Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ένα καλοκαιρινό τραγούδι, μια ανήσυχη βραδιά, στην καρδιά της άνοιξης

Σάββατο βράδυ, το πρώτο του Απρίλη, Θεσσαλονίκη, η πόλη σφύζει από ζωή και από άνοιξη. Μετά από πολλά φανταστικά σχέδια στο μυαλό μου, περνάμε μια βραδιά γεμάτη αδρεναλίνη με ιδιωτική προβολή στον καναπέ! Υπέροχη ταινία θα ακολουθήσει άλλο άρθρο γι'αυτό. Η ταινία τελειώνει και για αποφόρτιση ακούω λίγο πρώτο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο όπου οι τύποι εκεί στο control είναι σε summer mood προφανώς και παίζουν καταπληκτικά. Μάλλον είναι κάποιο playlist αλλά μου αρέσει να φαντάζομαι ότι κάποιος επέλεγε εκείνη την ώρα τη μουσική που με έκανε να ξυπνήσω και να χορεύω. Ακούω αυτό το τραγούδι και μου'ρχεται να κάνω πάρτυ και να καλέσω όλη την οικοδομή. Ίσως εκτός από τον ugly naked κύριο στον τρίτο. Νιώθω ξαφνικά την ανάγκη να πάω σε ένα beach bar για mojito αλλά 02:30 τη νύχτα που να βρω στην πόλη; Πάντα έλεγα ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει πολλές επιλογές... Προσπαθώ να καταλάβω κάποιους στίχους στα γαλλικά πράγμα δύσκολο, γιατί το μόνο ρήμα που ξέρω να κλίνω είναι το aimer (κάτοχος πτυχίου Delf speaking). Ευτυχώς είχε και λίγα αγγλικά et voila!

Είναι οι Zoufris Maracas (πόσο τέλειο όνομα) και η μουσική τους είναι ένα μίγμα των μουσικών του κόσμου, ethnic, τσιγγάνικη, indie, african. Μια λεπτομέρεια που με ενθουσίασε είναι ότι κάποια από τα μέλη της μπάντας ήταν μουσικοί του μετρό και μάλιστα έτσι τους ανακάλυψαν. Οι μουσικοί του μετρό είναι κάτι εξαιρετικά διαδεδομένο στο Παρίσι που μου είχε κάνει μάλιστα εντύπωση για το πόσο ωραία έπαιζαν και πόσο αξιοπρεπώς. Οι στίχοι τους συνήθως έχουν αρκετό χιούμορ αλλά και κοινωνικοπολιτικό σχόλιο (Citizen of information / Slave of technology /Addicted to television /Are you feeling free?) όμως εκείνο το βράδυ εγώ άκουγα μόνο τη μουσική και μου μιλούσε για άλλα πράγματα. Αυτή δεν είναι και η μαγεία της άλλωστε;

Το πάρτυ συνεχίστηκε στα ανήσυχα όνειρα μου, υποσχέθηκα να τους βάλω στο summer playlist. Η μόνη καλή εκδοχή που βρήκα είναι αυτό το live αν και δείχνουν τα βαριούνται λίγο τα αγόρια μας εδώ. Το audio version ήταν πολύ καλύτερο. Cheers Zoufris! Merci beaucoup pour cette nuit!

"κι ήταν όλα λάθος, εκτός από αυτό το τραγούδι που έπαιξε τυχαία και με ξύπνησε, με έκανε να χορέψω, και ξαφνικά ήμουν εγώ η μουσική και τα λόγια, που δεν ήξερα αλλά τα ένιωθα"

Μουσική πρόταση: Νίκη Χ.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
03.12.2014

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

Η περίοδος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα έλεγε κανείς πως είναι η περίοδος που κινούμαστε στο πνεύμα των εορτών. Οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά πέφτουν, εμείς κουκουλωνόμαστε, μένουμε λίγο περισσότερο στο σπίτι, στολίζουμε, φτιάχνουμε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, τρώμε περισσότερο, βλέπουμε φίλους...

Και όμως... Αυτή είναι η μία όψη των χαρών της ζωής. Η άλλη έρχεται όταν αποχωριζόμαστε τον καναπέ, βγαίνουμε από το σπίτι, αθλούμαστε και συμμετέχουμε...

Έτσι λοιπόν, για τους απανταχού δρομείς, οι τρεις τελευταίοι μήνες του έτους και ειδικά ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των αγώνων. Ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας και άλλοι μικρότεροι σε μήκος και φήμη αγώνες δρόμου σε άσφαλτο ή σε βουνό διοργανώνονται αυτήν την περίοδο και προσελκύουν αμέτρητους λάτρεις του τρεξίματος.

Περισσότερα...
05.04.2013

Somebody To Love

Somebody To Love

Πρωινό Παρασκευής επιτέλους.. Ο ήλιος μας έκανε τη χάρη σήμερα και βγήκε απ' το πρωί, είπαμε να αφήσουμε στην άκρη όσα δυσάρεστα συμβαίνουν και να εστιάσουμε για άλλη μια φορά στις μικρές καθημερινές χαρές, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να περάσουμε ένα όμορφο παρασκευοσαββατοκύριακο...

Περισσότερα...
11.10.2012

Μια ευχάριστη έκπληξη

Μια ευχάριστη έκπληξη

Από την πρώτη φορά που παρατήρησα την πινακίδα του στο δρόμο μου για τη δουλειά, ήθελα να κάνω μια στάση για να δω τι αφορά. Μα πάντα βιαζόμουν και το άφηνα για μια άλλη πιο κατάλληλη στιγμή.

Περισσότερα...
30.05.2014
Florence & The Machine - You've Got the Love

Η Florence Welch και η παρέα της έρχονται και μας θυμίζουν ό,τι και αν γίνεται.. το να έχεις την αγάπη.. είναι αρκετό!

Περισσότερα...
29.01.2016

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Τώρα που εγώ δεν πάω (σχεδόν) πουθενά
τώρα που δεν μπορώ (όπως θα 'θελα) να ντυθώ

περιμένοντας τον πελαργό,
τώρα όλο συναντώ
ωραίες εμφανίσεις
σε τυχαίες πλοηγήσεις...

Περισσότερα...
04.03.2017

Ανοιξιάτικες αναζητήσεις

Ανοιξιάτικες αναζητήσεις

Μπορεί να έχω μέρες να φανώ αλλά δεν έχω προλάβει να πάρω ανάσα... Λίγο τα παιδάκια μου που είναι μαλωμένα με τον ύπνο, λίγο λοιπές υποχρεώσεις και ο καιρός που έφτιαξε έστω προσωρινά και μας κρατάει εκτός σπιτιού, χρόνος για surfing και blogging δεν υπάρχει. Όμως σήμερα, μετά από πολύ καιρό, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό του pinterest και χάζεψα άνοιξη, χρώματα και στιλ!

Και εντόπισα φωτογραφίες που με ξεσήκωσαν για ανασκαφές και ψώνια. Δεν ξέρω αν προλάβω να κάνω είτε το ένα είτε το άλλο αλλά πολύ θα το 'θελα.

Περισσότερα...
29.11.2013
Ο Μύλος των Ξωτικών - 2013

Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πύλες του και ξεκινά τη λειτουργία του σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2013, ξετυλίγοντας ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Περισσότερα...
18.01.2013
New York Pretzels

Επιτέλους! Παρασκευή απόγευμα! Έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο μπροστά μας για να χαλαρώσουμε στο σπίτι μόνοι ή με φίλους, να πάμε μια βόλτα για ψώνια, να επισκεφθούμε εκθέσεις ή να επιχειρήσουμε μια έστω και ημερήσια εκδρομή, έτσι για να αλλάξουμε παραστάσεις..

Περισσότερα...
07.07.2014
Never Give Up

Ένα μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ... Never Give Up! Μην τα παρατάτε! Ονειρευτείτε!

Περισσότερα...
18.01.2014
Η Νύχτα

Η Νύχτα του Ελί Βισέλ βρέθηκε εντελώς τυχαία στο ράφι της βιβλιοθήκης μου. Δεν είχα ακούσει κάτι για τον συγγραφέα, δεν είχα ακούσει τίποτα για το βιβλίο... Το είδα σε μια από τις βόλτες μου σε ένα βιβλιοπωλείο, βρήκα ενδιαφέρουσα την περιγραφή στο οπισθόφυλλο, εξίσου δελεαστική ήταν και η τιμή του (το πέτυχα στη μισή τιμή) και κάπως έτσι κατέληξε στη βιβλιοθήκη μου, όπου έμεινε για καιρό ανέγγιχτο ανάμεσα σε πολλά άλλα βιβλία.

Περισσότερα...
09.01.2013

Θα 'ρθει ξανά...

Θα 'ρθει ξανά...

σαν το χιόνι που πέφτει τη νύχτα απρόσμενα και σιωπηλά...

Περισσότερα...
08.03.2013
Να νιώθεις καλά

Ο οχτάλογος του "σκέφτομαι θετικά - νιώθω καλά".

Περισσότερα...
22.05.2016
I love banana pancakes

Για το σημερινό μας πρωινό είπαμε να ακολουθήσουμε τη συνταγή της Ελπίδας. Από την πρώτη φορά που την είχα δει, με γέμισε... ελπίδες και την είχα στο μυαλό μου, περιμένοντας την κατάλληλη αφορμή. Και σήμερα που ο Φίλιππος για άλλη μια φορά μας ξύπνησε νωρίς νωρίς και στην κουζίνα είχαμε πολλές μπανάνες κα πολλά αυγά για κατανάλωση, οι pancakes μπανάνας ήταν η γευστική μας συντροφιά. 

Περισσότερα...
08.10.2012

The hidden strength inside of you: Climbing up the Papingo Mountain

The hidden strength inside of you: Climbing up the Papingo Mountain

Your week always starts more pleasantly after a full, joyful weekend.

Περισσότερα...
04.05.2013

Yann Tiersen - A Secret Place

Yann Tiersen - A Secret Place

Αγαπημένο κομμάτι του Yann Tiersen με την ιδιαίτερη φωνή του frontman των "Tindersticks", Stuart A. Staples.

Περισσότερα...
30.11.2012

2012 World Press Photos

2012 World Press Photos

Μπαίνοντας το καλοκαίρι στον κεντρικό σταθμό της Στουργκάρδης στη Γερμανία, με μεγάλη έκπληξη αντικρίσαμε μια έκθεση με τις καλύτερες φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο το 2011.

Περισσότερα...
08.04.2015

Για τον Αχιλλέα

Για τον Αχιλλέα

Λίγο μετά τη Μάγια, τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, τη λαμπάδα του παρέλαβε και ο Αχιλλέας. Τελικά το project "φτιάχνουμε δικές μας λαμπάδες" έγινε ένα από τα αγαπημένα μας diy projects.

Περισσότερα...
28.09.2012

Πρωινό στο μπαλκόνι

Πρωινό στο μπαλκόνι

Σάββατο σήμερα.. Ευκαιρία για πρωινό στο μπαλκόνι, όσο ακόμα κρατάει ο καιρός.

Περισσότερα...
16.01.2013

Δε ζητάω πολλά...

Δε ζητάω πολλά...

Δυο νέοι καλλιτέχνες, δυο πολύ ωραίες φωνές τραγουδούν μαζί ένα τραγούδι που μπορεί να ανεβάσει την απογευματινή μας διάθεση!

Περισσότερα...
23.08.2013
Τι να φορέσω

Να μια εμφάνιση που ξεχωρίσαμε για την απλότητα, το συνδυασμό των χρωμάτων και το στιλ.

Περισσότερα...
14.04.2013

Μα τι έκπληξη!

Μα τι έκπληξη!

Είσαι στο αυτοκίνητο κάπου στη Φλώρινα, στην άκρη της πόλης και εκεί που οδηγείς αμέριμνος... δεν πιστεύεις στα μάτια σου... Λες δεν μπορεί, δεν βλέπω καλά... Δεν τολμάς ούτε καν να πεις στο συνοδηγό σου τι βλέπεις, δεν τολμάς να το ξεστομίσεις... Είναι που δε βλέπεις και πολύ καλά μακριά αλλά τι να πεις "Α να ένας ελέφαντας!"; 

Περισσότερα...
25.10.2012
Τι να φορέσω αύριο

Ενδυματολογική πρόταση για την Παρασκευή στο γραφείο! Casual & chic! Ετοιμάστε τα ρούχα σας για να κερδίσετε χρόνο αύριο το πρωί!

Περισσότερα...
29.12.2012

Σοκολατένιες "λιχουδοκεϊκομπουκίτσες"

Σοκολατένιες "λιχουδοκεϊκομπουκίτσες"

Από αυτές που δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο μία!

Περισσότερα...