Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και λαχανικά

Θέλεις να κάνεις ομελέτα για πολλά άτομα και δε χωράει στο τηγάνι; Να μην χρειαστεί να την αναποδογυρίσεις με ότι ρίσκο αυτό εμπεριέχει; Η λύση είναι μία, ομελέτα φούρνου. Πολύ πιο νόστιμη, ωραία πλούσια υφή τύπου σουφλέ, και πάντα πετυχημένη.

Στο πρώτο brunch που κάναμε στο σπίτι (κι όμως είχαμε και στο χωριό μας brunch, το γνωστό μπρουτζαλ'σμένο ψωμί με τυρί, κεμπάπ και άλλα) ένα από τα εδέσματα ήταν μια πλούσια ομελέτα φούρνου. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, τα απλώνουμε στο ελαφρώς βουτυρωμένο πυρεξ/ταψί και περιχύνουμε με τα αυγά. Νομίζω το μυστικό της νοστιμιάς είναι τα πολλά λαχανικά (ειδικά το κρεμμύδι) και η ελάχιστη σάλτσα ντομάτας με το τριμμένο τυρί στα αυγά. Μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το αλλαντικό και να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά, ή να προσθέσετε και πατάτες που έχουν μείνει ενδεχομένως από κάποιο φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Στην ομελέτα για 6 άτομα βάλαμε:

- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 5 μικρά φρέσκα μανιτάρια
- 6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- Αλάτι & πιπέρι

Για το μείγμα αυγών

- 8 φρέσκα αυγά
- 150g τριμμένο κασέρι / ή φέτα
- Ελάχιστη σάλτσα ντομάτας

1. omelette preparation

2.sotarisma

3.setup

4.setup

ΥΓ. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος η ομελέτα θα γίνει λίγο Βεζούβιος, don't worry είναι τα αυγά που έχουν αυτές τις τάσεις, ξεφουσκώνει μετά. Τρώγεται ζεστή αλλά και την επόμενη μέρα είναι τέλεια ακόμη και κρύα για πρωινό!

5intheoven

omelettelikevolcano

Δημιουργός και φωτογράφος: Νίκη Χ.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
11.03.2014

Semi-Gianduga κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Semi-Gianduga κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Μια νέα φίλη του maresei.gr επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας μια από τις αγαπημένες της συνταγές.

Tην καλωσορίζουμε λοιπόν στην παρέα μας και μοιραζόμαστε τη χαρά μας μαζί σας.

Περισσότερα...
18.02.2014

London Fashion Week 2014

London Fashion Week 2014

London Street Style calling..

Περισσότερα...
05.10.2013
Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο

Συνδυάστε μερικά κλαδιά με τα origami έργα σας και δημιουργήστε χειροποίητα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο. Έτσι μπορείτε να αναμείξετε διάφορα υλικά και χρώματα, δίνοντας ιδιαίτερο ύφος στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Περισσότερα...
09.05.2013

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

O Σπύρος Παλούκης μας παροτρύνει να βάλουμε λίγη από τη μαγεία των παραμυθιών στη ζωή μας και να φτιάξουμε το δικό μας δωμάτιο των ευχών.

Περισσότερα...
14.11.2013

Εύκολη και γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο

Εύκολη και γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο

Τι καλό θα φάμε απόψε;

Μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εύκολη και γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο με πολύ απλά υλικά και να την απολαύσουμε τόσο σήμερα για βραδινό όσο και αύριο το πρωί.

Περισσότερα...
12.02.2015
Guts - Man Funk (feat. Leron Thomas)

Μέρα που είναι, ας ακούσουμε ένα κομμάτι που μας φτιάχνει τη διάθεση, όσο ετοιμαζόμαστε για την καθιερωμένη Τσικνο-έξοδο.

Περισσότερα...
06.07.2013

It's cocktail time!

It's cocktail time!

Τι θα λέγατε για μια μαργαρίτα;

Περισσότερα...
30.11.2013
Θα περπατήσουμε παρέα στη Λεωφόρο Νίκης;

Αυτή την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου 2013 η Λεωφόρος Νίκης γίνεται και πάλι πεζόδρομος και ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες πολίτες χωρίς αυτοκίνητα.

Περισσότερα...
18.12.2012

Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale

Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale

Τραγουδάκι σήμερα βάλαμε; Δε βάλαμε! Οπότε ας κλείσουμε μουσικά την ημέρα μας με τον Μichael Kiwanuka να μας ζητάει να του πούμε μια ιστορία..

Περισσότερα...
22.09.2013
Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2013, γιορτάζουμε παγκοσμίως την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο της ημέρας λοιπόν διοργανώνεται πληθώρα εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Περισσότερα...
17.04.2013

Παίζοντας με τα βότσαλα

Παίζοντας με τα βότσαλα

Μια σκηνή που έχουμε δει και ξαναδεί και ξαναδεί, μια εικόνα χιλιοαποτυπωμένη κι όμως... Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε πάντα το παιχνίδι με τα βότσαλα.

Περισσότερα...
11.03.2013

Οι μαυροπίνακες και πάλι κοντά μας!

Οι μαυροπίνακες και πάλι κοντά μας!

Ο πρώτος μου μαυροπίνακας ήταν σε ένα από κλασικά αριθμητήρια που είχα ως παιδί. Πορτοκαλί αριθμητήριο με ένα μικρό μαυροπίνακα από κάτω. Έτσι το θυμάμαι τουλάχιστον και μάλλον αναφέροντας αυτή την ανάμνηση, μαρτυρώ και την ηλικία μου :) Αλλά το θυμάμαι με νοσταλγία.

Περισσότερα...
26.09.2014

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Πόσες προειδοποιητικές πινακίδες βλέπουμε στο δρόμο όταν οδηγούμε; Να μην υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας, να κρατάμε ασφαλή απόσταση, να μη μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε... Πόσες φορές ακούμε για ατυχήματα που προκλήθηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην προσπάθειά του να πιάσει το κινητό, να στείλει ένα μήνυμα, να αλλάξει CD κτλ; Και πόσο τα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά και δε δίνουμε την πρέπουσα προσοχή;

Περισσότερα...
11.01.2014

Spreadin' Rhythm Around

Spreadin' Rhythm Around

Διαδίδοντας τον ρυθμό.. μια μουσική πρόταση της αγαπημένης φίλης Ρούλας.

Περισσότερα...
27.04.2014

Χειροποίητη σκαλο-ραφιέρα

Χειροποίητη σκαλο-ραφιέρα

Σας έχει συμβεί να θέλετε κάτι συγκεκριμένο είτε αντικείμενο είναι αυτό είτε ρούχο και να μην το βρίσκετε έτσι όπως το θέλετε όσο απλό κι αν είναι αυτό;

Αυτό συνέβη και σε μας συν την όρεξη για δημιουργία και οδηγηθήκαμε στην κατασκευή μιας πρωτότυπης βιβλιοθήκης που ταιριάζει στον χώρο μας, όπως και σε πολλούς θεωρώ λόγω μεγέθους, αλλά και στην "υψηλή" αισθητική που μας κατέχει.

Περισσότερα...
03.04.2013
Ανεβαίνοντας στο Μέτσοβο

Στο δρόμο για το Μέτσοβο, πριν λίγες εβδομάδες...

Περισσότερα...
04.03.2016

Προς αναζήτηση του χιονιού - Εξόρμηση στις Μπάλτσες 2016

Προς αναζήτηση του χιονιού - Εξόρμηση στις Μπάλτσες 2016

Σήμερα επιστρέφουμε από τη νοητή μας βόλτα στο Μιλάνο της Ιταλίας και μένουμε Ελλάδα... Αρκεί να μη μένουμε στο σπίτι :)

"Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ", έτσι δε λένε; Αντιστοίχως λοιπόν, αφού φέτος τα χιόνα δεν ήρθαν σε εμάς, ή έστω ήρθαν με το σταγονόμετρο, πήγαμε εμείς στα χιόνια.

Περισσότερα...
11.11.2015

Adele - Hello

Adele - Hello

Καιρό έχουμε να ακούσουμε μουσική μέσα από τη "συχνότητα" του maresei μας! Ίσως επειδή είχαμε καιρό να πετύχουμε ένα τόσο κινηματογραφικό video clip επενδυμένο με μια εξαιρετική φωνή, όπως αυτή της Adele.

Γι αυτό λοιπόν Hello! Είμαστε εδώ με μουσική και πάλι!

Περισσότερα...
11.06.2013

Στολισμός για τη γαμήλια δεξίωση

Στολισμός για τη γαμήλια δεξίωση

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα για τη διακόσμηση του χώρου της γαμήλιας δεξίωσης είναι η αξιοποίηση των καρεκλών ως μέρος του συνολικού γαμήλιου στολισμού. 

Περισσότερα...
28.11.2012

Lily Allen - Not fair

Lily Allen - Not fair

Ακόμα κι αν η μέρα σας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, πατήστε το play, ανεβάστε την ένταση και αφήστε τη Lily Alen να σας παρασύρει στο ρυθμό του τραγουδιού της!

18.11.2014

Φ for Φαντασία στην κουζίνα

Φ for Φαντασία στην κουζίνα

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ευχαριστιέμαι να μπαίνω στην κουζίνα και να φτιάχνω πράγματα... Γλυκά, αλμυρά., ό,τι μου αρέσει να τρώω. Αυτός είναι και μόνος μου περιορισμός. Θέλω (και συνηθίζω) να φτιάχνω ό,τι μου αρέσει να τρώω. Κάποιος παραπονιέται γι αυτό :(

Ειδικά όταν πρόκειται να υποδεχτώ φίλους και συγγενείς, ανθρώπους δικούς μου που δε με ενδιαφέρει να μείνω στους τύπους, θέλω να τους ευχαριστήσω, να τους χαρώ και να με χαρούν. Τότε έχω κάθε λόγο να μπω στην κουζίνα και να ετοιμάσω ό,τι κατεβάζει ο νους μου. Αυτό βέβαια εκτός από δημιουργικό είναι και κάπως ριψοκίνδυνο. Δεν πετυχαίνουν πάντα τα πειράματα! 

Περισσότερα...
27.07.2013
Για υγιεινά καλοκαιρινά snack με νιφάδες βρώμης και μέλι

Μπορεί να ψηνόμαστε από τη ζέστη άλλα μια που ξεμείναμε σπίτι αυτό το σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να ψήσουμε και τα αγαπημένα μπισκότα βρώμης. Έτσι θα εξασφαλίσουμε και υγιεινό κολατσιό κατά τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.

Περισσότερα...
16.06.2013
Mια φορά κι έναν καιρό

Aπό την ανταποκρίτριά μας στη Θεσσαλονίκη..

Περισσότερα...
12.04.2013

Πιστεύετε στα θαύματα;

Πιστεύετε στα θαύματα;

Και όταν τα θαύματα συμβαίνουν στη φύση, τότε αλλάζουν όνομα και αποκαλούνται γεωθαύματα.

Γεωθαύματα! Ωραία ακούγεται!

Περισσότερα...