Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο καιρός χάλασε, οι μέρες άρχισαν να γίνονται πιο σκοτεινές, τα ζεστά ροφήματα, τα βιβλία και το χουχούλιασμα στον καναπέ αποτελούν τις νέες απογευματινο-βραδινές μας συνήθειες και κάπως έτσι... αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. 

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ψάξαμε, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Γιατί και φέτος ανυπομονούμε να γίνουμε Christmastreestas!

 - Απλά κομμάτια ξύλο κομμένα σε διάφορες διαστάσεις και τοποθετημένα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, σχηματίζουν ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο του σπιτιού. Διάφορα στολίδια κρέμονται από τα ξύλα και φυσικά δεν πρέπει να λείπουν τα φωτάκια. Ίσως η πιο φυσική εκδοχή δέντρου, με ξύλα που μπορούμε να βρούμε πεσμένα σε ένα κοντινό δάσος, σε ένα πάρκο ή στην παραλία, καθώς περπατάμε. Συνδυάζουμε λοιπόν την άσκηση με την αναζήτηση των υλικών για τη δημιουργία της εναλλακτικής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, επομένως! Γιατί όχι;

christmas tree 1

Φωτογραφία: Pinterest

- Η ξύλινη σκάλα αποκτά άλλη μία χρήση, πέρα από αυτές που έχουμε δει κατά καιρούς. Αυτή τη φορά αντικαθιστά το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν στολίζεται με γιρλάντες και διάφορα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, μπάλες και άλλα διακοσμητικά και φωτίζεται με πολλά φωτάκια.

christmas tree 2

Φωτογραφία: Pinterest 

Και σε μια πιο λιτή εκδοχή.

christmas tree 2 b

Φωτογραφία: Pinterest

- Εδώ χρειάζεται περισσότερο ταλέντο και μαεστρία στις ξύλινες κατασκευές. Με μερικά κομμάτια ξύλο και κατάλληλα εργαλεία μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ένα σκελετό που να μοιάζει σχηματικά με δέντρο και να το στολίσει κατάλληλα. Γιρλάντες, μπάλες, στολίδια παντός τύπου, δώρα από κάτω και φυσικά φωτάκια μπορούν να δώσουν μια άκρως εορταστική εκδοχή σε αυτό το εναλλακτικό δέντρο.

christmas tree 3 

Φωτογραφία: Pinterest

Να ένα αντίστοιχο δέντρο που με μια πιο χοντρή γιρλάντα αλλάζει εντελώς μορφή.

christmas tree 4

Φωτογραφία: Pinterest

- Και άλλη μια εκδοχή δέντρου - σκελετού, σίγουρα πιο εύκολη στην υλοποίηση. Στερεώνεται στον τοίχο και μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Μήπως να ετοιμάσουμε ένα δεντράκι σε κάθε δωμάτιο;

christmas tree 5

Φωτογραγία: Pinterest

-  Μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένο από φελλούς. Για να στολίσουμε το τραπέζι, το μπουφέ ή τη βιβιλοθήκη μας! Μα πόσες λύσεις υπάρχουν, αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη! Πάρτε φελλούς, κολλήστε τους μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μικρό δέντρο, βάψτε το ένα άκρο τους, διακοσμήστε στην κορυφή της κατασκευής με μια κορδέλα και έτοιμο το δεντράκι σας!

christmas tree 6

Φωτογραφία: Pinterest

Άλλη μια εκδοχή επιτραπέζιου δέντρου φτιαγμένου με φελλούς. 

christmas tree 6 b

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια σύνθεση από βιβλία σε θέση χριστουγεννιάτικου δέντρου. Εντάξει δεν είναι ανάγκη να αδειάσετε όλη τη βιβλιοθήκη. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο μκρό δέντρο με τα αγαπημένα σας βιβλία.

christmas tree 7

Φωτογραφία: Pinterest

Άλλη μια εκδοχή δέντρου φτιαγμένου από βιβλία.

christmas tree 8

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια εναλλακτική σύνθεση με στολίδια στερεωμένα απευθείας στον τοίχο, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μικρό δέντρο. Πολύ ωραία λύση σε οποιοδήποτε μέγεθος, ιδιαίτερα αν μετά τις γιορτές έχετε σκοπό να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας, οπότε δε σας ενδιαφέρουν τα πιθανά σημάδια στον τοίχο! Πάντως μ' αρέσει πολύ αυτή η σύνθεση πάνω από το μπουφέ ή το έπιπλο που διακοσμεί το χωλ.

christmas tree 9

Φωτογραφία: Pinterest 

Αν πάλι δε θέλετε να λερώσετε τον τοίχο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια επιφάνεια ξύλινη ή μεταλλική ή από καμβά ή ό,τι άλλο επιθυμείτε και να δημιουργήσετε ένα δέντρο όμοιο με το παρακάτω. Αντί για στολίδια, θα μπορούσατε να κρεμάσετε ή να κολλήσετε χαρτάκια ευχών ή χριστουγεννιάτικες κάρτες.

christmas tree 9 b

Φωτογραφία: Pinterest 

Αν η παραπάνω ιδέα σας αρέσει και αν επιπλέον σας αρέσει να στολίζετε και την εξωτερική όψη του σπιτιού σας, ειδικά εσείς που κατοικείτε σε μονοκατοικία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω λύση και για την εξώπορτα του σπιτιού σας.

christmas tree 9 c

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε σελίδες περιοδικών για να φτιάξετε ένα χειροποίητο δεντράκι στερεωμένο σε ξύλινο κορμό που καταλήγει σε μικρή γλάστρα.

christmas tree 10

Φωτογραφία: Pinterest

- Τέλος, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα μεταλλικό σκελετό, να το στερεώσετε σε μία κορνίζα ή απευθείας στον τοίχο, να κρεμάσετε μπάλες σε χρώματα της αρεσκείας σας και να έχετε ένα διαφορετικό δέντρο σε όσο επίσημη ή ανεπίσημη εκδοχή επιθυμείτε.

christmas tree 11

Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
14.11.2013

Εύκολη και γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο

Εύκολη και γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο

Τι καλό θα φάμε απόψε;

Μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εύκολη και γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο με πολύ απλά υλικά και να την απολαύσουμε τόσο σήμερα για βραδινό όσο και αύριο το πρωί.

Περισσότερα...
01.02.2013
A Very Happy Friday

Kαλημέρα και καλό μας μήνα! 

Περισσότερα...
15.01.2013

Morcheeba - Wonders Never Cease

Morcheeba - Wonders Never Cease

Πράγματι! Οι αναζητήσεις ποτέ δε σταματούν.. αυτό άλλωστε είναι ένα από τα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης!

Περισσότερα...
27.07.2013

Και η μάχη με τα βότσαλα συνεχίζετα​ι

Και η μάχη με τα βότσαλα συνεχίζετα​ι

Όλο και πιο συχνά βλέπεις μικρούς και μεγάλους να ψάχνουν κάτι στην παραλία. Και συνήθως αυτό το κάτι είναι βότσαλα ή κοχύλια. Ψάχνουν τα πιο όμορφα βότσαλα, λευκά ή χρωματιστά για να διακοσμήσουν το χώρο τους, να παίξουν, να κατασκευάσουν χειροποίητα έργα.

Περισσότερα...
19.11.2012
Στιλιστικές επιλογές για τις κρύες μέρες

Το κρύο μπορεί να άργησε αλλά πλέον μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και φέτος. Μπουφάν, παλτό και χοντρά πουλόβερ βρήκαν και πάλι τη θέση τους στη ντουλάπα μας. Ήρθε η ώρα να ντυθούμε ζεστά και φυσικά πάντα με άποψη!

Περισσότερα...
21.10.2012

Leftover Cuties - Smile Big

Leftover Cuties - Smile Big

Όπως καταλάβατε πολύ μας αρέσουν οι Leftover Cuties αυτό το ΣΚ!

Ας τους ακούσουμε κι ας χαμογελάμε πλατιά!

Περισσότερα...
04.04.2013
Βουτάμε γυμνοί

Αυτό το τραγούδι όσες φορές κι αν το ακούω δεν το βαριέμαι ποτέ! Αντιθέτως μ'αρέσει τόσο πολύ όταν το πετυχαίνω στο ραδιόφωνο!

Περισσότερα...
20.10.2013

Η χαρά της βόλτας στο δάσος

Η χαρά της βόλτας στο δάσος

Μια βόλτα στο δάσος μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις! Όπως για παράδειγμα τα μανιτάρια...

Περισσότερα...
15.09.2013

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Ας ακούσουμε παρέα τη Melanie Pain να μας τραγουδάει "Dancing with myself". Την Παρασκευή που μας πέρασε βέβαια, χορέψαμε όλοι μαζί με την Παριζιάνικη μπάντα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα...
25.08.2014

Μήλος, όταν η Αφροδίτη συνάντησε τους πειρατές

Μήλος, όταν η Αφροδίτη συνάντησε τους πειρατές

Μήλος, το νησί του έρωτα, των πειρατών, της Αφροδίτης, του απόλυτου τιρκουάζ, των σπηλιών, των ηφαιστείων, του ηλιοβασιλέματος, των ιδιόμορφων γεωλογικών σχηματισμών, της γεωθερμίας, των πετρωμάτων, της ιστορίας, των μεταλλείων και των ορυχείων. Ναι, η Μήλος είναι ίσως το πιο εξωπραγματικά όμορφο και γεμάτο γοητευτικές αντιθέσεις νησί και η πιθανότητα να την ερωτευτείς είναι δραματικά υπέρ της.

Περισσότερα...
23.12.2012

Editors - Papillon (acoustic)

Editors - Papillon (acoustic)

Χαλαρώνουμε μετά τη σημερινή μάζωξη φίλων με ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι σε μια πολύ ωραία εκτέλεση.

Περισσότερα...
24.04.2013

Leader of the Broken Hearts

Leader of the Broken Hearts

Άλλη μια διαφορετική πρόταση αυτή την εβδομάδα που ταιριάζει με την ανεβασμένη ανοιξιάτικη διάθεσή μας. 

Περισσότερα...
21.10.2013
Νατάσσα Μποφίλιου - Άνω τελεία

Ας βάλουμε μια άνω τελεία σε ό,τι μας απασχόλησε σήμερα κι ας χαλαρώσουμε. Η Νατάσσα Μποφίλιου μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό.

Περισσότερα...
08.02.2013
Change the world

Πόσοι είμαστε οι τρελοί σε αυτόν τον κόσμο;

Περισσότερα...
14.12.2014

Christmastreestas 2014 II

Christmastreestas 2014 II

Tο κίνημα των Christmastreestas ολοκλήρωσε και φέτος την αποστολή του! Και ενώ μετράμε 10 μέρες για τα Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα να δούμε παρέα το δεύτερο δέντρο που στολίσαμε. Είστε έτοιμοι;

Περισσότερα...
11.03.2014

Semi-Gianduga κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Semi-Gianduga κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Μια νέα φίλη του maresei.gr επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας μια από τις αγαπημένες της συνταγές.

Tην καλωσορίζουμε λοιπόν στην παρέα μας και μοιραζόμαστε τη χαρά μας μαζί σας.

Περισσότερα...
15.04.2015

Είναι μεγάλη χαρά για μας

Είναι μεγάλη χαρά για μας

Πόση χαρά πήρα πριν λίγες μέρες όταν γυρνώντας στο σπίτι βρήκα έναν φάκελο στο γραμματοκιβώτιο. Και φυσικά δεν ήταν λογαριασμός! Γι αυτό χάρηκα και γιατί ο φάκελος στο εσωτερικό του περιείχε δυο κάρτες, πολλές ευχές και πολλή θετική διάθεση!

Περισσότερα...
26.01.2013

Ζεστά ροφήματα από βότανα

Ζεστά ροφήματα από βότανα

για ζεστασιά, θαλπωρή και χουχούλιασμα...

Περισσότερα...
27.12.2012

Monika - Make Me Fly

Monika - Make Me Fly

Ας κάνουμε ένα μουσικό διάλειμμα για να πάρουμε μια γεύση από τη νέα δουλειά της Monika, εν αναμονή του τρίτου της προσωπικού άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013.

Περισσότερα...
13.04.2014

Η μετάλλαξη της φανουρόπιτας

Η μετάλλαξη της φανουρόπιτας

Αυτή τη φορά στην κουζίνα μπήκε η μαμά μιας αγαπημένης φίλης, γνώριμης εδώ στο maresei από άρθρα περί αγάπης και ομορφιάς, και μας έφτιαξε μια φανουρόπιτα ή αλλιώς ένα κέικ νηστίσιμο για να είναι στο πνεύμα των ημερών. Ωστόσο δεν πρόκειται για την πιο συνηθισμένη φανουρόπιτα. Η προσθήκη cranberries και γλάσου είναι η αιτία της μετάλλαξης της κλασικής φανουρόπιτας σε μια αντίστοιχη πιο σύγχρονη. Τελικά μάλον όλοι στην παρέα έχουμε αδυναμία στα cranberries και τα χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά στις συνταγές μας.

Περισσότερα...
09.02.2015

Πόσες αγκαλιές μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί;

Πόσες αγκαλιές μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί;

Μπορεί η πολλή αγκαλιά να κάνει ένα παιδί να κολλήσει πάνω σου; Μπορεί η συνεχής αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά να το κάνουν να ντρέπεται και να μη θέλει να πάει σε άλλα άτομα; Μπορεί να το κάνουν να μην προσπαθεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να διεκδικήσει κάτι που θέλει να πάρει; Ισχύει η άποψη των παλιότερων μανάδων, και νυν γιαγάδων, που έλεγαν ότι η πολλή αγκαλιά κάνει τα παιδιά κακομαθημένα; Και τι γίνεται με τα χέρια σου που όλη μέρα πονάνε, τη μέση σου που δεν αντέχει πια, τη στοίβα με τα ρούχα που περιμένουν ασιδέρωτα για μέρες, τα πιάτα στο νεροχύτη ή τα σκορπισμένα παιχνίδια στο πάτωμα;

Περισσότερα...
18.08.2013
Βροντάδος, Χίος

Διασχίζοντας τους δρόμους στον Βροντάδο σε περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις, όπως αυτό το ερειπωμένο σπίτι που το έχουν σχεδόν καλύψει τα φυτά!

Περισσότερα...
12.10.2013
Στα χρώματα του φθινοπώρου

Και μια που μιλήσαμε για τη φθινοπωρινή ποδηλατοβόλτα στην εξοχή, ας δούμε και μια άκρως φθινοπωρινή στιλιστική πρόταση για τις βόλτες με το ποδήλατο μέσα στην πόλη.

Περισσότερα...
16.04.2014

Το φλοράλ παντελόνι

Το φλοράλ παντελόνι

H άνοιξη δεν ήρθε μόνο στη φύση, το μπαλκόνι ή την τραπεζαρία μας, ήρθε και στη μόδα! Τα άνθη είναι εδώ και δίνουν χρώμα στις εμφανίσεις μας.

Περισσότερα...