Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Coffee tables: Ποιο να διαλέξω;

Πολλά coffee tables βλέπω και μ' αρέσουν κι αν έπρεπε να διαλέξω δεν ξέρω τι θα έκανα. Καταλήγω ότι το θέλω λιτό και όχι πολύ μεγάλο, να μην "μπουκώνει" ο χώρος. Σίγουρα πάντως η επιλογή του coffee table είναι καθοριστική για την τελική εικόνα του σαλονιού. Γι' αυτό και είναι ένα θέμα που απαιτεί προσοχή κατά την επιλογή του, ειδικά αν έχεις σκοπό να αφιερώσεις ένα όχι και τόσο αμελητέο ποσό για την αγορά ή την κατασκευή του.

Και μιλάω εκ πείρας. Πριν κάποια χρόνια μαζί με τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού (μέγα λάθος που τα διαλέξαμε όλα μαζί, είναι πολύ ταιριαστά!), διαλέξαμε κι ένα τραπέζι που εξακολουθεί να μου αρέσει πολύ και να ταιριάζει στο σαλόνι μας και έχει και αποθηκευτικό χώρο από κάτω και έχει και ροδάκια για πιο εύκολη μεταφορά... και η τιμή του ήταν τσουχτερή... αλλά σήμερα σίγουρα δε θα το διάλεγα. Κάπως μεγάλο μου φαίνεται και παρά την απίστευτη πρακτικότητά του, νομίζω πως κλείνει λίγο τον χώρο.

Τι θα διάλεγα όμως; Και τι θα διαλέξω όταν (αν ποτέ) έρθει η ώρα της αντικατάστασης;

Παρακάτω ξεχώρισα κάποιες επιλογές που μου τράβηξαν την προσοχή με την πρώτη ματιά!

Εκτός από το απλό αλλά ξεχωριστό coffee table με τη minimal διακόσμηση, βλέπουμε και εξαιρετικό φωτιστικό δαπέδου και χαλί πάνω στο χαλί κυρίως για τον χειμώνα... Για θυμηθείτε τις προτάσεις μας για τον φωτισμό εδώ και για τα χαλιά εδώ.

coffeetable1
Φωτογραφία

Ένας εναλλακτικός συνδυασμός για coffee table κατάλληλος για πιο ψαγμένα σπίτια.

coffeetable2
Φωτογραφία

Χειροποίητο, εναλλακτικό και διαφορετικό τραπέζι φτιαγμένο από ξύλινα τελάρα για σπιτονοικοκύρηδες με μεράκι και χέρι που πιάνει στις κατασκευές.

coffeetable3
Φωτογραφία

Για πολύ εναλλακτικούς τύπους!

coffeetable8
Φωτογραφία

Coffee table πανέμορφο αλλά παραγεμισμένο. Όσο μ' αρέσει, τόσο αναρωτιέμαι για την πρακτικότητά του. Δεν ξέρεις τι και πού να ακουμπήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, σίγουρα βοηθάει η ύπαρξη μικρών βοηθητικών τραπεζιών τριγύρω από τον καναπέ.

coffeetable4
Φωτογραφία

Σε εκλεκτίκ γραμμή. Όμορφο πολύ! Και πρέπει να πω πως μ' αρέσει ιδιαίτερα ο δίσκος που "περιορίζει" την περιοχή του τραπεζιού που περιέχει τα διακοσμητικά στοιχεία και αφήνει κενό τον υπόλοιπο χώρο για να ακουμπάς (ελπίζω προσωρινά) περιοδικά, βιβλία, κούπες και πιάτα από σνακ.

coffeetable6
Φωτογραφία

Τραπέζι να το ζεις και να το χαίρεσαι! Σίγουρα δε φοβάσαι μήπως το γρατσουνίσεις!

coffeetable9
Φωτογραφία

Μεταλλικά, λεπτεπίλεπτα, διακριτικά. Δεν πιάνουν πολύ χώρο και πάνε δυο - δυο.

coffeetable7
Φωτογραφία

Κατ' αντιστοιχία με τα παραπάνω αλλά ξύλινα. Μάλλον κάτι τέτοιο θα διάλεγα αν έψαχνα τώρα για τραπέζι στο σαλόνι.

coffeetable5
Φωτογραφία

Εσείς τι θα διαλέγατε;

Κύρια φωτογραφία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
28.05.2014

Cupcakes σοκολάτας με άρωμα καφέ & βανίλια

Cupcakes σοκολάτας με άρωμα καφέ & βανίλια

Γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού η φαντασία με πήγε... και προέκυψαν αυτά τα "όσο και αν φάω, δεν τα βαριέμαι" cupcakes. Ίσως φταίει που ενώ είναι εντελώς σοκολατένια έχουν ένα διακριτικό άρωμα βανίλιας, εμπλουτισμένο με τη γεύση του καφέ. Υπέροχα!

Περισσότερα...
14.10.2012
Η φύση στο σπίτι μας

Πείτε το μανία, ψύχωση, εμμονή αλλά σε κάθε εξόρμηση στο βουνό ή τη θάλασσα έχω την τάση να μαζεύω και κάτι, μια όμορφη πέτρα, ένα ξύλο σε περίεργο σχηματισμό, φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια, κοχύλια, καρπούς, οτιδήποτε μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο του σπιτιού φέρνοντας τη φύση στο σπίτι.

Περισσότερα...
21.11.2012

Μικρά διαλείμματα με διηγήματα

Μικρά διαλείμματα με διηγήματα

Μια σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη που έκανα και μου άρεσε πάρα πολύ είναι η ιστοσελίδα ONE:STORY που φιλοξενεί διηγήματα νέων συγγραφέων.

Περισσότερα...
20.05.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

"Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος τα δυο βουνά μαλώνουν, το 'να να ρίξει τη βροχή, τ' άλλο να ρίξει χιόνι", λέει το δημοτικό ποίημα-τραγούδι. Τον Όλυμπο ως "αρχηγό" τον επισκεφθήκαμε πολλές φορές και πάλι θα τον επισκεφθούμε. Τον Κίσσαβο όμως ως "αντίπαλο δέος" του Ολύμπου να τον αφήσουμε με το παράπονο; Είναι και εύκολη η "κατάκτησή" του, οπότε ήρθε κι αυτουνού η σειρά.

Περισσότερα...
01.11.2012

Enya - Only Time

Enya - Only Time

Να και ένα κομμάτι από το soundtrack της ταινίας Sweet November που σας έλεγα. Μη μου πείτε ότι δεν είναι εξαιρετικά μελωδικό... Και μόνο που το ακούς συγκινείσαι! Πόσο μάλλον να βλέπεις και την ταινία!

13.11.2012
Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά.

Νίκος Καζαντζάκης (1883 - 1957)

02.07.2015

Αγναντεύοντας το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους με τη συντροφιά των θεών

Αγναντεύοντας το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους με τη συντροφιά των θεών

Πανσέληνος: Σεληνιακή φάση κατά την οποία ο δορυφόρος της Γης, η Σελήνη, φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή όλο το ημισφαίριό της, το στραμμένο προς τη Γη φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος... η Σελήνη στη φάση αυτή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης από ότι ο Ήλιος, και τα τρία αυτά σώματα βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή, ή μάλλον όσο πλησιέστερα στη γραμμή αυτή είναι δυνατό. (Πλήρης ορισμός εδώ)

Πανσέληνος: Χιλιοφωτογραφημένη, χιλιοτραγουδισμένη, ρομαντική... Μια αφορμή για να επισκεφτούμε ένα μέρος με όμορφη θέα, με θέα στο φεγγάρι. Κι αν η πανσέληνος είναι του Αυγούστου, έχουμε μια εξαιρετική αφορμή να παρευρεθούμε σε μια από τις δεκάδες εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμή του πιο μεγάλου φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, σε παραλίες... παντού!

Αλλά υπάρχει και άλλη ιδέα. Διαφορετική, ανατρεπτική, θέλει τρέλα και τόλμη. Αν δεν έχεις, μην προχωράς πιο κάτω. Αν πάλι σ' αρέσει το άγνωστο, το καινούριο, το διαφορετικό, συνέχισε να διαβάζεις.

Περισσότερα...
15.07.2013
Στη δύση του ηλίου

Ταξιδεύοντας ή έστω κάνοντας μια βόλτα με το αυτοκίνητο την ώρα που ο ήλιος δύει, βλέποντας έξω χωράφια με ανθισμένους ηλίανθους... Αγαπημένη στιγμή!

Περισσότερα...
13.02.2014

New York Fashion Week 2014

New York Fashion Week 2014

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που οι απανταχού φίλοι της μόδας έχουν τα βλέμματα στραμμένα στις εκδηλώσεις για τις τάσεις και τις προτάσεις των σχεδιαστών για την επόμενη σεζόν (Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015) που διενεργούνται στο πλαίσιο των εβδομάδων μόδας. Η πρώτη εξ αυτών, αυτή της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα.

Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις εμφανίσεις τεσσάρων αγαπημένων fashion & style icons στους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Περισσότερα...
13.01.2013
Hope vs. Fear

H δύναμη της ελπίδας!

Περισσότερα...
22.12.2013

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα - Της τελευταίας στιγμής

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα - Της τελευταίας στιγμής

Μπορεί να έμειναν λίγες μόλις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και να μην έχετε στολίσει είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων για να ετοιμάσετε ολόκληρο δέντρο είτε γιατί απλώς βαριέστε. Όπως και να έχει σας έχουμε δύο προτάσεις, πολύ απλές, πολύ εύκολες, πολύ γρήγορες, πολύ οικονομικές για να στολίσετε και εσείς το σπίτι σας έστω και την τελευταία στιγμή.

Περισσότερα...
30.06.2014

Περπατώ περπατώ εις τον ...δρόμο

Περπατώ περπατώ εις τον ...δρόμο

Οι τυχαίες συναντήσεις με πολλών ειδών χαριτωμένα ζωάκια είναι συχνό φαινόμενο αυτή την εποχή.

Σκαντζόχοιροι, χελώνες, φιδάκια - αυτά τα τελευταία δεν τα βρίσκω πολύ χαριτωμένα - αλεπούδες, απ' όλα έχει η φύση και οι συναντήσεις μαζί τους είναι σχεδόν σίγουρες όσο κινούμαστε σε επαρχιακούς δρόμους. Βέβαια μερικά από αυτά τα ζώα δεν είναι αρκετά τυχερά και συχνά βρίσκονται χτυπημένα στο δρόμο. 

Περισσότερα...
10.01.2013

Τέλος εορτών... επιστροφή στην πραγματικότητα

Τέλος εορτών... επιστροφή στην πραγματικότητα

Το σπίτι ξεστολίστηκε, τα χριστουγεννιάτικα μαζεύτηκαν και βρήκαν και πάλι τη θέση τους στο πατάρι, η προσμονή για τον ερχομό των εορτών έχει γίνει πια μια ανάμνηση, όπως και οι ατελείωτες στιγμές με φίλους εντός και εκτός σπιτιού. Τα γλυκά μόνο μένει να τελειώσουν, γιατί κουραμπιέδες, μελομακάρονα και σοκολατόπιτες μας... ταλαιπωρούν ακόμα. Ε τι... να τα αφήσουμε να χαλάσουν; Να τα πετάξουμε; Κρίμα είναι!

Περισσότερα...
27.12.2012
Καλώς όρισες Άη Βασίλη

Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας που απεικονίζει τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα το 1960, το Μουσείο Μπενάκη προέβη στη δημοσίευση άλλης μιας γιορτινής φωτογραφίας στη σελίδα του στο facebook.

Περισσότερα...
15.10.2014

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Μπρόκολο... μπλιαχ... Έτσι έλεγα από παιδί. "Άκου μπρόκολο! Και γενικά ε όχι να φάω και σαλάτα! Τι να την κάνω τη σαλάτα, δε μ' αρέσουν οι σαλάτες, δε θέλω να φάω, όχι μαμά δε θα φάω με το ζόρι... ούτε τις πέντε ντομάτες που μου έβαλες στο πιάτο, δε θέλω να φάω καθόλου"... και να τα δράματα κάθε μεσημέρι!

Ευτυχώς μεγαλώνοντας, έμαθα να τρώω και σαλάτες. Αγγουροντομάτα στην αρχή, να και λίγο μαρούλι μετά, άντε να δοκιμάσω και λίγο λάχανο, και λίγο μπρόκολο... Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τώρα, που η σαλάτα δε λείπει από κανένα γεύμα. Μια από τις αγαπημένες μου, που είναι και της εποχής, είναι το μπρόκολο.

Τι θρεπτική αξία έχει; Η μαμά λέει ότι το μπρόκολο είναι φάρμακο. Και αφού το λέει η μαμά, κάτι θα ξέρει :)

Περισσότερα...
21.04.2014

Lana Del Rey - West Coast

Lana Del Rey - West Coast

Πώς σας φαίνεται το νέο τραγούδι της Lana Del Rey;

Περισσότερα...
01.03.2015

Mark Ronson ft. Bruno Mars- Uptown Funk

Mark Ronson ft. Bruno Mars- Uptown Funk

Επιτέλους ήρθε η Άνοιξη! Ας την καλωσορίσουμε λοιπόν ρυθμικά με ένα κομμάτι που μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να χορέψουμε..

Περισσότερα...
09.02.2013

Can't take my eyes off you

Can't take my eyes off you

Επειδή σας άρεσε το χθεσινοβραδινό "Dancing Queen", είπαμε απόψε να ακούσουμε παρέα άλλο ένα αγαπημένο κομμάτι που μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε για χορό! 

Περισσότερα...
27.08.2013
Η παλιά σας καρέκλα

Αυτή μπορεί να ήταν μια παλιά λευκή, ίσως και αδιάφορη καρέκλα... μέχρι που βρήκε το μάστορά της.

Περισσότερα...
25.11.2012
Βιβλιοθήκη

Και πόσο μας αρέσουν οι μεγάλες βιβλιοθήκες που καλύπτουν όλο τον τοίχο..

Περισσότερα...
12.04.2013
H Olivia παραδίδει...

Και μια που είπαμε για τη σημερινή υπέροχη μέρα που θα πάμε να διαλέξουμε λουλούδια, θυμήθηκα μια εμφάνιση της Olivia Palermo που όπως πάντα άλλωστε, παραδίδει μαθήματα στιλ ακόμα και όταν διαλέγει λουλούδια.

Περισσότερα...
19.01.2013
A little magic

Πράγματι! Ας προσθέσουμε λοιπόν λίγη "μαγεία" στην καθημερινότητά μας..

Περισσότερα...
10.02.2013
FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Περισσότερα...