Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

O Δρόμος του Γιοφυριού - Άρτα 26/3/2017

Άρτα, μια πόλη με πάρα πολλά ιστορικά μνημεία, εκκλησίες, μουσεία, το περίφημο Μεσαιωνικό Κάστρο αλλά και φυσικές ομορφιές όπως το φράγμα Πουρναρίου και η τεχνητή λίμνη μέσα στην πόλη. Μιλάμε για τα κοντινά σημεία της πόλης... Λέτε να ξέχασα το μοναδικό ιστορικό, χιλιοτραγουδισμένο πέτρινο γεφύρι της; Όχι βέβαια, είναι κάτι ξεχωριστό που χρήζει ειδικής αναφοράς γιατί είναι το πρώτο σημείο που θα επισκεφθεί ο ταξιδιώτης και μετά ακολουθούν τα άλλα.

Αυτό το μαρτυρά η κίνηση του κόσμου που το επισκέπτεται. Πήγαμε στο Κάστρο την παραμονή των αγώνων και δεν υπήρχε ψυχή, στο γεφύρι όμως συρρέει πλήθος κόσμου όλη την ημέρα.

arta halfmarathon 9929

arta halfmarathon 9927

arta halfmarathon 9896

Με αφορμή λοιπόν τη διεξαγωγή του 3ου Ημιμαραθωνίου και άλλων αγώνων επισκεφθήκαμε την πόλη για πρώτη φορά και μας άρεσε ανέλπιστα πολύ. Παρεμπιπτόντως είχαμε την ευκαιρία να "πατήσουμε" και το νέο τμήμα της Ιονίας οδού κατεβαίνοντας από τα Ιωάννινα. Να απολαμβάνεις την οδήγηση...

Κυριακή πρωί λοιπόν, 26 Μαρτίου 2017, φτάνουμε στο περίφημο Κάστρο από την Πύλη του οποίου ξεκινούν οι αγώνες. Το Κάστρο επιβλητικό. Αντικρίζοντας το πανύψηλο πέτρινο ρολόι, ζωντάνεψε στο νου μου το περίφημο μυθιστόρημα Γ. Καλπούζου το "Ιμαρέτ (Στη σκιά του Ρολογιού)". Η γενική εικόνα είναι εντυπωσιακή. Μοναδική παραφωνία στο εσωτερικό του είναι το εγκαταλελειμμένο Ξενία. Είναι να απορείς πώς το χτίσανε τότε εδώ μέσα και από μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, είδα πως οι προσπάθειες για την αξιοποίησή του παραμένουν άκαρπες.

arta halfmarathon 9922

arta halfmarathon 9915

arta halfmarathon 09677

Η διοργάνωση περιελάμβανε συνολικά 5 αγώνες. Τον Ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ, Αγώνα Δρόμου 5 χλμ., Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. Περιπατητικό - Μαμά Καρότσι, Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου 2x10.548 μ. και σχολικούς αγώνες 300, 600 και 800μ..

Για εμάς, οι αγώνες ξεκινούν με πρώτο τον αγώνα 5 χλμ. "Περιπατητικός - Μαμά Καρότσι", όπου συμμετέχουν και οι "επιστήθιοι φίλοι" του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η μαζική συμμετοχή είναι εντυπωσιακή. Σημείο εκκίνησης είναι η πύλη του Μεσαιωνικού Κάστρου και τερματισμού η κεντρική πλατεία της Άρτας, ενώ οι περιπατητές κινούνται περιμετρικά της τεχνητής λίμνης. Αυτή η διαδρομή ήταν που δελέασε τη δική μας συμμετέχουσα. Να έχει και αυτή να διηγείται στον Φίλιππο και τη Μάγδα την εμπειρία της. Μόνο ο παππούς να λέει για τους αγώνες και να φέρνει τα αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής στα εγγόνια;

arta halfmarathon 09670

Στη συνέχεια, ο Ημιμαραθώνιος διεξήχθη σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από χωριά της περιοχής πνιγμένα στις λεμονιές, τις πορτοκαλιές και τις ελιές, περνώντας από το φράγμα Πουρναρίου και κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο κατέληγε πάλι στην Πόλη της Άρτας που την έβλεπες κι αυτή τρέχοντας. Πραγματική απόλαυση! Το πέρασμα από τη γέφυρα απέναντι από το παλιό γεφύρι και οι τυμπανιστές να σου δίνουν ρυθμό, είναι μοναδική στιγμή, αξέχαστη. Αλλά και μέσα στους δρόμους της Πόλης και ειδικά στην τελική ευθεία πριν τον τερματισμό, το πλούσιο χειροκρότημα του κόσμου που είναι η πιο καλή ανταμοιβή του αθλητή. Σου δίνει φτερά, ξεχνάς την κούραση που έχει σωρευτεί και τερματίζεις άνετος. Σαν να μη σου αρέσει που τέλειωσε, ενώ λίγο νωρίτερα σε κάτι γλυκές ανηφορίτσες τα είχες ψιλοπαίξει.

arta halfmarathon 09685

arta halfmarathon 09699

arta halfmarathon 09703

arta halfmarathon 09705

arta halfmarathon 09692

Μα πόσο ωραία ήταν! Περάσαμε πολύ όμορφα! Τώρα χειροκροτούμε τους πρώτους στις απονομές! Και στο σημείο αυτό πρέπει να πω πως στη σκυταλοδρομία του ημιμαραθωνίου το πρώτο δίδυμο ήταν πατέρας και γιος. Τι συγκίνηση θα πρέπει να νιώθουν!

arta halfmarathon 09718

arta halfmarathon 09719

arta halfmarathon 09725

arta halfmarathon 09727

arta halfmarathon 09730

Αγώνες τέλος και Άρτα τέλος. Αξέχαστο ταξίδι. Όμορφη πόλη,άρτια διοργάνωση, πολύ περιποιημένο ξενοδοχείο με πολύ ευγενικούς ανθρώπους σε όλα τα πόστα. Και μάλιστα με δυνατότητα ιαματικών και μη λουτρών για χαλάρωση και ευεξία. Στην περιοχή Χανόπουλο. Φεύγουμε με την υπόσχεση να επιστρέψουμε του χρόνου.

arta halfmarathon 9950

Κείμενο: Θοδωρής

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
02.06.2013
Τι να φορέσω;

Το ιδανικό look για τις καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη και όχι μόνο..

Περισσότερα...
27.05.2015

Μια τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία

Μια τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία

Και αν δε θέλουμε να μπλέξουμε με χρώματα, υπάρχει και άλλη λύση!

Ο φωτογραφικός μας φακός μπορεί να απαθανατίζει χεράκια, "μπουνίτσες" και παλάμες... τόση τρυφερότητα, τόση γλύκα, τόση αγάπη!

Περισσότερα...
21.10.2012
Τι να φορέσω σήμερα;
Κάθε μέρα η ίδια σκέψη! Είτε από το βράδυ είτε πρωί πρωί το ερώτημα "Τι να φορέσω;" επαναλαμβάνεται!
Περισσότερα...
09.01.2014
Το λεοπάρ πανωφόρι

Άλλη μια εμφάνιση της Blair Eadie που τράβηξε την προσοχή μας στο pinterest.

Περισσότερα...
15.10.2014

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Μπρόκολο... μπλιαχ... Έτσι έλεγα από παιδί. "Άκου μπρόκολο! Και γενικά ε όχι να φάω και σαλάτα! Τι να την κάνω τη σαλάτα, δε μ' αρέσουν οι σαλάτες, δε θέλω να φάω, όχι μαμά δε θα φάω με το ζόρι... ούτε τις πέντε ντομάτες που μου έβαλες στο πιάτο, δε θέλω να φάω καθόλου"... και να τα δράματα κάθε μεσημέρι!

Ευτυχώς μεγαλώνοντας, έμαθα να τρώω και σαλάτες. Αγγουροντομάτα στην αρχή, να και λίγο μαρούλι μετά, άντε να δοκιμάσω και λίγο λάχανο, και λίγο μπρόκολο... Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τώρα, που η σαλάτα δε λείπει από κανένα γεύμα. Μια από τις αγαπημένες μου, που είναι και της εποχής, είναι το μπρόκολο.

Τι θρεπτική αξία έχει; Η μαμά λέει ότι το μπρόκολο είναι φάρμακο. Και αφού το λέει η μαμά, κάτι θα ξέρει :)

Περισσότερα...
27.10.2015

8ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος"

8ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος"

Την τιμητική τους είχαν η Σιάτιστα και ο Μπούρινος την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 με τον 8ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος". Αθλητές από όλη τη Δυτική Μακεδονία και άλλες κοντινές πόλεις, βρέθηκαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν είτε στον πολύ απαιτητικό αγώνα δρόμου των 30 χιλιομέτρων είτε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Περισσότερα...
27.11.2012
Πρωινός καφές

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Κι όταν ξεκινάμε με τέτοιο καφέ, τι άλλο να θέλουμε;

Περισσότερα...
01.11.2012
Γλυκός Νοέμβρης

Η ταινία "Sweet November" με τους Keanu Reeves και Charlize Theron είναι μια από τις πιο τρυφερές και συγκινητικές ταινίες που μας αρέσει να βλέπουμε τουλάχιστον κάθε Νοέμβριο, για να εκτιμάμε περισσότερο ό,τι έχουμε και να αντιλαμβανόμαστε τι έχει αξία στη ζωή! Αν έχετε χρόνο, βάλτε τη στο πρόγραμμα του σαββατοκύριακου.

Περισσότερα...
03.06.2013

Το πλεονέκτημα της ευτυχίας

Το πλεονέκτημα της ευτυχίας

Βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, στην πρώτη Δευτέρα του καλοκαιριού... Το μυαλό δουλεύει, σχεδόν κάνει υπερωρίες σκεφτόμενο τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, την ξενοιασιά του καλοκαιριού, εικόνες θαλασσινές και υπέροχες... Σε ένα τέτοιο σκηνικό η στενοχώρια, η γκρίνια, τα σκυθρωπά πρόσωπα, οι αρνητικές σκέψεις δεν έχουν θέση..

Περισσότερα...
24.07.2013
Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, το πιο ιδιαίτερο, το πιο χαρακτηριστικό νησί της Ελλάδας, λόγω της ηφαιστειογενούς της προέλευσης και της απαράμιλλης ομορφιάς της, μαγεύει κάθε επισκέπτη και κερδίζει το ενδιαφέρον κάθε φωτογράφου. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για πολύ μεγάλη μερίδα τουριστών. Τα γραφικά σοκάκια, η Καλντέρα, η πανέμορφη Οία, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα δημιουργούν εικόνες και αναμνήσεις που μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό των περισσότερων επισκεπτών.

Περισσότερα...
15.04.2016

Τσάντα mickey mouse

Τσάντα mickey mouse

Για το Πάσχα που έρχεται έχουμε πάλι σε ετοιμότητα την τσάντα mickey mouse του Φίλιππου! Είναι μια τσάντα - δώρο από μια πολύ αγαπημένη φίλη, η οποία μας βόλεψε τρομερά! Και αρέσει και στον Φίλιππο πολύ!

Περισσότερα...
10.08.2013
Ένα μπουκέτο αγριολούλουδα

Σάββατο σήμερα! Αγαπημένη μέρα ειδικά όταν βρισκόμαστε σχεδόν στην καρδιά του Αυγούστου! Πιο αγαπημένη για όσους βρίσκονται σε διακοπές αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς που είμαστε στο σπιτάκι μας...

Περισσότερα...
01.09.2014

Hey summer... stay with me!

Hey summer... stay with me!

Πάλι τελείωσε το καλοκαίρι; Πώς γίνεται αυτή η εποχή να κρατάει τόσο λίγο; Έτσι νιώθω τουλάχιστον, πως είναι η μικρότερη εποχή, πως περνάει τόσο γρήγορα, πως δεν τη χορταίνω ποτέ. Δε χορταίνω τη θάλασσα, την ξενοιασιά, τη χαλάρωση... 

Περισσότερα...
09.10.2012

Julio Iglesias - La Mer

Julio Iglesias - La Mer

Άλλο ένα παλιό μα πάντα αγαπημένο τραγούδι! Eξαιρετικό δεν είναι; 

Περισσότερα...
18.05.2015

Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο

Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο

Έχω καιρό τώρα που ζορίζομαι στην ιδέα ότι το πάντα περιποιημένο, σουλουπωμένο, τακτοποιημένο, όμορφο, χωρίς ριχτάρια, χωρίς περιττά πράγματα σαλόνι - καθιστικό μου τείνει να γίνει παιδότοπος σε μόνιμη κατάσταση πανικού. Και δεν είναι μόνο η ιδέα, είναι και η θέα. Κάθε που φορά που βλέπω το σαλόνι τόσο ανάστατο και τόσο... πολύχρωμο, κάτι με πιάνει.

Και σκεφτείτε ότι ήμουν από αυτούς που έλεγα ότι το παιδί θα παίζει στο δικό του δωμάτιο και δε θα κουβαλάει τα παιχνίδια του στο σαλόνι αλλά στην πράξη δεν το βρήκα τόσο εύκολο (και αν εσείς το κάνατε πείτε μου πώς). Το παιδί θέλει παρέα και θέλεις και εσύ και παράλληλα πρέπει να μαγειρέψεις, να πλύνεις πιάτα, να ζεστάνεις νερό και ένα σωρό άλλες δουλειές που καλώς ή κακώς γίνονται παράλληλα με το παιχνίδι τουλάχιστον όσο το παιδί είναι μικρό και ακόμα δεν πολυπαίζει μόνο του ή όταν είναι σε αυτή την τόσο χαριτωμένη μα συνάμα τόσο κουραστική φάση που η λέξη ΜΑΜΑ βγαίνει από το στόμα του κάθε λεπτό.

Περισσότερα...
18.09.2013
Γλυκό πρωινό με άρωμα φρούτων

Φρυγανιές, βούτυρο, μαρμελάδες κι ένα ποτήρι φρέσκο γάλα γιατί το πρωί χρειαζόμαστε ενέργεια.

Περισσότερα...
11.11.2014

Δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους με ξύλινα τελάρα

Δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους με ξύλινα τελάρα

Τα κλασικά ξύλινα τελάρα (ή καφάσια ή κουτιά) μπορούν να έχουν άλλη μία χρήση.

Περισσότερα...
17.05.2013
Φτιάχνοντας με ... κοχύλια

Ξύλα παραλίας και κοχύλια δεμένα με σπάγγο μπορούν να αποτελέσουν το νέο στοιχείο διακόσμησης του σπιτιού. Και εκτός από διακοσμητικό για την καλοκαιρινή μορφή του σπιτιού ή του μπαλκονιού, μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν και μια διαφορετική μορφή κρεμαστών μελωδών.

Περισσότερα...
08.01.2013
Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει.

George Eliot, 1819-1880, Αγγλίδα συγγραφέας

05.02.2013
Διακοσμήστε με ξύλινους δίσκους κοπής

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε μια πιο πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης για το χώρο της κουζίνας ή της τραπεζαρίας σας;

Περισσότερα...
14.10.2014

Leonard Cohen - Almost Like the Blues

Leonard Cohen - Almost Like the Blues

Θέλετε να ακούσουμε παρέα ένα από τα νέα κομμάτια του Leonard Cohen;

Περισσότερα...
08.06.2014

Βασιλική Μουρίκη - Γύρνα Ξανά

Βασιλική Μουρίκη - Γύρνα Ξανά

Η Βασιλική ζει το όνειρό της! Και εμείς χαιρόμαστε πολύ γι αυτό!

Περισσότερα...
15.05.2013

Όρλιακας - Πορτίτσα: Γνωρίζοντας τα ορεινά των Γρεβενών

Όρλιακας - Πορτίτσα: Γνωρίζοντας τα ορεινά των Γρεβενών

Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε ακόμα ένα βουνό... και ένα φαράγγι...

Περισσότερα...