Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Πασχαλινές Κάρτες - DIY

Η δεκάλεπτη πλοήγηση στο διαδίκτυο, λίγο πριν πει την καληνύχτα του το laptop μια από τις προηγούμενες νύχτες, ήταν η αφορμή γι' αυτή την κατασκευή. Τη μια νύχτα είδα την ιδέα, το επόμενο απόγευμα κάτσαμε με τον Φίλιππο και τη Μάγδα να χειροτεχνήσουμε... Ο Φίλιππος έκοβε, η Μάγδα καθόταν πάνω στο τραπεζάκι που χρησιμοποιούσαμε ως πάγκο εργασίας και εντάξει... μας ενοχλούσε λίγο. Αλλά παρά τις κάπως αντίξοες συνθήκες, το φτιάξαμε το έγο μας!

Η ιδέα προήλθε από το βίντεο της πάντα δημιουργικής Ροδής που μπορείτε να δείτε εδώ.

Εμείς αν και είχαμε πολλές κορδέλες, είπαμε να χρησιμοποιήσουμε τα origami papers που προσφάτως προμηθεύτηκα από γνωστό πολυ-supermarket με εβδομαδιαίες προσφορές. Ήταν πιο χρωματιστά και πιο πασχαλιάτικα, που λέει και ο Φίλιππος.

Για δυο κάρτες λοιπόν χρησιμοποίησα

- 4 λευκά χαρτόνια Α4
- 6-7 φύλλα origami
- ψαλίδι
- κόλλα στιγμής σε stick

Αρχικά δίπλωσα τα δύο χαρτόνια στη μέση. Έτσι ώστε να σχηματίζεται μια κενή λευκή κάρτα. 

Σε κάθε ένα από αυτά, στο μισό του μέρος, ζωγράφισα ένα αυγό και το έκοψα. Πρέπει να λείπει ένα αυγό από το κάθε μισό χαρτόνι. Αν σας μπερδεύω δείτε τη φωτογραφία παρακάτω. Κι αν πάλι κάτι δεν καταλάβετε δείτε το βίντεο, θα σας κατατοπίσει πλήρως. Εκεί βέβαια το κόψιμο γίνεται με μεγάλη ακρίβεια, εγώ δυσκολεύτηκα λιγάκι.

Δίπλωσα και άλλα δύο χαρτόνια στη μέση. Και ζωγράφισα στο μπροστινό μέρος του καθένα ένα αυγό, όμοιο σε μέγεθος με αυτό που είχα κόψει νωρίτερα. 

easter wish cards 1 2

Έκοψα λεπτές λωρίδες από τα πολύχρωμα φύλλα μου.

easter wish cards 3 2

easter wish cards 5

Κόλλησα τις λωρίδες στο ζωγραφισμένο αυγό. Μόλις το κάλυψα όλο, κόλλησα από πάνω του το άλλο χαρτόνι με την τρύπα σε σχήμα αυγού. Αυτό είναι ουσιαστικά το εξώφυλλο της κάρτας. Κόλλησα και τα δύο χαρτόνια στο οπισθόφυλλο. 

easter wish cards 8

easter wish cards 7

Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και για τη δεύτερη κάρτα.

Και έτσι έχουμε πλέον δύο πασχαλινές κάρτες για να συνοδεύσουν δύο από τα γιορτινά μας δώρα.

Ο Φίλιππος χάρηκε πολύ. Και παρόλο που δεν μπορεί να σμμετέχει τόσο ενεργά και ουσιαστικά στη δημιουργία του έργου, μου αρκεί και νομίζω πως του αρκεί που καθόμαστε μισή ή μια ώρα μαζί, συγκεντρωμένοι στο αντικείμενό μας.

Πάντως τον βλέπω ότι την αγάπη μου για τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές την έχει πάρει. Eίναι γονιδιακό; Είναι επειδή με βλέπει και καθόμαστε μαζί για τα ...έργα μας; Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει που συγκεντρώνεται για κάποια ώρα σε ένα συγκεκριμένο έργο. Και μου αρέσει που πυκνά - συχνά μαθαίνει να επαναχρησιμοποιεί αντικείμενα που διαφορετικά θα πήγαιναν στα σκουπίδια.

Το επόμενο κοινό μας έργο ενόψει του Πάσχα είναι να βάψουμε με κηρομπογιές τα αυγά πριν τα βουτήξει η γιαγιά μας στην κόκκινη βαφή. Για να δούμε πώς θα τα πάμε... 

Καλημέρα και καλή Μεγάλη εβδομάδα,

Βασιλική

 
 
επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
29.01.2013

Cupcakes με γαλοπούλα και τυρί

Cupcakes με γαλοπούλα και τυρί

Οι πειραματισμοί συνεχίζονται... 

Περισσότερα...
27.05.2013
Η φυσική γωνιά στην κουζίνα...

Το ξύλο, οι πέτρες, τα φυτά, τα φυσικά υλικά γενικώς έχουν έρθουν στο προσκήνιο και μπορούν να δώσουν μια πολύ ωραία εικόνα στο χώρο μας, δίνοντας την εντύπωση πως βρισκόμαστε λίγο πιο κοντά στη φύση.

Περισσότερα...
24.02.2013

Μια βόλτα στις πηγές Λούρου

Μια βόλτα στις πηγές Λούρου

Το έχουμε ξαναπεί ότι το Σαββατοκύριακο μας αρέσουν οι κοντινές εξορμήσεις στη φύση για πεζοπορία, για βόλτα και φωτογράφιση, για να ένα πικ νικ ή έστω μια βόλτα στο πλησιέστερο χιονοδρομικό κέντρο.

Σήμερα λοιπόν σας ξεναγούμε σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία λίγο έξω από τα Ιωάννινα ιδανική για περίπατο στη φύση, φωτογραφίες, πικ νικ και βουτιές.

Περισσότερα...
10.07.2014

Στο σπήλαιο της Αλιστράτης

Στο σπήλαιο της Αλιστράτης

Ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας, ίσως μοναδικό με βάση τα είδη και τις μορφές των σταλαγμικτών, των σταλακτιτών και των σπάνιων εκκεντριτών είναι το Σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών. Ανήκει σε δίκτυο σπηλαίων του Αγγίτη ποταμού, παραπόταμου του Στρυμόνα. Είναι εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις και αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.

Περισσότερα...
02.10.2015

Εγκυμοσύνη στη μόδα ή μόδα στην εγκυμοσύνη;

Εγκυμοσύνη στη μόδα ή μόδα στην εγκυμοσύνη;

Θέμα που καίει! Εγκυμοσύνη στη μόδα ή μόδα στην εγκυμοσύνη;

Και τι να φορέσει η έγκυος που η κοιλιά όσο πάει και μεγαλώνει και δε θέλει να χαλάσει ούτε την κομψότητα ούτε το στιλ της;

Και από τη μία, ωραία τα φορέματα και τα στενά ρούχα που δείχνουν ότι η σιλουέτα σου δεν έχει χαλάσει αν εξαιρέσεις το πεπονοκαρπούζι που κατάπιες αλλά από την άλλη θες και κάτι που να μην κολλάει πάνω σου, να μη σε καταπιέζει αλλά να μη σε δείχνει και ετοιμόγενη από τον 5ο μήνα.

Περισσότερα...
18.01.2013

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

και βρίσκονται στην πρωτεύουσα ή στα πέριξ...

Περισσότερα...
05.07.2013
The Babysitters Circus - Everything's Gonna Be Alright

Παρασκευή σήμερα και δε μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ένα χαρούμενο τραγούδι..

Περισσότερα...
12.03.2013

Σπιτικά σουβλάκια από ψαρονέφρι

Σπιτικά σουβλάκια από ψαρονέφρι

Όσο βελτιώνεται ο καιρός και περνάμε όλο και περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού τόσο περισσότερο μας αρέσει να τρώμε έξω. Γύρος, σουβλάκια, κρέπες, κρύα σάντουιτς και παντός τύπου fast food μας αρέσει και μας κλείνει πονηρά το μάτι όταν περνάμε έξω από ταχυφαγεία. Και μετά αρχίζει ο αγώνας και οι φωνές της υγιεινής διατροφής, του καλλίγραμου κορμιού, του καλοκαιριού που έρχεται και που θα μας βρει με μαγιώ και λίγο πιο γεματούληδες από πέρυσι.. Άγχος; Ε όχι άγχος και γι αυτό!

Περισσότερα...
10.01.2013
Nick Cave & The Bad Seeds - We No Who U R

Ξεκινήσαμε την ημέρα μας μουσικά με μια νέα κυκλοφορία και την κλείνουμε με τον ίδιο τρόπο..

Περισσότερα...
04.12.2012

Tom Baxter - Tell her today

Tom Baxter - Tell her today

Tι ωραίο τραγούδι! Για να μην ξεχνάμε να λέμε "σ'αγαπώ" στους ξεχωριστούς για μας ανθρώπους κάθε μέρα!

Περισσότερα...
29.12.2012

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου πήραμε;

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου πήραμε;

Αν πήραμε, ας ξαναπάρουμε. Κι αν δεν πήραμε, ας κάνουμε μια στάση σε ένα φαρμακείο σε μια από τις επόμενες βόλτες μας στην αγορά κι ας φροντίσουμε να προμηθευτούμε ένα πακετάκι παστίλιες!

Περισσότερα...
21.10.2013
Νατάσσα Μποφίλιου - Άνω τελεία

Ας βάλουμε μια άνω τελεία σε ό,τι μας απασχόλησε σήμερα κι ας χαλαρώσουμε. Η Νατάσσα Μποφίλιου μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό.

Περισσότερα...
18.09.2013
Μια χειροποίητη μπουτονιέρα

Αυτή η μπουτονιέρα τράβηξε την προσοχή μου στις βόλτες μου στο pinterest. Ίσως επειδή τα έχει όλα, χρώμα, στιλ, διαφορετικά υλικά και μπορεί να στολίσει κάθε φθινοπωρινή και χειμερινή εμφάνιση.

Περισσότερα...
28.12.2012
Holiday Sweaters

Μια πρόταση για τις εορταστικές μας εμφανίσεις..

Περισσότερα...
28.01.2013
Για όσους αγαπούν το κρασί

Θυμάστε τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη; Είναι μια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα στην οποία είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε στις 22 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...
17.11.2012

Art de la Table: μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

Art de la Table: μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

Στρώνουμε τραπέζι για τρεις! Δε χρειάζεται να υπάρξει μια μια ειδική περίσταση ούτε ακριβά σερβίτσια ούτε ακριβά μαχαιροπίρουνα ούτε το τέλειο φαγητό για να στρώσουμε ένα καλό τραπέζι.

Περισσότερα...
04.03.2013

Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη

Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη

Η διαδικασία των κουζινοπειραματισμών τελευταία έχει ως εξής: Η μεγάλη μου αδυναμία - μικρή μου ξαδέρφη διαλέγει, εγώ υπακούω και εκτελώ συνταγές και στη συνέχεια η μητέρα επανεκτελεί με δικές της εκδοχές, χωρίς ζάχαρη. Αυτή τη φορά πρόκειται για παραλλαγή των μπισκότων βρώμης με κομμάτια μαύρης σοκολάτας και cranberries.

Περισσότερα...
02.11.2012
Οδυσσέας Ελύτης

Ξεκινώντας σήμερα το πρωί την πλοήγηση στο διαδίκτυο, αντίκρισα με χαρά την πρώτη σελίδα του Google, που τιμά τον Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την ημέρα της γέννησής του.

Περισσότερα...
08.10.2012

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Πάπιγκο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Πάπιγκο

Είναι γεγονός ότι η εβδομάδα ξεκινάει πολύ πιο ευχάριστα, όταν έχει προηγηθεί ένα γεμάτο και διαφορετικό Σαββατοκύριακο..

Περισσότερα...
05.02.2013

Cupcakes Hot Dog

Cupcakes Hot Dog

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη των γλυκών cupcakes, σειρά έχουν τα αλμυρά και ιδιαίτερα πρωτότυπα cupcakes με hot dog. Οι φίλοι μου ξέρετε τρώνε αρκετά και εμένα μ' αρέσει πάντα να τους ετοιμάζω ωραίες λιχουδιές.

Περισσότερα...
04.12.2012
Τα πρώτα Χιόνια

Ηλιόλουστη η μέρα σήμερα αλλά με πολύ κρύο! Τα πρώτα χιόνια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στις κορυφές των βουνών και όχι μόνο, μια και όπως μαθαίνουμε στη Φλώρινα, για παράδειγμα, το έχει στρώσει κανονικά! Άντε καλή μας μέρα και καλό Χειμώνα!

21.03.2016

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα προϊόντα της Olea

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα προϊόντα της Olea

Ο διαγωνισμός μας έληξε! Τα υπέροχα προϊόντα της Olea θα βρουν νέο σπίτι. Θα βρουν ένα πρόσωπο να περιποιηθούν, ένα χαμόγελο να φωτίσουν.

Περισσότερα...
28.12.2012

Stand by me - Song Around the World

Stand by me - Song Around the World

To "Stand by me", όπως σας έχουμε ήδη πει,  είναι ένα πολύ αγαπημένο μας τραγούδι.

Περισσότερα...
29.01.2014

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Την φοβόμουν λίγο αυτή τη μέρα, αλλά τελικά βρήκα τρόπο να την περάσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Πώς; Γιόρτασα την προηγούμενη μέρα! Όταν ακόμα ήμουν 29! Κι έτσι ανήμερα των γενεθλίων δε συνέβη κάτι, όλα καλά!

Θα ήθελα λοιπόν, λόγω αυτής της κρίσιμης ηλικιακής φάσης, να αφιερώσω στις συνομήλικες τριαντάρες κάποια αποφθέγματα διάσημων ανδρών και γυναικών.

Περισσότερα...