Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών

Αυτή η σάλτσα μανιταριών είναι η καλύτερη που έχει κάνει. Δε μαγειρεύει συχνά ούτε μεγάλη ποικιλία φαγητών. Ωστόσο, για όσα κουβαλάει από το δάσος ή από τη θάλασσα, θέλει να έχει άποψη. Και δεν είναι λίγες οι φορές που μπαίνει ο ίδιος στην κουζίνα προσπαθώντας πάντα να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ειδικά με τα μανιτάρια, θέλει πάντα να κάνει μια σάλτσα καλύτερη από την προηγούμενη. Κάθε φορά εξελίσσει τη συνταγή του και προσπαθεί να μας καταπλήξει. 

Γεγονός είναι ότι τα καταφέρνει πολύ καλά. Αυτή τη φορά όμως η σάλτσα μανιταριών που έφτιαξε είναι απίθανη! Και συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά.

Τον έπεισα λοιπόν να μας δώσει τη συνταγή.

Υλικά

- Μανιτάρια (Ανάλογα με την ποσότητα των μανιταριών, μπορούμε να προσαρμόσουμε και τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο όπως στη σαλάτα
- ελαιόλαδο
- φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- σάλτσα ντομάτας αραιωμένη
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι γλυκό
- δύο φύλλα δάφνης
- κόκκινο κρασί (περίπου 1 ποτηράκι)

Εκτέλεση

- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αν πρόκειται για ποικιλία που κρατάει χώμα, όπως τα Μαρτάκια, τα ζεματίζουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, να καλύψει τον πάτο και αφού κάψει λίγο σε δυνατή φωτιά (πχ. 2.5 με μέγιστο το 3), τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Μόλις το κρεμμύδι αρχίζει να ροδίζει ελαφρώς, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, τη σάλτσα ελαφρώς αραιωμένη με λίγο νεράκι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μόλις τσιγαριστούν λίγο, γεμίζουμε το τηγάνι με νερό, έτσι ώστε να σκεπάσει τα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν αρχικά σε δυνατή φωτιά (πχ. 2.5) και όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά (πχ. στο 2).
- Όταν το νερό κοντεύει να τελειώσει, η σάλτσα είναι έτοιμη, δεμένη. Τότε ρίχνουμε το κρασί και κλείνουμε την κουζίνα. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσουν όσο η εστία είναι ακόμη ζεστή. Όταν πάψει να καίει, αφήνουμε για λίγη ώρα το φαγητό στο τηγάνι, να "κάτσει" και να δέσει καλύτερα.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε οποιοδήποτε πιάτο ζυμαρικών με τη σάλτσα, ενώ για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, μπορούμε να προσθέσουμε καυτερή πιπεριά και ψιλοτριμμένο πιπέρι.

Καλή μας όρεξη!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
17.03.2013

Gipsy Kings - Bamboleo

Gipsy Kings - Bamboleo

Έφτασε η Κυριακή των Αποκριών και βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη των μεγάλων αποκριάτικων παρελάσεων σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. 

Περισσότερα...
05.03.2013

Αλμυρά μπισκοτάκια (Μπατόν σαλέ)

Αλμυρά μπισκοτάκια (Μπατόν σαλέ)

ή αλλιώς Μπατόν Σαλέ σε στρόγγυλη εκδοχή. Δεν μπορείς με τίποτα να φας μόνο ένα!

Περισσότερα...
07.03.2013
Gloria Estefan - Conga

Το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης είναι εδώ και μια που πλησιάζει η ώρα που θα βγούμε μια βόλτα... ας ανεβάσουμε τη διάθεσή μας και ας αφεθούμε στο ρυθμό του χαρακτηριστικού αυτού χορευτικού κομματιού που για τους περισσότερους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περίοδο του καρναβαλιού!

Περισσότερα...
03.03.2013
Δημιουργήστε μια ειδική περίσταση

Είναι Κυριακή, έχουμε ντύσει το σπίτι ανοιξιάτικα, οι The LollyPop Project δε μας ήρθαν ακόμα, αλλά μας υποσχέθηκαν ότι δε θα αργήσουν να έρθουν και σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε την ημέρα μας "ειδική περίσταση".

Περισσότερα...
04.01.2013
Cocktails and Dreams

Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, αλλά ένα cocktail είναι πάντα μια ωραία επιλογή..

Περισσότερα...
21.03.2013

Τα σουφλέ σοκολάτας εξελίσσονται και αποκτούν άλλη υπόσταση...

Τα σουφλέ σοκολάτας εξελίσσονται και αποκτούν άλλη υπόσταση...

Είναι πλέον το αγαπημένο μου γλυκό.

Με μια προσπάθεια, έναν κόπο, και μάλιστα μικρό, φτιάχνουμε δύο υπέροχα γλυκά! Τόσο υπέροχα! Τόσο νόστιμα! Τόσο μεγάλοι πειρασμοί! Μπορώ να σας μιλάω ώρες γι αυτά τα γλυκά!

Περισσότερα...
09.09.2014
The Big Nose Attack - Yeah! (That Girl)

Ώρα για μουσικό διάλειμμα με ένα blues/rock δίδυμο που ανακάλυψα πρόσφατα και πολύ μου αρέσει!

Περισσότερα...
13.04.2014

Η μετάλλαξη της φανουρόπιτας

Η μετάλλαξη της φανουρόπιτας

Αυτή τη φορά στην κουζίνα μπήκε η μαμά μιας αγαπημένης φίλης, γνώριμης εδώ στο maresei από άρθρα περί αγάπης και ομορφιάς, και μας έφτιαξε μια φανουρόπιτα ή αλλιώς ένα κέικ νηστίσιμο για να είναι στο πνεύμα των ημερών. Ωστόσο δεν πρόκειται για την πιο συνηθισμένη φανουρόπιτα. Η προσθήκη cranberries και γλάσου είναι η αιτία της μετάλλαξης της κλασικής φανουρόπιτας σε μια αντίστοιχη πιο σύγχρονη. Τελικά μάλον όλοι στην παρέα έχουμε αδυναμία στα cranberries και τα χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά στις συνταγές μας.

Περισσότερα...
31.03.2013

i saw 43 sunsets - Nightcall & Under your spell

i saw 43 sunsets - Nightcall & Under your spell

Αποχαιρετάμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης μουσικά με μια υπέροχη διασκευή!

Περισσότερα...
13.05.2016

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

 Τρεχαλίτσες που βλέπω ακόμα και στο σαλόνι, παρατημένες για μέρες και δε με ενοχλούν καθόλου. Και κάθε φορά που τις αντικρίζω θυμάμαι το άρθρο της Μαρίας για το "Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο". Γιατί αυτό είναι. Είναι παιχνίδια ποιοτικά, όμορφα που θα μπορούσαν να διοκοσμούν το ανάλαφρο σαλόνι μας!

Περισσότερα...
31.12.2012

Η Βασιλόπιτα

Η Βασιλόπιτα

Έτοιμη η βασιλόπιτα! Φέτος είπα τουλάχιστον γι αυτό το γλυκό, να κάνω μία παύση με τους πειραματισμούς και να κάνω την κλασική συνταγή της μαμάς, που τόσα χρόνια ξέρουμε και αγαπάμε!

Περισσότερα...
27.03.2013
Δαντέλες σε ανοιξιάτικη εκδοχή

Με τις δαντελίτσες έχουμε ξανασχοληθεί, έχουμε πειραματιστεί, έχουμε δώσει χαρά στη γιαγιά.. Και τώρα, να σου πάλι οι δαντέλες σε φωτεινή εκδοχή για να αξιοποιηθούν και στην ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού.

Περισσότερα...
30.01.2013

Μαρίζα Ρίζου - Γλυκό Πρωί

Μαρίζα Ρίζου - Γλυκό Πρωί

Ο πιο γλυκός τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας..

Περισσότερα...
10.05.2017

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 2η στάση: Πόρος

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 2η στάση: Πόρος

Με τον ήλιο να χάνεται πίσω από το Αγκίστρι και νωπές τις τελευταίες εικόνες από την Αίγινα, πάμε για Πόρο με μια σύντομη στάση στα Μέθανα. Έχει ήδη πέσει για τα καλά η νύχτα όταν φτάνουμε στον Πόρο και κατευθυνόμαστε απευθείας στο ξενοδοχείο, το οποίο φροντίσαμε και κλείσαμε πριν την έναρξη του ταξιδιού για δυο νύχτες. Αρκετά κουρασμένοι γιατί εκτός από την κούραση της ημέρας περπατήσαμε και κανένα χιλιόμετρο σέρνοντας τις αποσκευές, φτάνουμε στο δωμάτιο που ευτυχώς μας γεμίζει ικανοποίηση. Η καταπόνηση και η πείνα μας οδηγούν για φαγητό δίπλα στο ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα αν και έχουμε αρκετές απορίες για το τι βλέπουμε τριγύρω, πώς είναι η χώρα του νησιού, τι είναι όλα αυτά τα φώτα κ.λπ., ο Μορφέας μας παρασύρει σχετικά εύκολα σε βαθύ ύπνο.

Περισσότερα...
02.09.2012
Σταφύλια από τον κήπο σου...

Γευστική έκπληξη για τους συναδέλφους στο γραφείο! 

Περισσότερα...
09.08.2013

Ανθοδέσμη για το γάμο σας διαλέξατε;

Ανθοδέσμη για το γάμο σας διαλέξατε;

Να μία διαφορετική ανθοδέσμη που μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν όλα τα νυφικά και να κλέψει τις εντυπώσεις προσθέτοντας πράσινες πινελιές στη νυφική σας εμφάνιση.

Περισσότερα...
08.01.2013
Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει.

George Eliot, 1819-1880, Αγγλίδα συγγραφέας

03.02.2013
Χρωματιστά Λουλούδια

Για μια Κυριακή γεμάτη χρώματα και χαμόγελα!

Περισσότερα...
29.11.2012
Παραστράτημα...

Ακόμα και με κάτι πρόχειρο, ένα βραδινό παραστράτημα χρειάζεται που και που. Τοστάκια, κρακεράκια και πατατάκια είναι ό,τι πρέπει για σήμερα.

Περισσότερα...
27.02.2014

James Arthur - Impossible

James Arthur - Impossible

Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Μια υπέροχη διασκευή που ξεπέρασε την αρχική εκτέλεση.

Περισσότερα...
23.10.2013
Tι να φορέσω;

Πλησιάζουμε στο τέλος του φθινοπώρου, αλλά η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις. Η κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση "Τι να φορέσω σήμερα;" δεν είναι άλλη από το ντύσιμο σε επίπεδα.

Περισσότερα...
03.02.2013

Ακόμα και 20 λεπτά στη φύση είναι αρκετά

Ακόμα και 20 λεπτά στη φύση είναι αρκετά

Ο πρωινός καφές, το ξεφύλλισμα εφημερίδων και περιοδικών, το networking είναι μερικές από τις αγαπημένες μας κυριακάτικες συνήθειες.

Περισσότερα...
24.01.2013
Σπιτικό fast food

Μας αρέσουν οι σαλάτες και τα υγιεινά εδέσματα αλλά μας αρέσουν και οι γευστικές ατασθαλίες που και που. 

Περισσότερα...