Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

TEDx Athens 2013

Ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Μέρα πρώτη.

Η πρώτη αυτή περιπλάνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 22.00. Πέντε ώρες με επίκεντρο τον άνθρωπο. Πέντε ώρες που σε κάνουν να χαμογελάς όταν συνειδητοποιείς πόσοι άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας που δρουν με άξονά τους την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό. Και σε κάνουν να θέλεις και εσύ άμεσα να συνεισφέρεις με όποιον τρόπο μπορείς. 

Το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών της πρώτης ημέρας λοιπόν αφορούσε την παρουσίαση ιδεών, πρωτοβουλιών, οργανώσεων, δράσεων και εφαρμογών από ανθρώπους που βρέθηκαν σε αχαρτογράφητα νερά όταν αποφάσισαν να βρουν τρόπους για να βοηθήσουν, να περιθάλψουν, να στηρίξουν, να εκπαιδεύσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μεταξύ αυτών, ο "εξωσκελετός" του 18χρονου Χάρη Ιωάννου και η εφαρμογή "ΜyPharmacy" των 17χρονων Γ.Μπάστα και Μ.Ταλιάκη, η μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS που ξεκίνησε ο Τζανέτος Αντύπας, η "Αποστολή Άνθρωπος" που δημιούργησε η Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, το περιοδικό δρόμου "Σχεδία" μια πρωτοβουλία του Χρήστου Αλεφάντη, η αθλητική εκπαίδευση παιδιών μεταναστών από τον Σπύρο Βελληνιάτη, αλλά και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Keys of Change" που ίδρυσε ο Πάνος Καράν. 

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις παρουσιάσεις του φιλοσόφου Roman Krznaric για την "ενσυναίσθηση", των αρχιτεκτόνων του ReThink Athens Γιάννη Τσιώμη και Παναγιώτη Τουρνικιώτη, του γλωσσολόγου Alistair Knot, του ωκεανογράφου-ερευνητή Κώστα Συνολάκη και την αφήγηση των συγκλονιστικών εμπειριών του James Castrission στη θάλασσα της Ταζμανίας και στην Ανταρκτική. Αλλά και τα ακροβατικά των "Αrial Acrobats", τον μουσικό αυτοσχεδιασμό της Έλλης Πασπαλά και την προσπάθεια του Δημήτρη Βασιλάκη να μας υπενθυμίσει τους κανόνες της δημοκρατίας με οδηγό τη jazz μουσική.

Kαι το ταξίδι συνεχίζεται σήμερα. Οι ομιλίες της δεύτερης ημέρας έχουν ήδη ξεκινήσει. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του TEDxAthens2013.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο με πολλές νέες εμπειρίες!

Υ.γ. Συγχαρητήρια στους εθελοντές της διοργάνωσης!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
04.03.2016

Προς αναζήτηση του χιονιού - Εξόρμηση στις Μπάλτσες 2016

Προς αναζήτηση του χιονιού - Εξόρμηση στις Μπάλτσες 2016

Σήμερα επιστρέφουμε από τη νοητή μας βόλτα στο Μιλάνο της Ιταλίας και μένουμε Ελλάδα... Αρκεί να μη μένουμε στο σπίτι :)

"Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ", έτσι δε λένε; Αντιστοίχως λοιπόν, αφού φέτος τα χιόνα δεν ήρθαν σε εμάς, ή έστω ήρθαν με το σταγονόμετρο, πήγαμε εμείς στα χιόνια.

Περισσότερα...
18.02.2013
Η κουζίνα

Σήμερα που η κουζίνα, η διακόσμησή της και οι κουζινοπειραματισμοί είναι το κεντρικό μας θέμα, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε πως η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Δε συμφωνείτε;

Περισσότερα...
01.08.2014

Και μπαίνουμε στον Αύγουστο...

Και μπαίνουμε στον Αύγουστο...

Ο χρόνος προχωράει ακάθεκτος (δεν μπορούσε να κρατάει λίγο παραπάνω το καλοκαίρι;) και αισίως μπαίνουμε στον Αύγουστο! Τελευταίος και για πολλούς, ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού! Ειδικά αν είναι ο μήνας που ξεκινούν οι διακοπές μας...

Εμείς τον υποδεχόμαστε ρομαντικά, νοσταλγικά, καλοκαιρινά με ένα θαλασσινό τοπίο που θα κοσμεί την επιφάνεια εργασίας μας για 30 (ημέρες) και σήμερα!

Περισσότερα...
25.03.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Μαυροβούνι και τις λίμνες Φλέγκα

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Μαυροβούνι και τις λίμνες Φλέγκα

Τις γνωρίζετε τις δίδυμες αλπικές λίμνες Φλέγκα; Έχετε ακούσει κάτι γι' αυτές; Όπως και να 'χει, ελάτε να τις επισκεφθούμε, αξίζει νομίζω πραγματικά το χρόνο που θα διαθέσετε γι' αυτό το νοερό ταξίδι.

Περισσότερα...
24.02.2014

Αυτοσχεδιασμός στην κουζίνα: Συμβαίνει τώρα

Αυτοσχεδιασμός στην κουζίνα: Συμβαίνει τώρα

Σήμερα πεθυμήσαμε μια μακαρονάδα! Και μια που ο χρόνος είναι με το μέρος μας είναι ευκαιρία να πειραματιστούμε με ό,τι έχουμε στο ψυγείο.

Περισσότερα...
05.01.2013
Ταινία υπό το φως των κεριών

Όσοι μείναμε σπίτι, ανοίγουμε ένα μπουκάλι κρασί, ανάβουμε κεράκια, σβήνουμε τα φώτα και πατάμε το play για να ξεκινήσει η ταινία που έχουμε επιλέξει..

Περισσότερα...
03.05.2013

Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Τη σχέση μας με τα λουκούμια την έχετε καταλάβει.. Η ιστορία τους μας συγκινεί και μπορείτε να τη διαβάσετε εν συντομία εδώ.. Μας συνοδεύουν κατά τη διάρκεια του ελληνικού καφέ και μας ταξιδεύουν στην Ανατολή...

Περισσότερα...
02.04.2013
Shelf Styling

Μια πρωτότυπη ιδέα για το γέμισμα των ραφιών της επιτοίχιας βιβλιοθήκης σας. Αντί για βιβλία μπορείτε να τη γεμίσετε με καδράκια.

Περισσότερα...
04.10.2015

Εκεί που νιώθεις ότι έπηξες, έρχονται δυο χέρια…

Εκεί που νιώθεις ότι έπηξες, έρχονται δυο χέρια…

και θυμάσαι τον ορισμό της Ευτυχίας, όπως τον εξέφρασε σύντομα, λιτά και απέριττα και τόσο μα τόσο περιεκτικά, ο αγαπημένος όλων, Θανάσης Βέγγος.

"Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τί είναι ευτυχία.
Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια.

Περισσότερα...
15.10.2013
Αγαπημένο snack

Μια μπανάνα, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, λιναρόσπορος, ηλιόσποροι και κολοκυθόσποροι μπερδεύονται σε ένα βαθύ μπολ με ταχίνι, μέλι και κανέλα και αποτελούν ένα αγαπημένο γεύμα για διάφορες ώρες της ημέρας. Κυρίως για το πρωί ή για νωρίς το απόγευμα!

Περισσότερα...
03.04.2013
Δώστε χρώμα στο τζιν σας πουκάμισο

Ένα παλιό τζιν πουκάμισο, λίγα χρωματιστά κουμπιά, μερικές ιδέες για χειροποίητους γιακάδες και ιδιαίτερα σε τζιν ύφασμα στάθηκαν η αφορμή για τη μεταποίηση ενός παλιού ρούχου σύμφωνα με τις φετινές τάσεις της μόδας. 

Περισσότερα...
27.02.2013

Nikonn - Inside

Nikonn - Inside

Το Νίκο Μπιτζένη τον ακούσαμε λίγες μέρες πριν στο "Chemical", μετά από πρόταση ενός αγαπημένου προσώπου.

Περισσότερα...
28.11.2012
Αλλάξτε τους τοίχους σας

Και μια που από χθες μιλάμε για αλλαγές στους τοίχους του σπιτιού, βλέπουμε πως κορνίζες με διαφορετικό μέγεθος, πάχος και στιλ μπορούν να συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους και να δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη σύνθεση στον τοίχο, η οποία δίνει στιλ και προσωπικότητα σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Περισσότερα...
19.02.2013

H Δύναμη του Συν (+)

H Δύναμη του Συν (+)

Ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα του φετινού TEDxThessaloniki και όπως σας είχαμε υποσχεθεί φροντίζουμε για την ενημέρωσή σας. Το φετινό θέμα μας αρέσει πολύ και μας εκφράζει ακόμη περισσότερο..

Περισσότερα...
08.05.2013
Sfendami Mountain Festival 2013

Τα βουνά μας αρέσει να τα επισκεπτόμαστε, να τα κατακτούμε και αυτό φαίνεται και από τις ορεινές μας περιπλανήσεις. Κάθε επίσκεψη σε ένα νέο βουνό είναι μια νέα ανακάλυψη, η ομορφιά που συναντάς είναι απίστευτη, η φύση σου επιφυλάσσει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, περπατάς ή σκαρφαλώνεις και αποκαλύπτονται μπροστά σου τα θαυμάσια τοπία.. Και όλα αυτά δεν τα χορταίνεις ποτέ και δεν τα ξεχνάς ποτέ.. Οι εικόνες, η θέα, τα έντονα συναισθήματα δε σε αφήνουν στην καθημερινότητά σου, τα έχεις μέσα σου και έρχονται στην επιφάνεια με κάθε σχετικό ερέθισμα.

Περισσότερα...
06.09.2014
Coldplay - A Sky Full Of Stars

Για να ξεκινήσουμε μουσικά και δυναμικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου!

Περισσότερα...
20.02.2013

Μια διαφορετική παπουτσοθήκη

Μια διαφορετική παπουτσοθήκη

Εκτός από τις παλέτες και τα ξύλινα τελάρα μπορούν να έχουν εναλλακτικές χρήσεις στο σπίτι μας. 

Περισσότερα...
01.04.2013
Καλώς ήρθες Απρίλη!

Νέα ημέρα, νέα εβδομάδα, νέος μήνας! Μια Δευτέρα ιδανική για νέα ξεκινήματα! Και τι ξεκινάμε; 

Περισσότερα...
25.04.2013

Αγαπημένη ιδέα για τα μαλλιά

Αγαπημένη ιδέα για τα μαλλιά

Αυτή η κορδέλα - φουλάρι στα μαλλιά δημιουργεί ένα από τα αγαπημένα μας hairstyles!

Περισσότερα...
22.11.2012
Ηλιοβασίλεμα στον Αμβρακικό

Ηλιοβασίλεμα στον Αμβρακικό! Και συγκερκιμένα στην Κορωνησία..

Περισσότερα...
09.07.2013
Robbie Williams - Beyond The Sea

Ας κλείσουμε την ημέρα μας με τον μοναδικό Robbie να μας ταξιδεύει σε έναν τόπο κάπου πέρα από τη θάλασσα..

Περισσότερα...
14.11.2014
Λουίζα αγάπη μου

Πόσο σε ευχαριστώ που κάθε φορά που παρασύρομαι και γεμίζω το στομάχι μου παραπάνω από όσο αντέχει, έρχεσαι στο νου μου εσύ... σε πίνω και διώχνεις μακριά το φούσκωμα και τη δυσπεψία... Ελπίζω να μη μου λείψεις ποτέ!

Περισσότερα...