ομελέτα που θα μας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα;

Περισσότερα...
22.02.2013

Οδηγός οργάνωσης ταξιδιού

Οδηγός οργάνωσης ταξιδιού

Θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και φοβάστε; Δεν έχετε ξαναπάει μεμονωμένα, χωρίς γκρουπ ή κάποιον άλλο να σας καθοδηγεί; Δείτε μερικές απλές συμβουλές για να πάρετε θάρρος.

Περισσότερα...
30.11.2012
Αποχαιρετώντας το φθινόπωρο

Νωρίτερα σήμερα στα Εξωτικά Ιωάννινα!

Όπως βλέπετε προηγήθηκε "βροχή" από πλατανόφυλλα. Αποχαιρετάμε το φθινόπωρο λοιπόν με μια χαρακτηριστική εικόνα της εποχής..

18.04.2013

Πέμπτη δεν κρατιέμαι...

Πέμπτη δεν κρατιέμαι...

Σήμερα νιώσαμε την ανάγκη να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά..

Περισσότερα...
10.02.2015

Sam Smith - Stay With Me

Sam Smith - Stay With Me

Σύμφωνα με όλους ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών 57ων Grammy Awards, κερδίζοντας στις 4 από τις 6 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιος. Ο λόγος για τον νεαρό Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Sam Smith.

Περισσότερα...
11.08.2013
Μια γλυκιά απόλαυση

Μπανάνα, πραλίνα φουντουκιού και ψιλοκομμένα φουντούκια: Ένας συνδυασμός τόσος νόστιμος, τόσο λαχταριστός!

Περισσότερα...
03.01.2016

Η χειροποίητη κάρτα μου για την ανταλλαγή καρτών

Η χειροποίητη κάρτα μου για την ανταλλαγή καρτών

Φέτος... δηλαδή πέρυσι... το 2015... κάπου στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου έπεσα πάνω στην πρόσκληση για το Handmade Xmas Cards Swap 2015, την ανταλλαγή χειροποίητων καρτών που οργάνωνε η Ασπασία από το mylovablebaby.com με τη βοήθεια της Αντωνίας από το Crazytourists blogging και δεν το σκέφτηκα πολύ. Ανάμεσα στις ατελείωτες εκκρεμότητες του Δεκεμβρίου, δήλωσα συμμετοχή για άλλη μία ευχάριστη δουλειά. Τη δημιουργία μιας χειροποίητης χριστουγεννιάτικης κάρτας προς άγνωστο παραλήπτη.

Περισσότερα...
24.04.2013

Leader of the Broken Hearts

Leader of the Broken Hearts

Άλλη μια διαφορετική πρόταση αυτή την εβδομάδα που ταιριάζει με την ανεβασμένη ανοιξιάτικη διάθεσή μας. 

Περισσότερα...
17.11.2016

34oς Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και όχι μόνο…: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία

34oς Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και όχι μόνο…: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Για όσους μας παρακολουθείτε σε facebook και instagram είδατε ήδη κάποιες φωτογραφίες μας από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Σήμερα θα σας περιγράψω αναλυτικά την εμπειρία μου.

Περισσότερα...
29.01.2013

U2 - Beautiful Day

U2 - Beautiful Day

Για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ροκ διάθεση!

Περισσότερα...
16.12.2012

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Βουδαπέστη

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Βουδαπέστη

Μια και νωρίτερα αναφερθήκαμε στο ζεστό ρόφημα από τη Βουδαπέστη, τι θα λέγατε για μια βραδινή Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας;

Περισσότερα...
20.06.2014

Στο παραμυθένιο Φαράγγι της Καλυψώς

Στο παραμυθένιο Φαράγγι της Καλυψώς

Το φαράγγι της Καλυψώς, στα ανατολικά του Κισσάβου, πάνω απ' την περιοχή του Κόκκινου Νερού, είναι πανέμορφο. Ειδικά κατά το χρονικό διάστημα τέλος άνοιξης - αρχές καλοκαιριού είναι η ιδανική περίοδος για μια επίσκεψη.

Περισσότερα...
13.10.2012

Hairstyle για μακριά μαλλιά

Hairstyle για μακριά μαλλιά

Tα μαλλιά μου είναι πολύ μακριά και ίσια και πολλές φορές αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να κάνω για να έχουν περισσότερη "άποψη". Μια και τα χέρια μου δεν "πιάνουν" ιδιαίτερα, συνήθως καταλήγω να τα έχω απλά κάτω ή να τα πιάνω αλογοουρά σαν εύκολη και γρήγορη λύση. Ωστόσο, συχνά θα ήθελα να μπορώ να αλλάζω την εικόνα τους και να προσδίδω πιο προσωπικό στιλ στην εμφάνισή μου.

Περισσότερα...
24.01.2013
Robbie Williams and Nicole Kidman - Somethin' Stupid

Ένα χαριτωμένο τραγούδι για να κλείσουμε γλυκά την ημέρα μας..

Περισσότερα...
25.01.2013

Ειρήνη Σκυλακάκη - Into the ocean

Ειρήνη Σκυλακάκη - Into the ocean

Παρασκευή σήμερα και ξεκινάμε την ημέρα μας με το χαρούμενο ρυθμό της Ειρήνης Σκυλακάκη!

Περισσότερα...
14.02.2013
The sun will rise again

Ακόμα και αν η μέρα σας σήμερα δεν πήγε τόσο καλά, όσο θα θέλατε, να θυμάστε ότι ...

Περισσότερα...
08.03.2014
Δίχτυ προστασίας

Μια πολύ ωραία ιδέα για έξτρα προστασία στη σκάλα του παιδικού δωματίου... Αν έχετε σκάλα στο παιδικό δωμάτιο ή στο σπίτι γενικά... ή αν έχετε σκοπό να φτιάξετε μια σκάλα στο σπίτι σας.

Περισσότερα...
16.12.2013

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Αυτά τα κουλουράκια, συνήθως σε σχήμα πλεξούδας, έκαναν πάντα όλο το σπίτι να μυρίζει κανέλα. Τα θυμάμαι να υπάρχουν σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Ήταν τα αγαπημένα της μαμάς και τα έφτιαχνε συνέχεια. Και λέω ήταν, γιατί τώρα πια τα φτιάχνει σε πιο light εκδοχή, χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης. Και ακόμα και τώρα, αυτά τα ελαφριά μπισκοτάκια κανέλας είναι τα αγαπημένα όσων αποφεύγουν τη ζάχαρη εντός πολυκατοικίας και εντός παρέας.

Περισσότερα...
13.08.2013

Με κομμένη την ανάσα

Με κομμένη την ανάσα

Πόση θέληση πρέπει να έχει κάποιος για να ανέβει στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας, στην κορυφή του Ολύμπου; Πόση δύναμη πρέπει να κρύβει μέσα του;

Περισσότερα...
01.09.2014

Hey summer... stay with me!

Hey summer... stay with me!

Πάλι τελείωσε το καλοκαίρι; Πώς γίνεται αυτή η εποχή να κρατάει τόσο λίγο; Έτσι νιώθω τουλάχιστον, πως είναι η μικρότερη εποχή, πως περνάει τόσο γρήγορα, πως δεν τη χορταίνω ποτέ. Δε χορταίνω τη θάλασσα, την ξενοιασιά, τη χαλάρωση... 

Περισσότερα...