Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς

Υπάρχει μια διαδρομή στην Ελλάδα όπου ξεκινάς "απ΄τα ψηλά", ανάμεσα σε άγριες βουνοκορφές και καταλήγεις στα "χαμηλά" σε μια όμορφη παραλία με βαθιά, καταγάλανα νερά. Κατεβαίνεις απόκρημνες πλαγιές, διασχίζεις πλούσια δάση κι ακούς τρεχούμενο νερό να κελαρύζει στη μέση του πουθενά. Στέκεσαι σε σημεία με απίστευτη θέα. Ανοίγεις το βήμα σου σε άλλα για να αποφύγεις πέτρες που πέφτουν από ψηλά. Περνάς μέρη όπου ακούς φωνές θαυμασμού σχεδόν σ' όλες τις γλώσσες του κόσμου. Φτάνεις σ' άλλα όπου πινακίδες σ' ενημερώνουν να κάνεις ησυχία για το φόβο κατολισθήσεων. Συναντάς ερειπωμένα χωριά, παλιά γεφύρια και ένα είδος ζώου μοναδικού, εξωτικού, τα ίχνη του οποίου χάνονται στα βάθη της ιστορίας.

Καλωσόρισες σε μια ξενάγηση στο – ξακουστό στις τέσσερις γωνιές του κόσμου – φαράγγι της Σαμαριάς. Το "βασίλειο" του Κρι-κρι, στην Κρήτη.

 MG 4095

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι για τους λάτρεις της φύσης που επισκέπτονται την Κρήτη, ό,τι η Κνωσσός και η Φαιστός για τους λάτρεις της ιστορίας: ένα σημείο στο οποίο πρέπει να πάνε, το οποίο πρέπει να περάσουν. Πρόκειται για μια σχετικά βατή διαδρομή, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία, μήκους περίπου 15-18 χλμ. (αναλόγως αν το κάνεις όλο με τα πόδια), που ενώνει, μέσα από τα βουνά, την ορεινή κεντρική Κρήτη με την παραθαλάσσια νότια, "αγγίζοντας" το Λιβυκό πέλαγος. Πρόκειται επίσης για ένα σημείο στο οποίο έρχονται άνθρωποι από όλες τις μεριές του κόσμου, πράγμα το οποίο θα διαπιστώσεις με το που φτάσεις.

Οι περισσότεροι διασχίζουν το φαράγγι από τα βόρεια προς τα νότια, ξεκινώντας συνήθως νωρίς το πρωί απο τα ορεινά και καταλήγοντας νωρίς το μεσημέρι στην έξοδό του στην Αγία Ρούμελη.Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτάσεις στην βόρεια είσοδο το πρωί, είτε με κάποιο από τα δεκάδες εκδρομικά λεωφορεία που ναυλώνουν τα τουριστικά πρακτορεία του νησιού, είτε με το ΚΤΕΛ του νομού Χανίων που έχει πολλά δρομολόγια, ειδικά τις πρωινές ώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ξεκινάς από το κέντρο των Χανίων κατά τις 6 και βρίσκεσαι στην είσοδο του φαραγγιού πριν τις 8 το πρωί, που είναι μια καλή ώρα για να ξεκινήσεις την πορεία, προκειμένου να αποφύγεις να σε πιάσει η ζέστη του μεσημεριού καταμεσής στο φαράγγι, στα σημεία που χτυπάει ο ήλιος. Πιο πριν, μια καλή ιδέα είναι να εξασφαλίσεις κάτι φαγώσιμο είτε από τον Ομαλό, όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία, είτε από το κατάστημα στην είσοδο του φαραγγιού. Νερό δεν πολυχρειάζεσαι, καθώς υπάρχει άφθονο μέσα στο φαράγγι και είναι εξαιρετικής ποιότητας γιατί πηγάζει από τα βουνά. Προσοχή όμως, δεν υπάρχει τίποτα φαγώσιμο, οπότε μερικά φρούτα και μια-δυο σοκολάτες για ενέργεια, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

Τα πρώτα χιλιόμετρα μετά την είσοδο στο φαράγγι είναι κατηφορικά και αρκετά επικίνδυνα. Ίσως πρόκειται για το δυσκολότερο σημείο της διαδρομής, με αρκετά ανώμαλο, πετρώδες έδαφος, διαμορφωμένο σε "σκαλιά", που βοηθάνε κάπως στην κατάβαση. Η θέα, ωστόσο, σε αποζημιώνει.

 MG 3912

 MG 3919

 MG 3930

Πρόσεξε τα σημεία που πέφτουν πέτρες από ψηλά. Αυτά τα σημεία πέρασέ τα γρήγορα.

 MG 3944

Μια καλή συμβουλή εδώ είναι, αν κατεβαίνεις μαζί με άλλους, π.χ. στα πλαίσια κάποιου γκρουπ, να φροντίσετε να διατηρείτε καλές αποστάσεις, 2-3 τουλάχιστον μέτρων μεταξύ σας.

 MG 3938

Αυτό είναι και το μόνο σημείο του φαραγγιού στο οποίο παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο η ποιότητα των παπουτσιών σου. Σίγουρα δε χρειάζεσαι εξειδικευμένα ορειβατικά, ωστόσο καλής ποιότητας αθλητικά θα ήταν μια καλή ιδέα. Σίγουρα, μην το αποπειραθείς με πεδιλα(!) ή παντόφλες(!) ακόμη και αν σε αφήσουν οι δασοφύλακες, θα έχεις μεγάλη δυσκολία και σε κάποια φάση θα αναγκαστείς να γυρίσεις πίσω, συνήθως λίγο μετά τον πρώτο σταθμό για διάλειμμα, στην πρώτη πηγή.

 MG 3956

 MG 3961

 MG 3972

 MG 3974

Μη βιάζεσαι να προχωρήσεις. Ειδικά νωρίς το πρωί αυτό το κομμάτι του Φαραγγιού είναι πανέμορφο. Απόλαυσε τη θέα.

 MG 3951

 MG 3955

 MG 3980

Μερικά χιλιόμετρα μετά, καθώς το κατηφορικό κομμάτι τελειώνει, αρχίσεις να "χάνεσαι" μέσα στο πανέμορφο δάσος. Σε διάφορα σημεία, "πιάνεις" τον ήχο του νερού που κυλάει παραδίπλα χωρίς πάντα να το βλέπεις, καθώς σε ορισμένα σημεία ρέει υπόγεια.

 MG 4014

Κάποια στιγμή, εκεί που πηγαίνεις, συναντάς το εξής μοναδικό θέαμα.

 MG 4001

Σταμάτα για λίγο και φτιάξε και τη δική σου «ντάνα».

 MG 3993

Η προέλευση του εθίμου είναι άγνωστη αλλά πιθανότερη εκδοχή είναι ότι πρόκειται για κέντρο- ή βορειοευρωπαϊκό έθιμο, όπου τα πετραδάκια τοποθετούνται έτσι για καλή τύχη στον ταξιδιώτη.

Συνέχισε.

 MG 4005

 MG 4006

Ανά διαστήματα θα συναντήσεις σημεία για διάλειμμα, με νερό και χώρο για να καθίσεις.

 MG 4020

Μπορείς να κάνεις μια μικρή στάση κάθε φορά για να μαζέψεις δυνάμεις και να απολαύσεις τη φύση. Μην αργείς όμως πολύ. Είναι καλό να προχωρήσεις όσο είναι ακόμη νωρίς και πριν ζεστάνει πολύ.

 MG 4043

 MG 4047

 MG 4054

 MG 4057

Περίπου στα μέσα της διαδρομής και καθώς αρχίζει να πιάνει μεσημέρι, βρίσκεται το ομώνυμο (και χιλιοφωτογραφημένο) χωριό, από το οποίο πήρε το φαράγγι το όνομά του — η Σαμαριά. Πρόκειται για πολύ παλιό οικισμό, που εγκαταλείφθηκε με κρατική απόφαση τη δεκαετία του '60 και στο οποίο σήμερα μένουν μόνο οι φύλακες του φαραγγιού, οι οποίο κινούνται με τα πόδια και με γαϊδούρια και επικοινωνούν με walkie talkie (το φαράγγι είναι και μια καλή ευκαιρία να αφήσεις πίσω τις υπόλοιπες έγνοιες και υποχρεώσεις σου, καθώς κινητό δεν πιάνει και κανείς δεν θα μπορέσει να σε βρει).

 MG 4173

1b

Η Σαμαριά, λοιπόν, βρίσκεται αμέσως μετά από ένα όμορφο γεφυράκι και φτάνοντας, δυο πράγματα θα σου κάνουν εντύπωση. Πρώτον, τα κρι-κρι που σχεδόν έρχονται δίπλα σου και κάθονται και να τα ταΐσεις στο στόμα αλλά χωρίς ποτέ να σε αφήσουν να τα αγγίξεις.

 MG 4104

 MG 4124 

Μόλις το επιχειρήσεις, διαπιστώνεις την ευελιξία τους να σκαρφαλώνουν οπουδήποτε και να απομακρύνονται ελέγχοντας πάντα και πλήρως την απόσταση απο σένα που θα τα κάνει να νιώθουν ασφαλή. Αν έχεις παιδιά, τα κρι-κρι και το παιχνίδι μαζί τους είναι μια μοναδική εμπειρία, πέρα του γεγονότος ότι δε θα ξαναδούν κάτι τέτοιο εύκολα στην Ελλάδα (το μοναδικό άλλο αντίστοιχης ομορφιάς και σπανιότητας αγριοκάτσικο υπάρχει στα ψηλά του Ολύμπου).

Το δεύτερο που θα σε εντυπωσιάσει, είναι οι αγριωποί δασοφύλακες του φαραγγιού, με τις πυκνές γενειάδες και τα σκυθρωπά βλέμματα, οι οποίοι ωστόσο αποδεικνύονται αρκετά φιλικοί και φιλόξενοι μόλις αρχίσεις την κουβέντα μαζί τους. Επιτελούν πολύτιμο έργο κουβαλώντας προμήθειες, φροντίζοντας την ομαλή παροχή νερού και — το κυριότερο — μεταφέροντας τραυματίες, όταν τυχόν συμβεί κάτι, έξω απο το φαράγγι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαράγγι, λόγω του μεγέθους, της στενότητάς του και του γεγονότος ότι είναι εκτεθειμένο στους βοριάδες, είναι κάπως επικίνδυνο κάποιες εποχές του χρόνου ή σε περιπτώσεις κακοκαιρίας με έντονους ανέμους, ακόμη και το καλοκαίρι. Κάποιες σπάνιες φορές που τυγχάνει να κυλήσει κάποιος βράχος η πέτρα και να χτυπήσει κάποιον περαστικό, η ύπαρξη των δασοφυλάκων γίνεται πολύτιμη.

 MG 4201

 MG 4189

Κάνε λοιπόν τη στάση σου στο χωριό της Σαμαριάς. Είσαι περίπου στα μισά της διαδρομής. Κουράγιο, είναι μόνο άλλο τόσο(!).

Ξαναξεκίνα.

 MG 4245

 MG 4341

Samaria Panorama8

Το στενότερο σημείο του φαραγγιού, η θερμή πύλη που είναι διάσημη παγκοσμίως ήδη απο τη δεκαετία του 60 σε περιμένει μερικά χιλιόμετρα παρακάτω. Αν το τοπίο ήταν ήδη εντυπωσιακό, τώρα γίνεται κυριολεκτικά επικό.

 MG 4373

Samaria Panorama13

Συνέχισε.

Samaria Panorama7

Samaria Panorama5

Samaria Panorama1

Μετά από συνολική πορεία δύο ωρών (για τους πιο αθλητικούς), τριών, τεσσάρων, πέντε ή έξι ωρών (για τους πιο... καθημερινούς ανθρώπους), βγαίνοντας από το φαράγγι, συνεχίζεις το περπάτημα, ανάμεσα σε στάνες με κατσικάκια, ως την Αγία Ρούμελη, όπου θα μπορέσεις να φας ένα κανονικό γεύμα σε κάποιο από τα ταβερνάκια ή να πιεις έναν καφέ και να κανείς μια βουτιά.

 MG 4385

 MG 4408

Τα νερά είναι πολύ βαθιά και συνήθως πεντακάθαρα και παγωμένα, σε αντίθεση με τις θερμοκρασίες της άμμου και του αέρα που θυμίζουν κυριολεκτικά Αφρική (αν είναι μεσημέρι και ο ήλιος καίει μην τυχόν και τολμήσεις να πατήσεις στην άμμο χωρίς παπούτσια ή παντόφλες).

Καθώς πιάνει να απογευματίζει, αναχωρείς με το καραβάκι που θα σου επιτρέψει να δεις μερικές από τις πανέμορφες ακτές της νότιας Κρήτης.

 MG 4426

 MG 4440

 MG 4450

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
06.11.2014
Hugo - 99 Problems

Γιατί μ'αρέσει ο ρυθμός του και με κάνει να χαμογελάω.

Περισσότερα...
23.11.2012
Επιτέλους...

Επιτέλους Παρασκευή απόγευμα!! Yeah!

Περισσότερα...
27.11.2012
Μεσάνυχτα και κάτι

Τα μεσάνυχτα δε διαρκούν για πάντα 
Το σκοτάδι γίνεται φως

Περισσότερα...
09.07.2013
Robbie Williams - Beyond The Sea

Ας κλείσουμε την ημέρα μας με τον μοναδικό Robbie να μας ταξιδεύει σε έναν τόπο κάπου πέρα από τη θάλασσα..

Περισσότερα...
08.09.2013

Τι να φορέσω;

Τι να φορέσω;

Μπορεί η πρωινή δροσιά να είναι καθημερινό φαινόμενο τις τελευταίες μέρες αλλά τα ανοιχτόχρωμα ρούχα δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε ακόμα.

Περισσότερα...
04.03.2017

Ανοιξιάτικες αναζητήσεις

Ανοιξιάτικες αναζητήσεις

Μπορεί να έχω μέρες να φανώ αλλά δεν έχω προλάβει να πάρω ανάσα... Λίγο τα παιδάκια μου που είναι μαλωμένα με τον ύπνο, λίγο λοιπές υποχρεώσεις και ο καιρός που έφτιαξε έστω προσωρινά και μας κρατάει εκτός σπιτιού, χρόνος για surfing και blogging δεν υπάρχει. Όμως σήμερα, μετά από πολύ καιρό, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό του pinterest και χάζεψα άνοιξη, χρώματα και στιλ!

Και εντόπισα φωτογραφίες που με ξεσήκωσαν για ανασκαφές και ψώνια. Δεν ξέρω αν προλάβω να κάνω είτε το ένα είτε το άλλο αλλά πολύ θα το 'θελα.

Περισσότερα...
08.11.2015

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου: Ανεβαίνοντας στην Μότσια 1, την τρίτη ψηλότερη κορυφή του Σμόλικα

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου: Ανεβαίνοντας στην Μότσια 1, την τρίτη ψηλότερη κορυφή του Σμόλικα

Κι όσο κάποιοι εστιάζουμε σε δημιουργικές και γευστικές αναζητήσεις, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν τις ορεινές περιπλανήσεις. Έτσι για να σπάει η ρουτίνα και να παίρνουν τον καθαρό αέρα τους από τις κορυφές των βουνών. Ας ανέβουμε παρέα λοιπόν (έστω και νοητά) σε μια ακόμα κορυφή κι ας ζηλέψουμε όσοι μείναμε σπίτι άλλο ένα σαββατοκύριακο.

Περισσότερα...
25.12.2012

Christmas table art

Christmas table art

Θυμάστε που λέγαμε ότι δε χρειάζεται να είναι μια ειδική περίσταση για να στρώσουμε ένα ωραίο τραπέζι; 

Περισσότερα...
25.04.2013

Αγαπημένη ιδέα για τα μαλλιά

Αγαπημένη ιδέα για τα μαλλιά

Αυτή η κορδέλα - φουλάρι στα μαλλιά δημιουργεί ένα από τα αγαπημένα μας hairstyles!

Περισσότερα...
05.04.2013
Ένα αυτοσχέδιο παρτέρι

Ξεκινήσαμε κάπου εκεί στα 18 να πίνουμε το πολύ πολύ μια μπύρα και κανένα ποτήρι κρασί.. Τα άλλα τα πιο βαριά ποτά δε μας άρεσαν και δε μας αρέσουν ακόμα.. Κρασί, λικέρ και παντός τύπου χωνευτικά αλκοολούχα ποτά είναι το στοιχείο μας και κάθε φορά που βγαίνουμε για ποτό συνήθως καταλήγουμε να πίνουμε ένα - δυο ή και περισσότερα ποτήρια κρασί..

Περισσότερα...
07.05.2013

Duran Duran - Ordinary World

Duran Duran - Ordinary World

Η σημερινή μουσική μας πρόταση είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο τραγούδι, ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως και μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
14.01.2013

Vassilikos - No Milk Today

Vassilikos - No Milk Today

Ας ξεκινήσουμε με χιουμοριστική διάθεση την εβδομάδα μας με αυτή την εκδοχή του "No Milk Today" των Herman Hermits από τον Vassiliko..

Περισσότερα...
04.05.2013
Η κρεμάστρα κορνίζα - πίνακας ανακοινώσεων

Κρεμάστρες, κορνίζες, φωτογραφίες, εικόνες.. Έχουμε δει αρκετές ιδέες εύκολες στην υλοποίηση, ενδιαφέρουσες και κυρίως για δημιουργίες που αλλάζουν συχνά και προλαβαίνουν την πλήξη.

Περισσότερα...
12.08.2014

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου... μια μέρα πριν μεγαλώσει τελείως...

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου... μια μέρα πριν μεγαλώσει τελείως...

ή εναλλακτικά "Ο άνθρωπος που ήθελε να πάει στο φεγγάρι".

Περισσότερα...
08.02.2013
Λεπτομέρειες στο γάμο σας που κάνουν τη διαφορά

Και ο γάμος θέλει χιούμορ και προσοχή στη λεπτομέρεια ακόμα και όταν ο χρόνος ή ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος.

Περισσότερα...
06.03.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Γράμο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Γράμο

Λένε ότι η τρέλα πάει στα βουνά... λέτε; Μπα, στους ανθρώπους πάει και παίρνουν με την πρώτη ευκαιρία τα βουνά. Γιατί όμως; Γιατί τους aresei. Και επειδή και μένα maresei, θέλω να μοιραστώ τη χαρά της ανάβασης, των ήχων αλλά και της ησυχίας του βουνού ή γενικότερα της εξοχής, το πνεύμα της ομάδας, του ψιλολαχανιάσματος, αλλά και την αίσθηση της "κατάκτησης" όταν φτάνεις στο τέρμα. Αυτό θα γίνει μέσα από μια σειρά τέτοιων εξορμήσεων στα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, αρχίζοντας από τον Γράμο.

Περισσότερα...
30.01.2017

Νέος διαγωνισμός για έναν χειροποίητο κουμπαρά (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

Νέος διαγωνισμός για έναν χειροποίητο κουμπαρά (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

H Artmania ξαναχτυπά το 2017 με νέα κατασκευή και χαρίζει δώρο σε ένα τυχερό κορίτσι! Αυτή τη φορά εμπνεύστηκε έναν κουμπαρά, ένα πραγματικό piggy box, τη Ροζίτσα Γουρουνίτσα που μπορεί να κάνει παρέα σε όποιο κοριτσάκι θελήσει να την αποκτήσει.

Η Ροζίτσα Γουρουνίτσα είναι ξύλινη, χειροποίητη 100% και έγινε με πολλή αγάπη, πού αλλού; Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Artmania.

Περισσότερα...
17.02.2016

Paul Kalkbrenner - Cloud Rider

Paul Kalkbrenner - Cloud Rider

Αφήνουμε τους runners και περνάμε στους riders! Και μάλιστα στους cloud riders!

Μια μουσική πρόταση είχε φτάσει εδώ και καιρό στο inbox μου και μου άρεσε από την πρώτη στιγμή.

Ψάχνοντάς τη, διαπίστωσα ότι ήταν το τρίτο μέρος των μουσικών βίντεο της τριλογίας FLORIAN. Τα κομμάτια της τριλογίας έχουν ακουστεί πολύ, έχουν πολλούς θαυμαστές και σήμερα ήρθε η ώρα να απολαύσουμε το πρώτο μέρος της παρέα.

Περισσότερα...
10.03.2013

Κέικ βανίλια - σοκολάτα

Κέικ βανίλια - σοκολάτα

Μία από τις δημιουργίες των χθεσινών πειραματισμών στην κουζίνα είναι αυτό το κέικ βανίλια - σοκολάτα. Τη συνταγή τη βρήκα στο χιλιοχρησιμοποιημένο τετράδιο συνταγών της μητέρας, η οποία δίπλα σε κάθε συνταγή έχει και ένα χαρακτηρισμό πχ. GOOD, EXCELLENT, ΑΡΙΣΤΟ ή αστεράκια που δείχνουν το μέγεθος της ικανοποίησης κατά τη δοκιμή κάθε παρασκευάσματος. 

Περισσότερα...
19.04.2013
Whitesnake- Is This Love

Τα λόγια είναι περιττά γι αυτό το τραγούδι...

Περισσότερα...
22.05.2016
I love banana pancakes

Για το σημερινό μας πρωινό είπαμε να ακολουθήσουμε τη συνταγή της Ελπίδας. Από την πρώτη φορά που την είχα δει, με γέμισε... ελπίδες και την είχα στο μυαλό μου, περιμένοντας την κατάλληλη αφορμή. Και σήμερα που ο Φίλιππος για άλλη μια φορά μας ξύπνησε νωρίς νωρίς και στην κουζίνα είχαμε πολλές μπανάνες κα πολλά αυγά για κατανάλωση, οι pancakes μπανάνας ήταν η γευστική μας συντροφιά. 

Περισσότερα...
11.12.2015

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της maresei-παρέας για φέτος στολίστηκε λίγο πριν μπει ο Δεκέμβριος. Βασικοί "στολιστές" (christmastreestas) ήταν τέσσερα παιδικά χεράκια, τουλάχιστον στα κλαδιά που έφταναν. Λίγο έβαζαν στολίδια, λίγο έβγαζαν στολίδια, λίγο έπαιζαν με τα στολίδια... Το δέντρο πάντως στολίστηκε.

Μερικές φωτογραφίες κατά τη διαδικασία του στολισμού μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στις προσεχείς γιορτές.

Περισσότερα...
27.02.2013
Ονειρέψου για πάντα αλλά ζήσε το σήμερα

Και αυτό είναι τρόπος ζωής που χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας.

Βέβαια μπορεί κανείς να ζει χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, χωρίς αγωνία για το αύριο και για όσα πρόκειται να έρθουν; Προφανώς και όχι!

Περισσότερα...