Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η νοστιμότερη μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις!

Είναι κέικ και είναι πεντανόστιμο! Είναι μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές της μητέρας και είναι απόλυτα εγγυημένη πάντα! Βγαίνει πετυχημένη κάθε φορά που την φτιάχνουμε και δεν μπορείς να της αντισταθείς. Αυτή τη φορά φόρεσε τα καλά της, απέκτησε γιορτινή διάθεση και έγινε μια ...χιονισμένη μηλόπιτα γενεθλίων!  

apple cake-17

Τα υλικά για τη συνταγή είναι (για μια στρόγγυλη φόρμα κέικ ή ένα ταψί Νο 30):

- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- μισό φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- 1 κουτ. σούπ. κανέλα και λίγη ακόμα για να ανακατέψουμε τα κομμάτια μήλων
- 3 κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια (μπορούμε να βάλουμε και άλλο τύπο μήλων της αρεσκείας μας αρκεί να είναι σχετικά γλυκά)
- μισό φλιτζάνι σταφίδες ή κράνμπερι
- λίγη κουβερτούρα τριμμένη ή ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπ. ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
- άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Για την εκτέλεση της συνταγής ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα.

2. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.

3. Τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κομμάτια μήλου τα συγκεντρώνουμε σε ένα βαθύ μπολ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα. Ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα.

4. Τελευταία προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου τα οποία έχουμε ανακατέψει με λίγη κανέλα ακόμα. Ανακατεύουμε ελάχιστα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να διασκορπιστούν ομοιόμορφα τα μήλα σε όλο το μίγμα του κέικ.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, όπως το κέικ. Η συγκεκριμένη μηλόπιτα ψήθηκε στους 150οC στον αέρα για 45 λεπτά και μετά το σβήσιμο του φούρνου έμεινε άλλα 15 λεπτά μέσα στον ζεστό φούρνο. Ωστόσο, σε άλλο φούρνο μπορεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος ή πιο υψηλή θερμοκρασία. Γι αυτό καλό είναι να προσαρμόσουμε τη θερμοκρασία και τον χρόνο ψησίματος στις συνήθεις συνθήκες που ψήνουμε το κέικ.

6. Όταν η μηλόπιτα κρυώσει καλά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη.

apple cake-2

 Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε ;)

ΥΓ. Εδώ μπορείτε να δείτε και τη νηστίσιμη εκδοχή της μηλόπιτας.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
08.08.2013
Τι να φορέσω;

Ακόμη μια εμφάνιση της style blogger από την Φλόριντα που ξεχωρίσαμε αυτή την εβδομάδα.

Περισσότερα...
14.10.2012

Λαχταριστό αφράτο κέικ... το σπίτι να μυρίσει

Λαχταριστό αφράτο κέικ... το σπίτι να μυρίσει

Κυριακή πρωί σήμερα με πολλή βροχή και μουντό καιρό… Ευκαιρία για πρωινό καφέ στο σπίτι με φίλους! Ας κάνουμε ένα αφράτο, λαχταριστό κέικ, το κέικ της μαμάς!

Περισσότερα...
29.01.2015

Οι φίλοι μου άλλαξαν μετά τη γέννηση του παιδιού τους

Οι φίλοι μου άλλαξαν μετά τη γέννηση του παιδιού τους

Πριν φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, έχεις τη δυνατότητα να κρίνεις χωρίς δεύτερη σκέψη τους φίλους σου που έγιναν γονείς. Δεν είναι ότι κρίνεις και σχολιάζεις εκ του ασφαλούς, ότι δε σε νοιάζει ή ότι τα λες ελαφρά τη καρδία... απλώς δεν ξέρεις! Είσαι έξω από το παιχνίδι και κρίνεις με απλή λογική τη συμπεριφορά των φίλων - νέων γονιών ή τη στάση και τις συνήθειες των παιδιών τους.

Περισσότερα...
07.11.2012
Ομελέτα για πρωινό

Ξεκινάμε την ημέρα μας πάντα με ένα δυναμωτικό πρωινό! Είναι το πιο μικρό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας! Μια γρήγορη ομελέτα είναι μια πολύ καλή λύση για να πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια!

Περισσότερα...
17.05.2013

Moby - Slipping Away

Moby - Slipping Away

Ένα μοναδικό κομμάτι από τον υπέροχο μουσικό Moby και το άλμπουμ «Hotel» που κυκλοφόρησε το 2005. Ένα ελπιδοφόρο τραγούδι που μας καλεί να «ξεφύγουμε» (''Slipping Away''), όπως επιτάσσει και ο τίτλος του τραγουδιού..

Περισσότερα...
09.03.2013

Οι τσαγιέρες στο προσκήνιο

Οι τσαγιέρες στο προσκήνιο

Τα βιβλία τα αγαπάμε πολύ και μας αρέσουν οι μεγάλες βιβλιοθήκες από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Μας αρέσει όμως πολύ να αλλάζουμε και τακτικά διακόσμηση, να ανανεώνουμε το χώρο, να πρωτοτυπούμε όσο μπορούμε με ό,τι έχουμε σπίτι μας.

Περισσότερα...
31.01.2013
Προτάσεις για γλυκά γάμου (Μέρος 2ο)

Χαρά, συγκίνηση, αμηχανία είναι μια περίεργη μείξη συναισθημάτων που νιώθω, όταν όλο και περισσότεροι φίλοι με ενημερώνουν για τις προσεχείς ημερομηνίες των γάμων τους. Η ατζέντα αρχίζει να γεμίζει με ευχάριστα γεγονότα και το καλοκαίρι αναμένεται γεμάτο με reunions συμφοιτητών και παλιών φίλων.

Περισσότερα...
24.08.2013
Τα κίτρινα σκαμπό

Τελικά το κίτρινο χρώμα μου αρέσει πολύ. Κι αυτά τα κίτρινα σκαμπό ακόμα περισσότερο!

Περισσότερα...
09.06.2015

Αϊγιωργίτικο μονοπάτι και Τσούρχλειος δρόμος 2015

Αϊγιωργίτικο μονοπάτι και Τσούρχλειος δρόμος 2015

Άμα το μικρόβιο του δρομέα τρυπώσει μέσα σου και νιώσει τον ρυθμό, την ένταση και τη χαρά του αγώνα, δύσκολα γλιτώνεις... Κι έτσι όπου αγώνας και χαρά κι εγώ εκεί!

Περισσότερα...
05.03.2013
Αλληλεγγύη

Ένας πολύ καλός ορισμός, διατυπωμένος από ένα συγγραφέα, για μια έννοια παραμελημένη επί χρόνια. Ευτυχώς που αργά αλλά σταθερά ξεπροβάλλει και ενσωματώνεται στις καθημερινές μας συνήθειες.

Περισσότερα...
12.07.2013

Eξωτικά Ιωάννινα

Eξωτικά Ιωάννινα

Τι λέτε για μια βόλτα στα Εξωτικά Ιωάννινα;

Περισσότερα...
10.01.2013

Τέλος εορτών... επιστροφή στην πραγματικότητα

Τέλος εορτών... επιστροφή στην πραγματικότητα

Το σπίτι ξεστολίστηκε, τα χριστουγεννιάτικα μαζεύτηκαν και βρήκαν και πάλι τη θέση τους στο πατάρι, η προσμονή για τον ερχομό των εορτών έχει γίνει πια μια ανάμνηση, όπως και οι ατελείωτες στιγμές με φίλους εντός και εκτός σπιτιού. Τα γλυκά μόνο μένει να τελειώσουν, γιατί κουραμπιέδες, μελομακάρονα και σοκολατόπιτες μας... ταλαιπωρούν ακόμα. Ε τι... να τα αφήσουμε να χαλάσουν; Να τα πετάξουμε; Κρίμα είναι!

Περισσότερα...
14.01.2013
Η ιδέα

Μια καλή ιδέα! Αυτό είναι το ζητούμενο, το επίκεντρο κάθε συζήτησης στις περισσότερες παρέες νέων ανθρώπων τα τελευταία 1-2 χρόνια. Όλοι ψάχνουμε μια πρωτότυπη ιδέα, μια ιδέα με προοπτική.

Περισσότερα...
14.06.2013
Lana Del Rey - Summer Wine ft. James Barrie O'Neill

Το κρασί του καλοκαιριού μας αρέσει να το πίνουμε και να το ... ακούμε. Και μετά την ερμηνεία του γνωστού τραγουδιού από τη Nancy Sinatra και τον Lee Hazlewood, ήρθε η ώρα να το ακούσουμε και στην τελευταία του εκδοχή.

Περισσότερα...
07.10.2014

Όταν ο γαμπρός συνάντησε τη νύφη...

Όταν ο γαμπρός συνάντησε τη νύφη...

Αν έπρεπε να δώσω έναν τίτλο στο σαββατοκύριακο που πέρασε, αυτός θα είχε να κάνει σίγουρα με τη λέξη γάμος. Δύο γάμοι σερί, δυο υπέροχες βραδιές, χορός, ένα μεγάλο reunion φίλων και συμφοιτητών... Δυο μέρες που πέρασαν γρήγορα και όμορφα!

Οι νεόνυμφοι γεμάτοι κέφι και χαρά κέρδισαν τις εντυπώσεις! Να ζήσετε παιδιά και να γεράσετε μαζί!

Περισσότερα...
23.09.2013

Βασιλική Μουρίκη - Diamonds

Βασιλική Μουρίκη - Diamonds

Μια γλυκιά διασκευή του αγαπημένου μας Diamonds της Rihanna από μια 17χρονη μουσικό, τραγουδίστρια και τραγουδοποιό από την Πάτρα. Το όνομα αυτής Βασιλική Μουρίκη.

Περισσότερα...
30.10.2015

Πανελλήνια εκδήλωση για τις μαμάδες που θηλάζουν

Πανελλήνια εκδήλωση για τις μαμάδες που θηλάζουν

Για τις απανταχού μαμάδες που θηλάζουν τα μωράκια τους την Κυριακή 1 Νοεμβρίιου θα πραγματοποιηθεί ο 6ος πανελλαδικός ταυτόχρονος θηλασμός. Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται στην πανελλήνια εβδομάδα μητρικού θηλασμού. Η συγκεκριμένη εβδομάδα γιορτάζεται στη χώρα μας από 1 ως 7 Νοεμβρίου, ενώ παγκοσμίως τιμάται από 1 ως 7 Αυγούστου (World Breastfeeding Week). Κάθε ενδιαφερόμενη μανούλα μπορεί να αναζητήσει τη σχετική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στην περιοχή της.

Περισσότερα...
06.07.2014

Daphne And The Fuzz - F.M.R.

Daphne And The Fuzz - F.M.R.

Εσείς γνωρίζετε τους "Daphne and the Fuzz"; Αν όχι, ελάτε να τους γνωρίσουμε παρέα φτιάχνοντας παράλληλα μια τάρτα με φράουλες!

Περισσότερα...
18.03.2013
Πολύχρωμη σαλάτα με ρεβύθια

Εξαιρετική επιλογή για σήμερα και όχι μόνο! Λαχανικά, όσπρια και φρούτα συνδυάζονται αρμονικά και το αποτέλεσμα ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις!

Περισσότερα...
30.09.2013
Tι να φορέσω;

Ο Σεπτέμβριος μας αποχαιρετά με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι επόμενες μέρες προβλέπεται ότι θα απαιτήσουν άμεση προσαρμογή των ενδυματολογικών μας επιλογών. Τι λέτε λοιπόν να πάρουμε μερικές ιδέες για "βροχερές", μα πάντα κομψές εμφανίσεις;

Περισσότερα...
03.08.2014

Πού να βάλω την πετσέτα μου;

Πού να βάλω την πετσέτα μου;

Πόσος κόσμος να χωρέσει σε μια παραλία...;

Περισσότερα...
19.12.2012

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Πράγα

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Πράγα

Πήραμε μια γεύση από τη στολισμένη Βουδαπέστη, να μην πάρουμε μια μικρή γεύση και από την Πράγα; Φέτος είναι οι δυο TOP προορισμοί των φίλων μας για τις ημέρες των γιορτών.

Περισσότερα...
14.09.2015

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Την Artmania την καλωσορίσαμε στην παρέα μας στο τέλος Ιουνίου, μας φιλοξένησε με χαρά στο εργαστήριό της, μας επέτρεψε να διεισδύσουμε στον καλλιτεχνικό της κόσμο και σήμερα, δυόμιση περίπου μήνες μετά, είναι και πάλι εδώ στο maresei! Για άλλη μια φορά την επισκεφτήκαμε στον χώρο της, στο ανανεωμένο εργαστήριό της όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα καινούρια της ευχολόγια.

Περισσότερα...
28.09.2012

Πρωινό στο μπαλκόνι

Πρωινό στο μπαλκόνι

Σάββατο σήμερα.. Ευκαιρία για πρωινό στο μπαλκόνι, όσο ακόμα κρατάει ο καιρός.

Περισσότερα...