Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Εκδρομή: Λίμνη Κόμο - Μπελάτζιο

Ο Μάρτιος ξεκίνησε στη σελίδα μας με ένα ταξίδι αναμνήσεων στο Μιλάνο... και αφού φτάσαμε ως εκεί, κρίμα δεν ήταν να μην πάμε και λίγο παραπέρα;  Καλή η πόλη, καλή η αγορά και τα ψώνια αλλά θέλαμε κάτι παραπάνω. Αδράξαμε την ευκαιρία λοιπόν και παίρνοντας το τρένο - αν και με μερικά απρόοπτα - επισκεφτήκαμε το Κόμο, την ομώνυμη λίμνη και το γραφικό χωριό Μπελάτζιο.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε και ψάχνετε χάρτη, ο χάρτης έρχεται εδώ:

Italy s Magnificent Lake District Map

Για να είμαι λίγο πιο κατατοπιστική, το Μιλάνο βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία και εκεί, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία βρίσκεται και η ξακουστή λίμνη Κόμο. Θεωρείται μια από τις πιο όμορφες λίμνες της Ευρώπης και αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι οι καταπράσινες όχθες της με τις χτισμένες βίλες και τα γραφικά χωριά της.

Εμείς φτάσαμε στην πόλη του Κόμο, με μια - δυο ώρες καθυστέρησης λόγω δικού μας λάθους στις ... στάσεις του τρένου. Και για να μη χάνουμε έξτρα χρόνο, πήραμε απευθείας το καραβάκι για το τουρ στη λίμνη με προορισμό το ονομαστό Μπελάτζιο. Και όσο και αν είχαμε ακούσει και για τη λίμνη και για τα χωριά της, η ομορφιά του τοπίου ξεπερνούσε κατά πολύ τις προσδοκίες μας.

Μέχρι να φτάσουμε στο Μπελάτζιο, το καραβάκι μας έκανε στάσεις σε ένα - δυο άλλα χωριά, πολύ όμορφα, πολύ γραφικά. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο να τα εξερευνούσαμε.

Οι φωτογραφίες μαρτυρούν στο ελάχιστο τη μαγεία του τοπίου.

como belagio 1

como belagio 2

como belagio 3

como belagio 5

como belagio 6

como belagio 7

como belagio 8

como belagio 9

como belagio 10

como belagio 11

Φτάνοντας στο Μπελάτζιο.

Τι να πει κανείς για αυτό το χωριό; Το πόσο όμορφο, γραφικό, σχεδόν παραμυθένιο, είναιι δεν περιγράφεται. Περπατάς στα δρομάκια του και ζεις τ' όνειρό σου! Ζεις το δικό σου παραμύθι!

como belagio 12

como belagio 13

como belagio 14

como belagio 15

como belagio 16

como belagio 17

como belagio 20

como belagio 21

como belagio 22

como belagio 23

como belagio 24

como belagio 25

Επισρέφοντας στο Κόμο, κάναμε κι εκεί τη βόλτα μας. Μπορεί να μην είναι τόσο γραφικό όσο το Μπελάτζιο αλλά είναι πολύ όμορφο.

como belagio 26

como belagio 28

como belagio 29

como belagio 30

como belagio 31

como belagio 32

Γενικότερα, η βόλτα μας σε Κόμο - Λίμνη - Μπελάτζιο ήταν το καλύτερο μέρος του ταξιδιού μας στο ...Μιλάνο.

Συνεπώς σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Αν φτάσετε μέχρι τη συγκεκριμένη πόλη, μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο, αξίζει μια επίσκεψη στη λίμνη και τα χωριά της. Εξάλλου σίγουρα θα νιώσετε πως σε αυτόν τον τόπο πρέπει να ξαναβρεθείτε, να έχετε χρόνο, να "χαθείτε" στα χωριά, να ανακαλύψετε τη μαγεία τους, την αστείρευτη ομορφιά τους.

Για όσους ενδιαφέρεστε να κάνετε άμεσα το ταξίδι, εδώ μπορείτε να δείτε πληροφορίες και δρομολόγια τρένου από Μιλάνο προς Κόμο και εδώ μπορείτε να δείτε δρομολόγια εκδρομών από το Κόμο προς τα χωριά της λίμνης.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
27.10.2012
Μια αγαπημένη τριλογία βιβλίων

Μια πολύ αγαπημένη τριλογία βιβλίων από μία πολύ καλή συγγραφέα!

Περισσότερα...
28.06.2015

Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Artmania

Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Artmania

Την Artmania τη γνωρίσαμε μέσα από τη σελίδα της στο facebook. Και το περίεργο είναι ότι τη δημιουργό την ξέραμε, την καλλιτεχνική της φύση και την αστείρευτη φαντασία της αγνοούσαμε.

Η Artmania προσφέρει αυτό ακριβώς που ψάχναμε σε γάμους, βαφτίσεις, γιορτές, γενέθλια, επετείους, απόκριες... μέρες και ώρες που αναζητάς προσωποποιημένα δώρα. Και όταν δεν προνοείς αρκετά, δεν προλαβαίνεις να τα παραγγείλεις από ηλεκτρονικά καταστήματα που συνήθως βρίσκονται αρκετά μακριά σου!

Περισσότερα...
28.03.2013
Στα χρώματα της καραμέλας

Ήρθε η άνοιξη.. Βγαίνει ο ήλιος.. Φοράμε ανοιξιάτικα.. Τρέχουμε στη θάλασσα.. Κρύβεται ο ήλιος.. Μένουμε στο σπίτι.. Αρνούμαστε να φορέσουμε χειμωνιάτικα..

Και τι να φορέσουμε;

Περισσότερα...
11.12.2013

Μύρισε Χριστούγεννα.. με υπέροχα σπιτικά μελομακάρονα

Μύρισε Χριστούγεννα.. με υπέροχα σπιτικά μελομακάρονα

Με αφορμή την παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε - με την αγαπητή φίλη Σοφία Τ.- να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων φτιάχνοντας το πρώτα μελομακάρονα για το 2013.

Περισσότερα...
10.10.2012

Μαριέττα Φαφούτη - Kookoobadi

Μαριέττα Φαφούτη - Kookoobadi

Και επειδή η ημέρα ξεκίνησε αισιόδοξα με τη μελωδική φωνή της Μαριέττας Φαφούτη, ας συνεχιστεί και έτσι, αισιόδοξα και φωτεινά.

Περισσότερα...
06.05.2013

Carla Morrison - Hasta la piel

Carla Morrison - Hasta la piel

Καλημέρα και καλή εβδομάδα με το χαριτωμένο αυτό κομμάτι της 26χρονης Μεξικανής Carla Morrison.

Περισσότερα...
04.11.2013

YouTube Music Awards 2013

YouTube Music Awards 2013

Kλείνουμε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας με έναν από τους νικητές των πρώτων μουσικών βραβείων του YouTube. Πρόκειται για το κομμάτι "Radioactive" των Lindsey Stirling και Pentatonix, το οποίο κέρδισε στην κατηγορία "Response of the Year".

Περισσότερα...
05.09.2013
Καλημέρα!

Μια όμορφη εικόνα είναι ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει χαρούμενα και αισιόδοξα η μέρα μας!

Περισσότερα...
26.11.2016

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2016 DIY

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2016 DIY

Φέτος για πρώτη φορά έφτιαξα όχι ένα αλλά 3 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για 6 συνολικά παιδιά. Την ιδέα για τα advent calendars την πρωτοείδα πέρυσι στις βόλτες μου σε αγαπημένα μαμαδοblogs. Αλλά αφενός την είδα αργά, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για ετοιμασίες και αφετέρου ο Φίλιππος δεν είχε κλείσει ούτε καν τα 2, οπότε θεώρησα πως είναι αρκετά μικρός. Έμεινε όμως στο μυαλό μου για φέτος. Κι έτσι ψώνισα νωρίς όσα χρειαζόμουν, συγκέντρωσα πολλά από τα πράγματα που είχα στο σπίτι, υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα χρησιμοποιήσω κορδέλες, χαρτοσακούλες, παλιότερα χαρτιά περιτυλίγματος και γενικά ό,τι μπορούσα από ήδη υπάρχουσες προμήθειες και σιγά σιγά, νύχτα - νύχτα πέρασα από τη θεωρία στην πράξη.

Περισσότερα...
01.11.2012

Αλλάζω μαλλιά… αλλάζω διάθεση!

Αλλάζω μαλλιά… αλλάζω διάθεση!

Μαύρα, καστανά ή ξανθά, βαμμένα ή φυσικά, ίσια ή σγουρά, τα μαλλιά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας εμφάνισης (και της αντρικής φυσικά αλλά εδώ ας επικεντρωθούμε στις γυναίκες και σε επόμενο post θα μιλήσουμε και για τους άντρες). Για πολλές γυναίκες μια αλλαγή στα μαλλιά πηγάζει από την ανάγκη για ανανέωση και συνήθως συνεπάγεται βελτίωση της διάθεσης και της ψυχολογίας.

Περισσότερα...
01.04.2013
Στο σταθμό της Κοπεγχάγης

Ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις δε συμβαίνουν μόνο στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά.

Περισσότερα...
18.09.2014

Με έμφαση στο περιτύλιγμα ΙΙ

Με έμφαση στο περιτύλιγμα ΙΙ

 

Πολλές φορές η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Άλλη μια πρόταση λοιπόν για μοναδικές συσκευασίες δώρων φτιαγμένες με τα χεράκια μας!

Περισσότερα...
29.04.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο (Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών)

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο (Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών)

Μια πανέμορφη διαδρομή, εύκολη, ακίνδυνη αλλά απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης, είναι η ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών από τη θέση "Γκορτσιά".

Περισσότερα...
27.12.2014

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

Κάθε Δεκέμβριο οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θέτουμε νέους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους και υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά, θα προσπαθήσουμε και όντως θα επιτύχουμε τα όνειρα μας. Πώς μπορούμε όντως όμως να οδηγηθούμε στην επιτυχία;

Περισσότερα...
18.01.2013
New York Pretzels

Επιτέλους! Παρασκευή απόγευμα! Έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο μπροστά μας για να χαλαρώσουμε στο σπίτι μόνοι ή με φίλους, να πάμε μια βόλτα για ψώνια, να επισκεφθούμε εκθέσεις ή να επιχειρήσουμε μια έστω και ημερήσια εκδρομή, έτσι για να αλλάξουμε παραστάσεις..

Περισσότερα...
20.11.2012

Αγαπημένα ποιήματα για τα παιδιά (από το Γιάννη Ρίτσο)

Αγαπημένα ποιήματα για τα παιδιά (από το Γιάννη Ρίτσο)

Το "Αν όλα τα παιδιά της γης"  είναι ένα πολύ αγαπημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, από τα πρώτα post που κάναμε σε αυτό το blog.Κάθε φορά που το διαβάζουμε μας αρέσει περισσότερο. Ένα άλλο εξαιρετικό έργο του ποιητή το απόσπασμα από το ποίημα "Αναφυλλητό"..

Περισσότερα...
28.12.2014

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού "Χειροποίητες Δημιουργίες"

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού "Χειροποίητες Δημιουργίες"

Ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε! Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και οι δύο νικήτριες αναδείχθηκαν!

Περισσότερα...
14.02.2014

Ας φανταστούμε...

Ας φανταστούμε...

Διπλή χαρά στο σπίτι μας σήμερα! Και όταν λέμε σπίτι εννοούμε το αγαπημένο μας στέκι, εδώ στο maresei! Οι λόγοι της χαράς μας είναι αφενός το ότι έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε άλλο ένα άρθρο της αγαπημένης μας φίλης Σίσσυς Κ. και αφετέρου ότι εδώ και λίγες μέρες είναι στον αέρα η ιστοσελίδα της. Η Ώρα του Παιδιού είναι ένα site αφιερωμένο στα παιδιά!

Aς γίνουμε λοιπόν για λίγο πάλι παιδιά, αφήνοντας τη Σίσσυ να μας μεταφέρει στον κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά.

Περισσότερα...
30.05.2014
Florence & The Machine - You've Got the Love

Η Florence Welch και η παρέα της έρχονται και μας θυμίζουν ό,τι και αν γίνεται.. το να έχεις την αγάπη.. είναι αρκετό!

Περισσότερα...
06.03.2016

Νέος Διαγωνισμός για ένα σετ περιποίησης προσώπου από την Olea

Νέος Διαγωνισμός για ένα σετ περιποίησης προσώπου από την Olea

Πριν λίγες μέρες σας είπα για το πόσο ευχαριστημένη έμεινα με τη χρήση των προϊόντων Olea και σας υποσχέθηκα νέο διαγωνισμό!

Ήρθε η ώρα λοιπόν! Δύο σαπούνια ελαιόλαδου και μία κεραλοιφή υπόσχονται να σας περιποιηθούν με τον πιο φυσικό τρόπο και ανυπομονούν να βρουν το νέο τους σπίτι.

Περισσότερα...
28.03.2013
Για το στολισμό του γάμου

Ο καιρός των γάμων έφτασε πια για τα καλά. Οι μελλοντικές νύφες τρέχουν για νυφικό, για το στολισμό, για προσκλητήρια, για μπομπονιέρες... Η λίστα είναι πολύ μεγάλη! Και λέω νύφες γιατί συνήθως οι γυναίκες επιμελούνται αυτών των θεμάτων, ενώ οι μελλοντικοί γαμπροί συνήθως περιορίζονται στην επιλογή του κουστουμιού και συμμετέχουν στην επιλογή του φωτογράφου και της μουσικής.

Περισσότερα...
01.02.2013
Depeche Mode - Heaven

Αναρτήθηκε χθες το βράδυ και σε λιγότερες από 24 ώρες ξεπέρασε τις 300.000 προβολές στο YouTube..

Περισσότερα...
08.04.2015

Για τον Αχιλλέα

Για τον Αχιλλέα

Λίγο μετά τη Μάγια, τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, τη λαμπάδα του παρέλαβε και ο Αχιλλέας. Τελικά το project "φτιάχνουμε δικές μας λαμπάδες" έγινε ένα από τα αγαπημένα μας diy projects.

Περισσότερα...