Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ιδέες, προτάσεις και τάσεις διακόσμησης

Πόσο μ' αρέσει να χαζεύω σπίτια, ράφια, βιβλιοθήκες, συμβουλές οργάνωσης του σπιτιού... Όσες ώρες κι αν έχω στη διάθεσή μου, θα μπορούσα να τις τρώω ψάχνοντας νέες ιδέες και λύσεις διακόσμησης. Και κάθε τόσο, όταν ξεχωρίσω αυτές που μου αρέσουν περισσότερο και μπορώ να τις προσαρμόσω στο δικό μου χώρο και στα διαθέσιμα αντικείμενα, θέλω να μένω μόνη στο σπίτι και να πειραματίζομαι. Συνήθως κατεβάζω τα πάντα κάτω, αδειάζω ράφια, βιβλιοθήκες, μικροέπιπλα, τα πάντα... και αρχίζουν οι αναπροσαρμογές. Εξάλλου είμαι από αυτούς που βαριούνται εύκολα, πολύ εύκολα, θέλουν να ανανεώνεται ο χώρος τους και να φαίνεται η εποχή του χρόνου και μέσα στο σπίτι.

Επιπλέον, παρόλο που το μάτι παραμένει αχόρταγο και εντοπίζει πάμπολλα υπέροχα αντικείμενα σε πραγματικές και ηλεκτρονικές βιτρίνες, με ιντριγκάρει περισσότερο το να μην κάνω νέες αγορές. Η πρόκληση για μένα είναι η αναπροσαρμογή επίπλων, αντικεμένων και υλικών έχω ήδη στη διάθεσή μου, ίσως και με μια - δυο προσθήκες και με έμφαση στην αλλαγή και την αναζήτηση νέων εναλλακτικών τρόπων χρήσης των ήδη διαθέσιμων αντικειμένων.

Σε μια σχετική φάση αναζήτησης νέων προτάσεων διακόσμησης, έπεσα πάνω σε μια σελίδα που τράβηξε την προσοχή μου. Οι ιδέες και οι λύσεις που προτείνει είναι πολύ ενδιαφέρουσες και γίνονται... και έχουν λόγο να γίνουν! Τι εννοώ; Μ' αρέσει η διακόσμηση, το ταίριασμα διαφορετικών μεταξύ τους αντικειμένων, οι συχνές αλλαγές στις λεπτομέρειες και όλα αυτά θέλω να έχουν στιλ και άποψη και παράλληλα να γίνονται με τρόπο οργανωμένο, πρακτικό και λειτουργικό. Δε θέλω να κινούμαι σε έναν χώρο με τέλεια διακόσμηση που ωστόσο θα με δυσκολεύει στην καθημερινότητά μου. Το σπίτι μου θέλω να μοιάζει με σπίτι περιοδικού αλλά να μην υστερεί σε λειτουργικότητα.

Αυτά τα στοιχεία είναι που με κέρδισαν στις προτάσεις της διακοσμήτριας Μαρίας, τις οποίες μας δίνει απλόχερα μέσα από τη σελίδα της Thedecopages.gr. Έτοιμα σπίτια, προτάσεις, ιδέες και τάσεις διακόσμησης που μπορούν να κάνουν τον χώρο μας πιο όμορφο, συμβουλές οργάνωσης του σπιτιού, σπίτια από όλο τον κόσμο μπλέκονται επιτυχώς μεταξύ τους και μας εμπνέουν για να φτιάξουμε έναν ονειρεμένο δικό μας χώρο. Αν το 'χεις λίγο με το σπίτι και σου αρέσει να πειραματίζεσαι και να τολμάς, στο Thedecopages.gr θα βρεις πολλές πολλές ιδέες για να εμπνευστείς! 

Και στο εξής μερικές από αυτές τις ιδέες θα τις φιλοξενούμε και στο maresei.gr και θα εμπνεόμαστε παρέα.

Μαρία καλωσήρθες στην παρέα μας!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
07.01.2013

Προτάσεις στιλ για άνδρες

Προτάσεις στιλ για άνδρες

Επιστρέφοντας μετά από μερικές ημέρες άδειας στη δουλειά, νιώθουμε συχνά την ανάγκη για ανανέωση και ψάχνουμε τρόπους εκτόνωσης αυτής της ανάγκης μέσω της εμφάνισής μας. Ψάχνοντας για συνδυασμούς ρούχων για καθημερινές εμφανίσεις εντοπίσαμε μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές για άντρες, τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Περισσότερα...
08.03.2015

Ένα τραπέζι με φίλους

Ένα τραπέζι με φίλους

Ετοίμαζε η μητέρα τραπέζι για αγαπημένους οικογενειακούς φίλους και έβγαλε πιάτα, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια καθημερινής χρήσης... "Μα τι τα κάνεις τα καλά σου τα σερβίτσια; Για ποιον τα κρατάς; Ποια είναι πιο επίσημη περίσταση απ' ότι αυτό το τραπέζι με φίλους; Εντάξει, μη βγάζεις τα κρυστάλλινα τα κολονάτα ποτήρια αν νομίζεις πως θα τους κάνεις να αισθανθούν άβολα, και δε χρειάζεται να βγάζεις διπλά και τριπλά πιρούνια και κουτάλια αλλά τουλάχιστον βγάλε ό,τι άλλο καλύτερο έχεις, ό,τι δεν χρησιμοποιείς συχνά. Ε πότε περιμένεις να τα χρησιμοποιήσεις"...

Περισσότερα...
20.11.2015

Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε για άλλη μια χρονιά τις Εκδόσεις Μύρτος μαζί μας! Και μάλιστα για άλλη μια φορά έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις δεξιότητές σας στο πλέξιμο!

Και πώς θα γίνει αυτό;

Περισσότερα...
20.10.2013

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ναούς και μνημεία: Αδράξτε την ευκαιρία!

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ναούς και μνημεία: Αδράξτε την ευκαιρία!

Μπορεί η σημερινή Κυριακή να είναι η τελευταία μέρα για το Open House Thessaloniki, όμως οι πολίτες της συμπρωτεύουσας έχουν ακόμα μια ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους μέσω του φθινοπωρινού κύκλου δωρεάν ξεναγήσεων σε ναούς και μνημεία που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
16.06.2014

Ιδέες για το παιδικό πάρτι (Μέρος ΙΙ)

Ιδέες για το παιδικό πάρτι (Μέρος ΙΙ)

Πολλές φορές όταν πρόκειται να οργανώσουμε ένα παιδικό πάρτι εκτός από τις λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους και τους διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης αυτών, καλούμαστε να βρούμε και ένα θέμα για τη διακόσμηση. Αυτό είναι ακόμα πιο συνηθισμένο στην περίπτωση της βάπτισης.

Θέματα υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά και όσο η φαντασία μας δουλεύει, μπορούμε πάντα να βρίσκουμε κάτι καινούριο ανάλογα με το γούστο ή τα ενδιαφέροντα των παιδιών (αν είναι σε ηλικία να έχουν ενδιαφέροντα και προτιμήσεις). Αν πρόκειται για κοριτσίστικο πάρτι ή βάπτιση, κάθε λογής νεράιδες, πριγκίπισσες, ηρωίδες παραμυθιών και κάθε πιθανή απόχρωση του ροζ είναι ευπρόσδεκτη. Άν πάλι πρόκειται για αγόρι, οι πεντήντα αποχρώσεις του... μπλε και κάθε ήρωας κόμικ μπορεί να αποτελέσει τον άξονα της διακόσμησης του πάρτι.

Περισσότερα...
11.04.2015

Λαμπάδες με προσωπικότητα από την Ξανθίππη

Λαμπάδες με προσωπικότητα από την Ξανθίππη

Πόσο χαιρόμαστε γι αυτά που μας έστειλε η Ξανθίππη...

Περισσότερα...
17.02.2014

BAFTA 2014: Οι νικητές

BAFTA 2014: Οι νικητές

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των βραβείων. Μετά τις Χρυσές Σφαίρες λοιπόν και πριν τα Όσκαρ, ήρθε η σειρά των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA.

Περισσότερα...
26.02.2014
Μια κορνίζα στην κουζίνα

Πόσο μ' αρέσει όταν συναντώ μικρά αντικείμενα σε απρόβλεπτα μέρη του σπιτιού! Για μια ανατρεπτική διακόσμηση! Για έμπνευση και πρωτοτυπία!

Περισσότερα...
17.12.2014

Pentatonix - Dance of the Sugar Plum Fairy

Pentatonix - Dance of the Sugar Plum Fairy

Μια διαφορετική και άκρως εντυπωσιακή a cappella εκδοχή του "Dance of the Sugar Plum Fairy" από τους μοναδικούς Pentatonix! Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα..

Περισσότερα...
15.12.2012

Parov Stelar - The Princess

Parov Stelar - The Princess

Έτσι, για να νιώσουμε πριγκίπισσες σήμερα..

Περισσότερα...
31.01.2013
Ένα trick για να μεγαλώσετε το δωμάτιό σας

Έχετε σκεφτεί πώς μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο;

Περισσότερα...
15.01.2013
Thessaloniki Food Festival

Τρίτη βράδυ τρώμε έξω!

Περισσότερα...
13.11.2012
Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά.

Νίκος Καζαντζάκης (1883 - 1957)

15.01.2016

Χρησιμοποιώ αλλιώς... και φτιάχνω χειροποίητα βραχιόλια

Χρησιμοποιώ αλλιώς... και φτιάχνω χειροποίητα βραχιόλια

Τι βραχιόλια είναι αυτά; Από τι υλικά φτιαγμένα;

Άλλη μια δραστηριότητα για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Η ώρα περνάει ευχάριστα, τα παιδιά μαθαίνουν να αξιοποιούν και τα πιο απλά και "άχρηστα" υλικά, η φαντασία τους καλλιεργείται και όλοι μαζί χαιρόμαστε!

Περισσότερα...
07.02.2013
Μια διαφορετική τραπεζαρία

Πόσες λύσεις μπορεί να υπάρχουν τελικά για τη διακόσμηση ενός χώρου, όταν ο στόχος είναι η δημιουργία ενός διαφορετικού σπιτιού με ιδιαίτερο στιλ και έντονη προσωπικότητα;

Περισσότερα...
18.01.2015

Οι πλεχτές δημιουργίες της Καλλιόπης

Οι πλεχτές δημιουργίες της Καλλιόπης

Η φίλη Καλλιόπη ξαναχτυπά για άλλη μια φορά με χειροποίητες δημιουργίες. Αυτή τη φορά άφησε κατά μέρους τα κοσμήματα και έπιασε το ...πλέξιμο! Και ναι, ήθελε να κερδίσει το βιβλίο "Μ' αρέσει να πλέκω" που κληρώσαμε στο τέλος του έτους αλλά δε στάθηκε αρκετά τυχερή. Αυτό φυσικά δεν αποτέλεσε λόγο για να απαρνηθεί το νέο της χόμπι.

Η ενασχόλησή της με το πλέξιμο μετράει περίπου έναν χρόνο και έχει δώσει μεγάλη χαρά τόσο στην ίδια όσο και στην κόρη της που μπορεί πλέον να φοράει κάθε μέρα και άλλο γιακά, κασκόλ ή σκούφο. Εξάλλου είναι γνωστό σε όσους τις γνωρίζουν, πως τα αξεσουάρ είναι το φετίχ μάνας και κόρης.

Περισσότερα...
19.10.2012

Triggerfinger - I Follow Rivers (ΙΙ)

Triggerfinger - I Follow Rivers (ΙΙ)

Ένα "πουλάκι" μας σφύριξε ότι υπάρχει και άλλη μια πολύ καλή διασκευή του έτσι κι αλλιώς υπέροχου τραγουδιού της Lykke Li από τους Triggerfinger..

Περισσότερα...
05.05.2013

Beirut - Vagabond

Beirut - Vagabond

Μετά το μεγάλο φαγοπότι.. ας χαλαρώσουμε με ένα αγαπημένο κομμάτι από τους Beirut.

Περισσότερα...
28.08.2013

Βελίκα, Παράλια Ν. Λάρισας

Βελίκα, Παράλια Ν. Λάρισας

Απαθανατίζοντας καλοκαιρινές στιγμές στην παραλία της Βελίκας, στα Παράλια του Ν. Λάρισας.

Περισσότερα...
01.09.2013

Το wallpaper του Σεπτέμβρη

Το wallpaper του Σεπτέμβρη

Αν και όλοι θα θέλαμε o Aύγουστος να κρατήσει λίγο ακόμη, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου είναι ήδη εδώ και η σημερινή δύση του ήλιου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του φετινού καλοκαιριού.

Περισσότερα...
30.11.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Οροπέδιο Μουσών και στον Όλυμπο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Οροπέδιο Μουσών και στον Όλυμπο

Είπαμε, ο Όλυμπος είναι το... βουνό. Πανέμορφος, ρομαντικός, απολαυστικός, ελκυστικός αλλά συνάμα και τρομακτικός κι επικίνδυνος, αν δεν τον σέβεσαι. Όσο ανεβαίνεις και τον επισκέπτεσαι, άλλο τόσο σε τραβάει να ξαναπάς. Απ' όπου και να τον βλέπεις, στέκεται καμαρωτός και σε καλεί... Φαίνεται από διάφορα σημεία της χώρας, καθ' ότι "αρχηγός" των βουνών. Οπότε, αν νιώθεις όπως κι εμείς, δε χάνεις ευκαιρία να τον επισκεφθείς.

Περισσότερα...
04.01.2013

Matt Cutts - Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για 30 ημέρες

Matt Cutts - Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για 30 ημέρες

Υπάρχει κάτι που πάντα είχατε πρόθεση, θέλατε να κάνετε, αλλά απλά... δεν κάνατε;

Περισσότερα...
03.05.2014

Smoothie με φράουλες και βρώμη

Smoothie με φράουλες και βρώμη

Μία εναλλακτική και υγιεινή επιλογή για πρωινό αποτελεί το smoothie με φράουλες και βρώμη, το οποίο είναι θρεπτικότατο και σπάει τη μονοτονία του κλασικού πρωινού γεύματος, ενώ ενδείκνυται και για detoxing. Εξάλλου σε αυτό το πνεύμα κινούμαστε μετά τις αμαρτωλές μέρες του Πάσχα.

Περισσότερα...
12.08.2013
Χειροποίητη συσκευασία δώρων για καλλιγράφους

Για τους λάτρεις της καλλιγραφίας ή για όσους το έχουν απωθημένο από την παιδική τους ηλικία, όταν με τόσο κόπο ο δάσκαλος τους υποχρέωνε να εξασκηθούν στην καλλιγραφία, ενώ σήμερα η μόδα επιτάσσει γραμματοσειρές λιτές και ευανάγνωστες...

Περισσότερα...