Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Spa στο σπίτι με υλικά από την κουζίνα μας

Κυριακή απόγευμα! Το πολυπόθητο σαββατοκύριακο έφτασε, το ζήσαμε, σχεδόν πέρασε! Στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι να ξαπλώσουμε, να αποκοιμηθούμε να ξημερώσει πάλι Δευτέρα, είναι ευκαιρία να προσφέρουμε στον εαυτό μας λίγες στιγμές χαλάρωσης και περιποίησης, ακολουθώντας τις συμβουλές της φίλης μας I., η οποία μας προτρέπει:

Ας εκμεταλλευτούμε εποικοδομητικά το χρόνο και ας χαρίσουμε στο πρόσωπο μας λίγες στιγμές spa στο σπίτι μας, εύκολα και οικονομικά. Ας κάνουμε ένα δώρο περιποίησης στον εαυτό μας που σίγουρα θα μας ευγνωμονεί!

Το πρώτο και σημαντικό βήμα για όλες (και όλους όσους θέλουν να το τολμήσουν) είναι ένας καλός καθαρισμός προσώπου, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες του δέρματος, αν είναι δηλαδή ξηρό ή λιπαρό, χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα προϊόντα ή έστω ένα απλό σαπούνι, περισσότερο ή λιγότερο ενυδατικό.

Έπειτα μπορούμε να κάνουμε ένα αναζωογονητικό πήλιγκ, για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και οτιδήποτε βρίσκεται στην επιφάνεια του δέρματος και φράζει τους πόρους. Μια καλή φυσική επιλογή είναι να αναμείξουμε λίγο ελαιόλαδο με καστανή ζάχαρη και με απαλές, κυκλικές κινήσεις να το εφαρμόσετε στο πρόσωπο μας. Η επιλογή αυτή βρίσκει τέλεια εφαρμογή και στο σώμα μας!

homemade spa 2

Τέλος, αφού το ξεπλύνουμε καλά, η ιεροτελεστία της περιποίησης σφραγίζεται με μια καλή μάσκα προσώπου είτε για ενυδάτωση είτε για βαθύ καθαρισμό, οποιαδήποτε δηλαδή ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Αν τώρα δε μας βρίσκεται πρόχειρη μια μάσκα προσώπου, ακόμα και λίγο γιαούρτι μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του, αν απλώσουμε μια μικρή ποσότητα πάνω στο πρόσωπο.

Και όταν όλα αυτά συνοδεύονται με αναμμένα κεριά, κλειστή τηλεόραση και χαλαρωτική μουσική, είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα νιώθουμε απόλυτα χαλαρές και αναζωογονημένες, όπως και το πρόσωπό μας!

Extra bonus: Ένα τραγούδι για να κλείσει όμορφα η μέρα μας!

Υ.γ.: Και αν τοποθετήσουμε λίγο από το μίγμα ελαιόλαδο - ζάχαρη σε ένα όμορφο βαζάκι, έχουμε και ένα υπέροχο και πάντα άμεσα διαθέσιμο δώρο για μια αγαπημένη φίλη. Εξάλλου τα χειροποίητα δώρα μας αρέσουν πολύ! 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
03.03.2013
Caro Emerald - Tangled Up

Πώς σας φαίνεται το ολοκαίνουριο κομμάτι της Caro Emerald; Εμάς πάντως μας αρέσει πολύ και θεωρούμε ότι ο ρυθμός του ταιριάζει γάντι με τη διάθεση της ημέρας!

Περισσότερα...
06.12.2014

Μπορεί ένα τραγούδι να μας φτιάξει τη διάθεση;

Μπορεί ένα τραγούδι να μας φτιάξει τη διάθεση;

Φτάνουν άραγε έξι λεπτά για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα σε φάσεις που νιώθουμε πεσμένοι και η θετική διάθεση μας έχει εγκαταλείψει; Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ComRes και του BBC local radio φτάνουν, ειδικά αν ακούσουμε ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Περισσότερα...
28.04.2014

Leon of Athens - Lifeline

Leon of Athens - Lifeline

Ώρα για μουσικό διάλειμμα!

Περισσότερα...
11.12.2012
Let it snow!

Όσο περισσότερο χιόνι βλέπουμε, τόσο πιο δυναμικά μπαίνουμε στο κλίμα των Xριστουγέννων!

Καλό μας απόγευμα!

06.05.2015

Στο φράγμα του Αλιάκμονα, κοντά στη Βέροια

Στο φράγμα του Αλιάκμονα, κοντά στη Βέροια

Σε ένα μέρος πανέμορφο, εντάξει μπορεί να μην ήταν τόσο όμορφο και τόσο γραφικό όσο το Μπουράνο, αλλά είχε και αυτό τη μαγεία του, βρεθήκαμε πριν λίγες μέρες για το καθιερωμένο πικ νικ της Πρωτομαγιάς. Και ναι φέτος, δε σκεφτήκαμε καν το ενδεχόμενο της ταβέρνας, καθότι στην παρέα πλέον έχουν προστεθεί αρκετά νέα μέλη από 1+ ως 5- ετών, οπότε θέλαμε να αποφύγουμε το κυνηγητό, θέλαμε να τους φέρουμε πιο κοντά στη φύση, θέλαμε να στρώσουμε χάμω και να γίνουμε ένα με τη γη, τις πευκοβελόνες, τις πέτρες και τα χώματα... Και γίναμε!

Περισσότερα...
26.02.2015

Λαχταριστά σπιτικά ψωμάκια

Λαχταριστά σπιτικά ψωμάκια

Φαίνονται λαχταριστά... και είναι! Νόστιμα και αφράτα ψωμάκια για mini burgers ή για σαντουιτσάκια που μπορείτε να κουβαλάτε μαζί σας ανά πάσα στιγμή στη δουλειά, στην αγορά, στο ταξίδι και φυσικά ό,τι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών σας στο σχολείο.

Περισσότερα...
02.03.2014

Gadjo Dilo - Σου σφυρίζω

Gadjo Dilo - Σου σφυρίζω

"Σου σφυρίζω
για να βγεις σου σφυρίζω
και σιγομουρμουρίζω
το δικό μας σκοπό.."

Περισσότερα...
07.10.2013
Paris Fashion Week SS 2014

Ποιος είπε ότι το πουλόβερ είναι κατάλληλο μόνο για τις καθημερινές μας εμφανίσεις; Η ανταπόκριση από την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι μας αποδεικνύει το αντίθετο.

Περισσότερα...
06.07.2014

Daphne And The Fuzz - F.M.R.

Daphne And The Fuzz - F.M.R.

Εσείς γνωρίζετε τους "Daphne and the Fuzz"; Αν όχι, ελάτε να τους γνωρίσουμε παρέα φτιάχνοντας παράλληλα μια τάρτα με φράουλες!

Περισσότερα...
16.04.2013

Μαγειρεύοντας

Μαγειρεύοντας

πολύχρωμα με πράσινες και κόκκινες πιπεριές..

Περισσότερα...
04.06.2015

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling που μου δίνουν έξτρα κίνητρο για να οργανώνω μαζώξεις φίλων στο σπίτι.

Γιατί να περιοριζόμαστε στα τετριμμένα; Σερβίτσια, πιατέλες, μπολ και άλλα καθημερινά ή επίσημα μα εντελώς συνηθισμένα; Η έμπνευση έρχεται από μερικές φωτογραφίες που κάνουν τις λιχουδιές μας να δείχνουν ακόμα πιο λαχταριστές και πολύ πολύ όμορφες!

Περισσότερα...
23.06.2013

Μια φωτιά στην άμμο

Μια φωτιά στην άμμο

Ρυθμικό, καλοκαιρινό, υπέροχο!

Περισσότερα...
11.10.2014

Black & White Casual Outfit: Ένα μοντέλο στο σπίτι μας :)

Black & White Casual Outfit: Ένα μοντέλο στο σπίτι μας :)

Έρχεται η φίλη Νίκη για βραδινή επίσκεψη, ντυμένη, στολισμένη από το πρωί, την κερνάμε βρεφική μπισκοτόκρεμα, και πάει να φύγει... Έτσι; Μα είναι πολύ ωραία ντυμένη! Να μην τη βγάλουμε μια φωτογραφία; Να μην την κάνουμε θέμα στο maresei; Μόνο αυτή να μας κάνει θέματα;

Περισσότερα...
30.11.2012
Αποχαιρετώντας το φθινόπωρο

Νωρίτερα σήμερα στα Εξωτικά Ιωάννινα!

Όπως βλέπετε προηγήθηκε "βροχή" από πλατανόφυλλα. Αποχαιρετάμε το φθινόπωρο λοιπόν με μια χαρακτηριστική εικόνα της εποχής..

20.11.2013

Morcheeba - Gimme Your Love

Morcheeba - Gimme Your Love

Θα μας δώσετε την αγάπη σας;

Περισσότερα...
15.02.2013

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Μετά τη θραύση που έκαναν τα χωρίς ζάχαρη κουλουράκια, η μητέρα πήρε θάρρος και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας και άλλες αντίστοιχες συνταγές για όσους προτιμούν τα "άγλυκα" γλυκά.

Περισσότερα...
03.03.2014

Oscar 2014 - Οι νικήτες

Oscar 2014 - Οι νικήτες

Οι φετινοί νικητές των βραβείων Όσκαρ ανακοινώθηκαν τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Eσείς ενημερωθήκατε σχετικά;

Περισσότερα...
12.11.2012
Καλημέρα!

Hola a todos!

Καλή μας μέρα κι ας έχουμε μια χρωματιστή εβδομάδα! :-)

22.12.2012
Ώρα για κρασάκι..

Επίσκεψη στη Φλώρινα για τις Φωτιές 2012. Η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή, αλλά μέσα το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό. Καλή παρέα, ωραίο περιβάλλον, εξαιρετικό φαγητό πάντα με τη συνοδεία τοπικού κόκκινου κρασιού..

Περισσότερα...
26.09.2014

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Πόσες προειδοποιητικές πινακίδες βλέπουμε στο δρόμο όταν οδηγούμε; Να μην υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας, να κρατάμε ασφαλή απόσταση, να μη μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε... Πόσες φορές ακούμε για ατυχήματα που προκλήθηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην προσπάθειά του να πιάσει το κινητό, να στείλει ένα μήνυμα, να αλλάξει CD κτλ; Και πόσο τα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά και δε δίνουμε την πρέπουσα προσοχή;

Περισσότερα...
25.10.2015

Φλωρεντία: Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή

Φλωρεντία: Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή

Μπορεί οι συνθήκες τελευταία να μην ευνοούν τα ταξίδια, το μυαλό όμως ανατρέχει σε αναμνήσεις και ξαναζεί. Και κάπως έτσι ήρθε σαν στιγμιότυπο ταινίας μπροστά μου το ταξίδι στη Φλωρεντία. Μια από τις ομορφότερες πόλεις που έχω επισκεφτεί, ένα ταξίδι που σίγουρα θέλω να επαναλάβω.

Περισσότερα...
15.01.2013
Thessaloniki Food Festival

Τρίτη βράδυ τρώμε έξω!

Περισσότερα...
19.07.2013
Χρωματιστή, λουλουδιαστή κι ευωδιαστή καλημέρα!

Να ξυπνάς το πρωί και να σε υποδέχεται ο ήλιος, η πρωινή δροσιά και τα ανθισμένα λουλούδια του κήπου! Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσεις τη μέρα σου;

Περισσότερα...