Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 4η στάση: Σπέτσες

Κοντεύουμε στις Σπέτσες. Η θάλασσα είναι γεμάτη βραχονησίδες ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Σπετσοπούλα. Η πρώτη εντύπωση σου μένει. Από τις πρώτες εικόνες "φτιάχνεσαι". Καθώς ζυγώνουμε, τη θάλασσα διασχίζουν ατελείωτα παλιά και καινούρια ιστιοφόρα με φουσκωμένα τα πανιά, θαλαμηγοί αλλά και μικρά θαλάσσια ταξί που πάνε βολίδα απέναντι στην Πελοπόννησο, στην Κόστα της Αργολίδας. Τις μέρες που φτάνουμε στο νησί διεξάγεται η Regata 2016 και αυτός είναι και ο λόγος που είχαμε δυσκολευτεί να βρούμε κατάλυμα. Στην αποβάθρα μας περιμένει ο ξενοδόχος να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο που βρίσκεται ψηλά.

map spetses
Χάρτης Σπετσών (Αριστερά, Δεξιά)

spetses 6346

spetses 6351

spetses 6353

Το ξενοδοχείο πέτρινο με όλα τα κομφόρ και το μάτι σου μακριά προς τη μεριά της Πελοποννήσου χάνεται στο πέλαγος. Ολίγη ξεκούραση και το απογευματάκι πάμε για τις πρώτες βόλτες στην παραλία. Κατηφορίζουμε στα νησιώτικα δρομάκια όπου κυριαρχούν οι μπουκαμβίλιες και κατεβαίνουμε στο παλιό λιμάνι για να τα δούμε όλα με τη σειρά. Την περπατήσαμε πολλές φορές την παραλία και κάθε φορά όλο και περισσότερο μας άρεσε. Οι ταβερνούλες όλες σχεδόν πάνω απ' τη θάλασσα, παλιά και νέα σκάφη δεμένα και το ηλιοβασίλεμα πανέμορφο. Απόγευμα προς βράδυ αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν στην παραλία παρά μόνο άμαξες και πεζοί. Ξεχωρίζουν οι τουρίστες που φορώντας τα καλά τους βγαίνουν για δείπνο.

spetses 6375

spetses 6376

spetses 6377

spetses 6380

spetses 6384

spetses 6560

spetses 6564

Το πρώτο βράδυ φτάνουμε μπροστά στο Ποσειδώνιο, στο πανέμορφο ξενοδοχείο που είναι και η έδρα της Regata. Μπροστά του δεσπόζει το άγαλμα τη Μπουμπουλίνας. Πίσω του βρίσκεται το αρχοντικό σπίτι της ξακουστής ηρωίδας, που πλέον λειτουργεί σαν μουσείο. Εκεί μια ξενάγηση από ένα νεαρό ξεναγό, μάλλον μακρινό της απόγονο μας εντυπωσιάζει. Προσωπικά αντικείμενα εκτίθενται, μαζί με μια προτομή της Μπουμπουλίνας της Κατοχής, της Λέλας Καραριάννη, που ήταν απόγονος της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Η συγκεκριμένη ξενάγηση είναι ένα πραγματικό μάθημα ιστορίας. Μάθαμε και κάποια στοιχεία που αγνοούσαμε εντελώς. Η Μπουμπουλίνα έστω και μετά θάνατον απέκτησε τον τίτλο ναύαρχος. Είχε στην κατοχή της τρία πλοία. Ένα από αυτά, το "Αγαμέμνων" ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που πήρε μέρος στην ελληνική επανάσταση του 1821, το οποίο της κόστισε 75.000 τάλαρα εκείνου του καιρού. Δυστυχώς βρήκε άδοξο τέλος, καθώς κάηκε το 1831 στην τρίτη εμφύλια διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του φιλοαγγλικού και φιλορωσικού κόμματος που τελικά κατέληξε στη δολοφονία του Καποδίστρια. Αλλά μήπως και η ίδια δεν είχε ανάλογο τέλος; Δολοφονήθηκε τον Μάη του 1825 στις Σπέτσες.

spetses 6361

spetses 6363

spetses 6364

spetses 6366

spetses 6400

spetses 6413

spetses 6415

spetses 6427

Από τις Σπέτσες δεν μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να κάνουμε τον γύρο του νησιού. Αφιερώσαμε σχεδόν ολόκληρη μέρα αλλά χαλάλι. Με ένα παλιό καΐκι που εκτελεί πλέον χρέη τουριστικού ... θαλάσσιου λεωφορείου και 10 ευρώ το άτομο, γυρίσαμε περιμετρικά ολόκληρο το νησί, κάνοντας ένα απίθανο μπάνιο στην παραλία των Αγίων Αναργύρων. Εκεί κοντά, ψηλά στον λόφο, βρίσκεται η σπηλιά του Μπεκίρη, γνωστή από την ταινία Τζένη Τζένη. Εκεί κατέφυγαν η Τζένη Καρέζη με τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Κάποιοι από τους συνεπιβάτες μας στο καΐκι προτίμησαν την πιο μικρή αλλά εξίσου όμορφη παραλία της Αγίας Παρασκευής. Σε κάθε περίπτωση η αίσθηση του να βλέπεις ένα μέρος από την πλευρά της θάλασσας είναι μοναδική.

spetses 6606

spetses 6626

spetses 6626

spetses 6650

spetses 6666

spetses 6683

spetses 6728

Όπως μοναδικό, φοβερό και ανεπανάληπτο είναι το νησί των Σπετσών. Η ομορφιά του, η μαγεία του, η αρχοντιά του είναι καθηλωτικές. Το ερωτεύεσαι το μέρος αυτό. Φεύγεις με βαριά καρδιά.

Και έτσι φύγαμε κι εμείς με επόμενο και τελευταίο προορισμό διακοπών την πρωτεύουσα.

Θοδωρής

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
05.03.2013
Αλληλεγγύη

Ένας πολύ καλός ορισμός, διατυπωμένος από ένα συγγραφέα, για μια έννοια παραμελημένη επί χρόνια. Ευτυχώς που αργά αλλά σταθερά ξεπροβάλλει και ενσωματώνεται στις καθημερινές μας συνήθειες.

Περισσότερα...
06.12.2014

Μπορεί ένα τραγούδι να μας φτιάξει τη διάθεση;

Μπορεί ένα τραγούδι να μας φτιάξει τη διάθεση;

Φτάνουν άραγε έξι λεπτά για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα σε φάσεις που νιώθουμε πεσμένοι και η θετική διάθεση μας έχει εγκαταλείψει; Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ComRes και του BBC local radio φτάνουν, ειδικά αν ακούσουμε ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Περισσότερα...
19.02.2015

New York Fashion Week 2015

New York Fashion Week 2015

H εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ολοκληρώνεται σήμερα και οι fashion editors ήδη έχουν ξεχωρίσει τις νέες τάσεις βασιζόμενοι όχι μόνο σε ό,τι είδαν στις πασαρέλες, αλλά και από τις εμφανίσεις των φίλων της μόδας στους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Περισσότερα...
08.04.2014

Νηστίσιμο κέικ με μήλο, καρύδια και σταφίδες

Νηστίσιμο κέικ με μήλο, καρύδια και σταφίδες

Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε ένα υπέροχο κέικ με μήλο, καρύδια και σταφίδες! Και μάλιστα νηστίσιμο! Έτσι θα έχουμε μια εξαιρετική λιχουδιά για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.

Περισσότερα...
22.11.2012
Στιλιστική πρόταση

Στιλιστική πρόταση: Παίζουμε με τριχρωμίες, ένα χρώμα έντονο και ένα πιο διακριτικό, κρατώντας ως βάση ένα ουδέτερο χρώμα, όπως το μαύρο. Η εμφάνιση είναι απλή αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη.

Περισσότερα...
26.02.2014
Μια κορνίζα στην κουζίνα

Πόσο μ' αρέσει όταν συναντώ μικρά αντικείμενα σε απρόβλεπτα μέρη του σπιτιού! Για μια ανατρεπτική διακόσμηση! Για έμπνευση και πρωτοτυπία!

Περισσότερα...
11.06.2013
Keep calm summer is almost here

Αχ αυτή η Τρίτη... που φαίνεται τόσο κοντά στο σαββατοκύριακο που πέρασε και τόσο μακριά από το σαββατοκύριακο που έρχεται και που περιμένουμε με ανυπομονησία!

Περισσότερα...
23.04.2014

Ώρα για αποτοξίνωση

Ώρα για αποτοξίνωση

Ένα μήνυμα της αγαπημένης μας φίλης Ιωάννας έφτασε στο inbox μας. Αυτή τη φορά δε μοιράστηκε μαζί μας συμβουλές ομορφιάς ούτε σκέψεις περί αγάπης ούτε συνταγές της μαμάς. Αντί όλων αυτών, επέλεξε να μας μυήσει στη δική της τακτική αποτοξίνωσης μετά τις αμαρτωλές - σε σχέση με το φαγητό - ημέρες του Πάσχα.

Περισσότερα...
11.05.2013
Nτάκος για βραδινό

Τι θα φάμε απόψε; Τι θα λέγατε για ένα ντάκο; Είναι ένα ελαφρύ, εύκολο, γρήγορο και πάντα νόστιμο πιάτο!

Περισσότερα...
07.04.2013
Για την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού

Ένα παλιό ποτιστήρι, μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια, φυσικά σαν τα φρέσκα δεν έχει.., λίγη πρασινάδα, μια ωραία κορδέλα και λίγα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση και να κρεμαστούν στην εξώπορτα, σε ένα δωμάτιο, στον τοίχο του μπαλκονιού ή στην ιδανική περίπτωση που διαθέτουμε αυλή θα μπορούσαν να διακοσμούν το χώρο εκεί.

Περισσότερα...
03.06.2014
Tindersticks - Can we start again?

Τι λέτε για ένα μουσικό ταξίδι πίσω στον χρόνο με οδηγούς τους Tindersticks;

Περισσότερα...
28.10.2012
CrossFit

Το πιο δυναμικό είδος γυμναστικής που κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές!

Περισσότερα...
02.02.2013

Rufus Wainwright - The One You Love

Rufus Wainwright - The One You Love

Κάθε φορά που το ακούω είναι σαν να το ακούω για πρώτη φορά..

Περισσότερα...
29.07.2013

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια των Χανίων

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια των Χανίων

Μόλις έφτασαν οι φωτογραφίες από τους φίλους που εδώ και δυο μέρες βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές στα πανέμορφα Χανιά.

Περισσότερα...
06.01.2013

Lana Del Rey - Blue Jeans

Lana Del Rey - Blue Jeans

Mια και αναφερθήκαμε στις εναλλακτικές χρήσεις των blue jeans ας απολαύσουμε τη Lana Del Rey στο ομώνυμο κομμάτι..

Περισσότερα...
20.03.2013

Κηπουρική για έμπειρους ερασιτέχνες

Κηπουρική για έμπειρους ερασιτέχνες

Αν σας φαίνεται οξύμωρο το "έμπειροι ερασιτέχνες", έχετε δίκαιο. Και εμένα μου φαίνεται. Αλλά κάπως έτσι νιώθω φέτος. Ερασιτέχνης μεν, πιο έμπειρη από πέρυσι δε. Λέγοντας πέρυσι εννοώ την περσινή χρονιά αγοράς και φύτευσης φυτών στο μπαλκόνι.

Περισσότερα...
19.02.2013

Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..

Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..

..που κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα!

Περισσότερα...
15.01.2016

Χρησιμοποιώ αλλιώς... και φτιάχνω χειροποίητα βραχιόλια

Χρησιμοποιώ αλλιώς... και φτιάχνω χειροποίητα βραχιόλια

Τι βραχιόλια είναι αυτά; Από τι υλικά φτιαγμένα;

Άλλη μια δραστηριότητα για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Η ώρα περνάει ευχάριστα, τα παιδιά μαθαίνουν να αξιοποιούν και τα πιο απλά και "άχρηστα" υλικά, η φαντασία τους καλλιεργείται και όλοι μαζί χαιρόμαστε!

Περισσότερα...
18.06.2014

Μelon-strawberry smoothie - cocktail! Smells like summer!

Μelon-strawberry smoothie - cocktail! Smells like summer!

Άλλοι βλέπουν τα φρούτα και φαντάζονται φρουτοσαλάτες και άλλοι εμπνέονται smoothie-cocktails! H αλήθεια είναι ότι ήθελα φρούτο αλλά παράλληλα μου 'ρθε και η ανάγκη για ένα ποτάκι στο μπαλκόνι. Βλέπω το πεπόνι, τις φράουλες και τη μέντα ξεθάβω και ένα ξεχασμένο ποτό και σκέφτομαι, βρε λες? Και που να'ξερε η καημένη η μητέρα ότι το νέο της γλαστράκι με τη μέντα με γεύση φράουλας (ας παραβλέψουμε τις GMO προεκτάσεις του θέματος...) θα έβρισκε τέτοια χρήση! Καλοκαιρινή δροσερή έμπνευση λοιπόν με full βιταμίνες, που λέει και μια φίλη, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια! Ο συνδυασμός των φρούτων όπως και η επιλογή του ποτού μπορεί ν'αλλάξει ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας αλλά και τις προτιμήσεις σας φυσικά! Ήδη σκέφτομαι το επόμενο με ροδάκινο και λοβό βανίλιας!

Περισσότερα...
13.02.2013
Πολύχρωμη ζωή

Η λίστα με τα πολύχρωμα to do περιλαμβάνει:

Περισσότερα...
25.09.2012

Maraveyas ilegal - Το καλοκαίρι έφυγε

Maraveyas ilegal - Το καλοκαίρι έφυγε

Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του φθινοπώρου από τον Κωστή Μαραβέγια και την μπάντα του.

Περισσότερα...
01.01.2014
Ευτυχισμένο το 2014!!!

Τελικά ο Άγιος Βασίλης δε μας άφησε παραπονεμένους! Ήρθε!!!

Περισσότερα...