Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ουρανόεσσα

Το βιβλίο για μένα είναι ένα από τα πιο όμορφα δώρα που μπορεί κάποιος να μου χαρίσει. Είναι ρίσκο, βέβαια, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι είδος βιβλίων αρέσουν και απολαμβάνει ένας βιβλιοφάγος. Ο αγαπημένος μου καθηγητής στάθηκε πολύ τυχερός!

Ως δώρο ορκωμοσίας δέχτηκα ένα βιβλίο που από τον τίτλο ακόμη μου έκανε μεγάλη εντύπωση. «Ουρανόεσσα». Διαβάζοντας την περίληψη σκέφτηκα πως ίσως δε θα είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον γιατί εγώ προτιμώ την λογοτεχνία την «εύκολη» που διαβάζεις στην παραλία και δεν απαιτεί σκέψη για να καταλάβεις το νόημα. Το συγκεκριμένο είχε αναφορές σε ανασκαφές αρχαιολογικών μνημείων και εγώ στάθηκα μόνο σε αυτό από την περίληψη και σε τίποτε άλλο.

Λάθος μου! Οι πρώτες 20 σελίδες ήταν δύσκολες από την άποψη πως δεν μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Όμως, ποτέ δε μου αρέσει να αφήνω ένα βιβλίο στη μέση οπότε του έδωσα μια ευκαιρία. Και έπραξα ορθά. Με μάγεψε.

Ο Κώστας Κρομμύδας, συγγραφέας του βιβλίου, χρησιμοποιώντας περίτεχνους τρόπους αφήγησης και εναλλάσσοντας τους αφηγητές κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον μου αμείωτο. Η ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα και ξετυλιγμένη με τέτοιο τρόπο που να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο. Με ταξίδεψε στο παρελθόν και σε τόπους που δεν έχω δει αλλά κατάφερε να μου κινήσει την περιέργεια και να μου προκαλέσει τη σκέψη του να τους επισκεφτώ. Ο τρόπο γραφής σε συνδυασμό με τα γεγονότα με καλούν να το κατατάξω στα 5 αγαπημένα μου βιβλία.

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τελικά εκτός από το περιεχόμενο της ιστορίας, ο συγγραφέας να βρει και έναν πρωτότυπο τρόπο να ξετυλίξει τα γεγονότα. Εγώ προσωπικά πρώτη φορά ενθουσιάστηκα τόσο με τον συνδυασμό και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον απολαμβάνει να διαβάζει!

ouranoessa 1 of 2

ouranoessa 2 of 2

Καλή ανάγνωση!

Και για την ανάγνωση θα φροντίσουμε εμείς και οι εκδόσεις Διόπτρα με νέο διαγωνισμό για ένα αντίτυπο του βιβλίου Ουρανόεσσα! Stay tuned!

Πρόταση: Παυλίνα

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
26.10.2012
Το παζάρι βιβλίου πάει Θεσσαλονίκη

Το παζάρι βιβλίου που λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τη λειτουργία του χθες 25 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην HELEXPO (πύλη Χ.Α.Ν.Θ.).

Περισσότερα...
20.09.2014

Operalia, όπως λέμε “Να η ευκαιρία” στην όπερα

Operalia, όπως λέμε “Να η ευκαιρία” στην όπερα

Στη χώρα μας έχουμε δει κατά καιρούς πολλά μουσικά talent shows τύπου Fame Story, Super Idol, Pop Stars, Dream Show, The Voice (προφανώς θα ξεχνάμε και κάποια!) να δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανερχόμενους τραγουδιστές να αναδείξουν το ταλέντο τους και να αποκτήσουν την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα για να ξεκινήσουν την καριέρα τους, ενώ κάποιοι από αυτούς μεσουρανούν πλέον στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας (και μπράβο τους!).

Περισσότερα...
25.10.2012
Τι να φορέσω αύριο

Ενδυματολογική πρόταση για την Παρασκευή στο γραφείο! Casual & chic! Ετοιμάστε τα ρούχα σας για να κερδίσετε χρόνο αύριο το πρωί!

Περισσότερα...
28.02.2013

Στα Τέμπη του Νέστου

Στα Τέμπη του Νέστου

Τα Τέμπη του Νέστου είναι ένα από εκείνα τα σχεδόν άγνωστα σημεία της Ελλάδας που αν δεν μένεις στη Θράκη ή δεν έχεις κάνει φαντάρος (ΟΚ, οι άντρες!) ή φοιτητής στη Θράκη ώστε να τα διασχίσεις με το τρένο ή να τα περπατήσεις, πιθανότατα δεν τα γνωρίζεις. Ίσως να έχεις δει ή ακούσει κάτι, ίσως και να έχεις διαβάσει σχετικά σε κάποια από τις περίπου 44,900 ιστοσελίδες που κάποια στιγμή έχουν γράψει κάτι γι'αυτά.

Περισσότερα...
02.05.2013
Πώς να βάψετε πασχαλινά αυγά με χρωματιστές κλωστές

Το ρεπορτάζ σχετικά με το βασικό έθιμο της ημέρας συνεχίζεται! Μετά τα κατακόκκινα αυγά της κουμπάρας Κ., σειρά έχουν τα πολύχρωμα της μητέρας Μαρίας!

Περισσότερα...
23.11.2012
Επιτέλους...

Επιτέλους Παρασκευή απόγευμα!! Yeah!

Περισσότερα...
14.10.2012
Ονειρέψου τη ζωή... Ζήσε το όνειρο...

Τα όμορφα όνειρα προϋποθέτουν καλή διάθεση. Και η διάθεσή μας επηρεάζεται άμεσα από το χώρο που ζούμε και κινούμαστε.

Περισσότερα...
31.03.2015

Η πρώτη λαμπάδα maresei

Η πρώτη λαμπάδα maresei

Φέτος για πρώτη φορά έφτιαξα πασχαλινές λαμπάδες μόνη μου. Αγόρασα λαμπάδες σε διάφορα χρώματα, χρησιμοποίησα σπάγγο, κορδέλες και διάφορα υλικά που κατά κύριο λόγο είχα στο σπίτι και ετοίμασα χειροποίητες λαμπάδες για τα βαφτιστηράκια μας και όχι μόνο...

Περισσότερα...
20.08.2013

Savoir Adore - Empire of Light

Savoir Adore - Empire of Light

Οι Savoir Adore με ταξιδιάρικη διάθεση μας τραγουδούν για την αυτοκρατορία του φωτός..

Περισσότερα...
15.09.2014

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαφτίσεων για την παρέα του maresei. Μετά από αρκετά χρόνια όπου επικρατούσαν οι γάμοι, φέτος έχουμε κυρίως βαφτίσεις για να μας θυμίζουν πως μεγαλώνουμε και ... νοικοκυρευόμαστε. Εμείς και οι φίλοι μας! Αποκτούμε παιδιά ή γινόμαστε πνευματικοί γονείς ή και τα δύο. Σημασία έχει πως μεγαλώνοντας, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και (στον ολοένα και λιγότερο ελεύθερο χρόνο μας) να καταπιανόμαστε με όσα μας αρέσουν.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, καταπιαστήκαμε με τις βαφτίσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν η βάφτιση του Αχιλλέα που απέκτησε και επίσημα το όνομά του στις 13 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της βάφτισης ήταν ασορτί με την εποχή: έναρξη νέας σχολικής χρονιάς, βιβλία, βιβλιοθήκες, χάρακες, μολύβια, κασετίνες. Από όλα είχε η βάφτιση σε υπέροχα φωτεινά χρώματα.

Περισσότερα...
05.02.2013
Διακοσμήστε με ξύλινους δίσκους κοπής

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε μια πιο πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης για το χώρο της κουζίνας ή της τραπεζαρίας σας;

Περισσότερα...
23.10.2013
Tι να φορέσω;

Πλησιάζουμε στο τέλος του φθινοπώρου, αλλά η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις. Η κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση "Τι να φορέσω σήμερα;" δεν είναι άλλη από το ντύσιμο σε επίπεδα.

Περισσότερα...
16.01.2013

Δε ζητάω πολλά...

Δε ζητάω πολλά...

Δυο νέοι καλλιτέχνες, δυο πολύ ωραίες φωνές τραγουδούν μαζί ένα τραγούδι που μπορεί να ανεβάσει την απογευματινή μας διάθεση!

Περισσότερα...
04.05.2017

Εκπληκτικό κοτόπουλο με λαχανικά julienne, τζίντζερ, μέλι, ουίσκι και soya

Εκπληκτικό κοτόπουλο με λαχανικά julienne, τζίντζερ, μέλι, ουίσκι και soya

Ναι ουίσκι σωστά διαβάσατε. Ιρλανικό, σκωτσέζικο, αμερικάνικο, δεν έχει σημασία το αφήνω σε εσάς αλλά λίγο ουισκάκι στο σβήσιμο είναι ένα από τα μυστικά αυτής της συνταγής. Επειδή μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πιείτε ένα σφηνάκι και πριν το φαγητό μην το κάνετε θα σας εξηγήσω γιατί.

Περισσότερα...
27.04.2015

Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου 10km στην Ποντινή Γρεβενών

Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου 10km στην Ποντινή Γρεβενών

Φέτος δεν παίρνουμε τα βουνά μόνο για ορεινές περιπλανήσεις. Αρχίσαμε και τους αγώνες δρόμου. Ξεκινώντας πέρυσι στο Καστράκι Γρεβενών, πιάσαμε θάλασσα στα παράλια της Λάρισας, φτάσαμε μέχρι την Ξάνθη, επιστρέψαμε στα ορεινά, στον Όρλιακα, και να 'μαστε πάλι μια εβδομάδα μετά στην Ποντινή Γρεβενών, όπου την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε αγώνας ημιορεινού τρεξίματος 10 χιλιομέτρων.

Περισσότερα...
01.07.2013

Το wallpaper του Ιουλίου

Το wallpaper του Ιουλίου

Ο μήνας που κατεξοχήν ξεκινούν οι θερινές μας διακοπές είναι εδώ! Υποδεχόμαστε λοιπόν τον Ιούλιο με ένα άκρως θαλασσινό και ταξιδιάρικο wallpaper... Κατεβάστε το!

Περισσότερα...
07.07.2014
Never Give Up

Ένα μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ... Never Give Up! Μην τα παρατάτε! Ονειρευτείτε!

Περισσότερα...
05.01.2014
Τα Ραγκουτσάρια στην Καστοριά

Καρναβάλια μέσα στον Ιανουάριο; Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Μασκαρέματα; Γλέντι και χορός;

Και όλα αυτά μέσα σε ένα τριήμερο ξεφάντωμα σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, την Καστοριά!

Περισσότερα...
27.05.2014
Lana Del Rey - Shades Of Cool

Ολοκαίνουριο κομμάτι από τη μοναδική Lana Del Rey!

Περισσότερα...
04.07.2014

Ο lego-Παρθενώνας

Ο lego-Παρθενώνας

Άλλοι (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) σκέφτονται να φτιάξουν μπομπονιέρες από lego... κι άλλοι φτιάχνουν ολόκληρο τον Παρθενώνα!

Μαγικά αυτά τα παιχνίδια, υπέροχη και η ιδέα των Αυστραλών που έφτιαξαν την Ακρόπολη από τουβλάκια lego με σκοπό να την χαρίσουν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Περισσότερα...
22.07.2013

Καλοκαιρινός Προορισμός: Κύθηρα ΙΙΙ

Καλοκαιρινός Προορισμός: Κύθηρα ΙΙΙ

Και συνεχίζουμε το αφιέρωμα στα Κύθηρα με μια "φωτογραφική" πεζοπορία στους καταρράκτες και τις βάθρες.

Περισσότερα...
05.06.2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το 1972 η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η μέρα αυτή έχει ως στόχο να θυμίζει σε όλους μας την αξία του περιβάλλοντος για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε σχέση με την προστασία του.

Περισσότερα...
26.12.2012
Your living is determined not so much by what life brings to you as by the attitude you bring to life; not so much by what happens to you as by the way your mind looks at what happens.

Kahlil Gibran, ποιητής, φιλόσοφος και καλλιτέχνης.

14.05.2013
Μια χειροποίητη κάρτα γενεθλίων

Οι κάρτες γενεθλίων που πωλούνται στα καταστήματα έχουν πια διάφορα χρώματα, σχέδια, μεγέθη, άλλες περιέχουν μηνύματα και στιχάκια με χιούμορ, άλλες πιο σοβαρά, άλλες είναι κενές και περιμένουν τις δικές μας μοναδικές ευχές.

Περισσότερα...