Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Τελευταία αυτή η ιδέα μας βασάννισε αρκετά. Τι να κάνουμε με το παιδικό δωμάτιο; Να βάψουμε έναν τοίχο; Γαλάζιο; Θαλασσί; Οινοπνευματί; Μπλε; Πολύ αγορίστικο... Κάτι πιο ουδέτερο και συνάμα φωτεινό και συνάμα ευκολοσυνδύαστο και συνάμα δροσερό...; Όλα τα θέλαμε και αφού ψάξαμε στα χρωματοπωλεία όλης της πόλης για το τέλειο χρώμα, καταλήξαμε σε ένα μπλε-πράσινο, το χρώμα του νερού στο Ιόνιο. Ούτε μπλε ούτε πράσινο ούτε τιρκουάζ... το χρώμα των υπέροχων νερών σε κάποια σημεία του Ιονίου. 

Και λίγο πριν ξεκινήσουμε για το χρωματοπωλείο με το δείγμα στο χέρι για να προμηθευτούμε το χρώμα, έρχεται και η άλλη σκέψη στο μυαλό μας. Μήπως να βάλουμε ταπετσαρία; Στα άλλα δωμάτια του σπιτιού, η ταπετσαρία δένει υπέροχα και σχεδόν 4 χρόνια μετά το πέρασμά της, εξακολουθεί να μας αρέσει πολύ. Ψάχνουμε λοιπόν για ταπετσαρία στο διαδίκτυο, βρίσκουμε το κατάστημα που είχαμε πάρει και τις προηγούμενες, κάνουμε λεπτομερή αναζήτηση σε όλες τις παιδικές ταπετσαρίες (και ήταν και πολλές) και λίγες ώρες μετά καταλήξαμε. Θα βάλουμε ταπετσαρία. Το θέμα της; Το γαϊτάνακι. Λευκό φόντο, χρώματα πάνω της και γεμάτη μηνύματα... "Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια...". Και ουδέτερη, μια χαρά και για αγόρια και για κορίτσια!

Να την παραγγείλουμε; Ετοιμαζόμαστε να την παραγγείλουμε αλλά κάτι μας κρατάει. Θα χωρέσουν τα έπιπλα που θέλουμε στο παιδικό δωμάτιο; Μήπως κρύβεται η ταπετσαρία από τα έπιπλα; Αποφασίζουμε λοιπόν να τοποθετήσουμε τα έπιπλα όλα όπως τα θέλουμε και εν συνεχεία να δούμε τι θα κάνουμε με τους τοίχους.

Και κάπου εκεί έρχεται το αγαπημένο πλέον pinterest να μας δώσει μια σειρά από ιδέες που εύκολα, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος προσαρμόζονται σε κάθε παιδικό δωμάτιο. Να ποιες ξεχωρίσαμε:

- Λευκό φόντο, το μόνο μάλλον τόσο φωτεινό, με βούλες! Ένα δωμάτιο σχεδόν πουά! Χρωματιστές βούλες μοιρασμένες ακανόνιστα στον τοίχο, δίνουν ζωντάνια και χρώμα και αναδεικνύουν τον πάντα διαχρονικό λευκό τοίχο. Ανεξαρτήτως φύλου, ο τοίχος αυτός μπορεί να είναι παιχνιδιάρικος και να βοηθάει στο δέσιμο όλων των χρωμάτων του δωματίου.

wall-dots-decoration 
Φωτογραφία: Pinterest

wall-dots-decoration-b
Φωτογραφία: Pinterest

- Ένας τοίχος μια ζωγραφιά, σε ρομαντική ή όχι διάθεση, ανάλογα με το φύλο του παιδιού και κυρίως με την προσωπικότητα των γονιών. Από την οροφή του δωματίου και μπροστά από τη ζωγραφιά μπορούν να κρέμονται αντικείμενα σχετικά με τη ζωγραφιά και για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

wall-painting-decoration
Φωτογραφία: Pinterest

wall-painting-decoration-2
Φωτογραφία: Pinterest

- Ένας μοιρασμένος τοίχος με δύο χρώματα σε διάφορα σχέδια αφηρημένα. Έτσι μπορεί και η φαντασία του παιδιού να εξάπτεται και ανάλογα με τη φάση που περνά να πλάθει μια διαφορετική ιστορία. Είναι βουνά; Είναι νησιά; Είναι κτίρια; Ό,τι κατεβάζει ο νους του...

wall-2-colors-decoration
Φωτογραφία: Pinterest 

wall-2-colors-decoration-b
Φωτογραφία: Pinterest

- Σε πιο κλασική γραμμή, ένας τοίχος μονόχρωμος σε ανοιχτή ή σκούρα απόχρωση. Σειρές από καδράκια, ζωγραφιές, γιρλάντες και φωτάκια μπορούν να σπάνε τη μονοτονία ευχάριστα. Ειδικά τα φωτάκια δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα το βράδυ που τα άλλα φώτα σβήνουν.

wall-1-color-decoration
Φωτογραφία: Pinterest

wall-blackwhite-decoration
Φωτογραφία: Pinterest 

- Ένας τοίχος μονόχρωμος αποκτά προσωπικότητα χάρη σε έναν μεγάλο καμβά κρεμασμένο. Όποια εικόνα θέλουμε μπορεί να συντροφεύει το παιδί μας. 

wall-kamva-decoration
Φωτογραφία: Pinterest

- Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα! Παιδικό δωμάτιο είναι, μπορεί να αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων και ιδεών. Ειδικά αν βοηθούν το παιδί να καλλιεργεί και να εκδηλώνει τη δική του δημιουργικότητα. 

wall-2-ideas-decoration
Φωτογραφία: Pinterest

wall-2-ideas-decoration-2
Φωτογραφία: Pinterest

wall-2-ideas-decoration-3
Φωτογραφία: Pinterest 

Θυμηθείτε και άλλες ιδέες και λύσεις για το παιδικό δωμάτιο.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
05.03.2013
Αλληλεγγύη

Ένας πολύ καλός ορισμός, διατυπωμένος από ένα συγγραφέα, για μια έννοια παραμελημένη επί χρόνια. Ευτυχώς που αργά αλλά σταθερά ξεπροβάλλει και ενσωματώνεται στις καθημερινές μας συνήθειες.

Περισσότερα...
25.03.2014
Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία;

Αργία σήμερα! Ο καιρός είναι καλός! Ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση, πεζοπορία, βόλτα με το ποδήλατο, ρακέτες ή βόλευ στην παραλία, πικ νικ.. ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Περισσότερα...
13.02.2013
Mumford & Sons - Lover Of The Light

Με ένα πολύ ωραίο τραγούδι των Mumford & Sons κλείσαμε τη χθεσινή μας μέρα και με ένα εξίσου ωραίο τραγούδι επιλέξαμε να ανοίξουμε τη σημερινή.

Περισσότερα...
12.11.2012
Καλημέρα!

Hola a todos!

Καλή μας μέρα κι ας έχουμε μια χρωματιστή εβδομάδα! :-)

21.10.2012
Κατακόκκινα Τριαντάφυλλα

Και πώς να μη χαμογελάς πλατιά.. όταν βγαίνεις από το σπίτι σου και αντικρίζεις αυτή την εικόνα..

Περισσότερα...
08.07.2014

Καβάλα: μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας

Καβάλα: μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας

Λένε ότι η Καβάλα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Είχαμε περάσει πολλές φορές από εκεί στα ταξίδια μας προς άλλους όμορους νομούς και κάθε φορά απολαμβάναμε τη θέα από ψηλά. Η πόλη φαινόταν πολύ όμορφη και εμείς πάντα λέγαμε πως δοθείσης ευκαιρίας θα την επισκεφτούμε.

Και η ευκαιρία δόθηκε πριν λίγο καιρό.

Περισσότερα...
14.03.2013

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (ΙΙ)

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (ΙΙ)

Όσο σταθεροποιούνται οι καλές για την εποχή θερμοκρασίες και όσο ο ήλιος λάμπει και η μέρα μεγαλώνει, τόσο περισσότερο νιώθουμε την ανάγκη να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας. Ήδη είδαμε κάποιες ιδέες ανανέωσης του σπιτιού, με σκοπό να αποκτήσει πιο ανάλαφρη εικόνα αλλά το θέμα "διακόσμηση" είναι ανεξάντλητο. Έτσι σήμερα επανερχόμαστε δριμύτεροι με ιδέες και προτάσεις για το πώς θα φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας.

Περισσότερα...
25.05.2013
Ανοιχτές Πόρτες 2013

Οι φίλοι του κρασιού που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα οινοποιεία που ανήκουν στο δίκτυο των "Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας" στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ανοιχτές Πόρτες 2013".

Περισσότερα...
06.02.2013
Επιλέξτε την Ευτυχία!

Μια καινούρια μέρα ξεκινά και επιλέγουμε να είμαστε ευτυχείς! Γιατί έτσι μας αρέσει!

Περισσότερα...
30.07.2014

Abbie Gale ft.Vassilikos - Lovesong

Abbie Gale ft.Vassilikos - Lovesong

Τι λέτε για ένα πεντάλεπτο μουσικό διάλειμμα;

Περισσότερα...
07.05.2014
Με ποδήλατο στη δουλειά

Στη δουλειά με το ποδήλατο! Μα πόσο ωραία είναι να βγαίνεις στην πρωινή δροσιά με το ποδήλατο! Να συναντάς και άλλους συναδέλφους και συμποδηλάτες, να ανταλλάσσεις χαμογελαστές καλημέρες, να νιώθεις πως συμμετέχεις και εσύ σε μια ολοένα και πιο δημοφιλή καμπάνια!

Περισσότερα...
15.06.2015

Μοναδικές κρεμάστρες DIY με φυσικά υλικά

Μοναδικές κρεμάστρες DIY με φυσικά υλικά

Τρελαίνομαι για τέτοια DIY projects ακόμα κι αν μένουν μόνο στη λίστα με τα "to do" για καιρό, ακόμα κι αν δεν περνούν ποτέ στη λίστα με τα "done". Και με κάνουν να εύχομαι να είχε η μέρα 30 ώρες!

Περισσότερα...
28.04.2014

Leon of Athens - Lifeline

Leon of Athens - Lifeline

Ώρα για μουσικό διάλειμμα!

Περισσότερα...
26.11.2012
Μαύρο - Γκρι - Κόκκινο Βαθύ

Πολλά like στην τριχρωμία μαύρο - γκρι - βαθύ κόκκινο! Νομίζω πως θα είναι η αυριανή μου επιλογή για το γραφείο...

Περισσότερα...
13.12.2012

Beirut - A Candle's Fire

Beirut - A Candle's Fire

Ανάβουμε κεριά και χαλαρώνουμε με αυτό το υπέροχο τραγούδι των Beirut..

Περισσότερα...
19.10.2013

Μαρίζα Ρίζου - Summer taste

Μαρίζα Ρίζου - Summer taste

Άλλο ένα γλυκό κομμάτι από τη Μαρίζα Ρίζου, η οποία απόψε θα γεμίσει με jazz και swing ήχους τη σκηνή του gazARTE.

Περισσότερα...
17.09.2013

Συμβουλές για τον ύπνο από τον Russel Foster

Συμβουλές για τον ύπνο από τον Russel Foster

Γιατί κοιμόμαστε; Πόσο σημαντικό είναι να κοιμόμαστε σωστά και τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Στα ερωτήματα αυτά έψαχνε απαντήσεις ο φίλος μας ο Β., που επέλεξε να μοιραστεί αυτό το βίντεο μαζί μας.

Περισσότερα...
18.04.2013

Κάτι να τσιμπήσουμε κι απόψε...

Κάτι να τσιμπήσουμε κι απόψε...

Κάτι πρέπει να φάμε κι απόψε. Κάτι νόστιμο και ...ελαφρύ! Τι θα λέγατε να γεμίσουμε το ξύλινο πλατό μας με αλλαντικά, τυριά, παξιμάδια, κριτσινάκια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας και να χαλαρώσουμε στον καναπέ απολαμβάνοντας μια ταινία ή παίζοντας επιτραπέζια; 

Περισσότερα...
03.01.2013

Florence + The machine - Never Let Me Go

Florence + The machine - Never Let Me Go

Ας κλείσουμε την ημέρα μας με τα αιθέρια φωνητικά της αγγλίδας Florence Welch.

Περισσότερα...
25.11.2013
Για να φτιάξεις τη μέρα του άλλου

Αν "με μια καλή κουβέντα, μπορούμε να φτιάξουμε τη μέρα του άλλου", τι θα λέγατε αυτή την εβδομάδα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις ημέρες των ανθρώπων γύρω μας;

Περισσότερα...
08.10.2013

Tom Odell - Another Love

Tom Odell - Another Love

Ο Tom Odell παίρνει τη σκυτάλη από τη SMA RAG DA και μας τραγουδά για μια άλλη αγάπη..

Περισσότερα...
12.04.2013
Χαμογελάστε!

Καλημέρα με κέφι και χαμόγελο! Σήμερα θα πάμε να αγοράσουμε φυτά για το μπαλκόνι! Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε όσα ξεράθηκαν, να γεμίσουμε τις άδειες γλάστρες, να αποκτήσουμε και μερικά καινούρια λουλούδια, οπωσδήποτε αρκετά αρωματικά φυτά, να αξιοποιήσουμε και τις παλέτες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού.. Ελπίζω να γίνει όμορφο και σύντομα να σας δείξουμε φωτογραφίες!

Περισσότερα...
17.12.2015

Santa's Mailbox DIY

Santa's Mailbox DIY

Φέτος οι γιορτές στο σπίτι μας μπορεί να μην κινούνται σε πολύ ...γιορτινό κλίμα για διάφορους λόγους, όπως και η διάθεσή μας, αλλά η ανάγκη για εκτόνωση και δημιουργικότητα είναι έντονη. Και προφανώς βρίσκει διέξοδο σε χειροτεχνίες και γιορτινές κατασκευές, που σκοπό δεν έχουν τόσο να στολίσουν το σπίτι μας αλλά να δώσουν χαρά σε πολλά παιδάκια. Μία από αυτές τις χειροτεχνίες είναι η κατασκευή ενός αυτοσχέδιου γραμματοκιβωτίου για τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη.

Η σκέψη ήταν εξαρχής η επαναχρησιμοποίηση ενός παλιού κουτιού αντί της αγοράς ενός νέου. Έτσι ξεκίνησα με ένα κουτί από παπούτσια, πρόσθεσα χαρτόνι που είχε ξεμείνει από παλιές κατασκευές καρτών, προμηθεύτηκα και κάποια πρόσθετα υλικά και έφτασα στο τελικό αποτέλεσμα, το Santa's mailbox. Και μπορεί να μην ήταν όπως το είχα αρκετά φανταστεί, λιτό και πανέμορφο αλλά έστω και έτσι τη δουλειά του την έκανε και τα σχόλια που κέρδισε ήταν θετικά.

Περισσότερα...
23.01.2013

Οι κρεμάστρες στο προσκήνιο και πάλι

Οι κρεμάστρες στο προσκήνιο και πάλι

Θυμάστε τις προτάσεις μας για την εναλλακτική χρήση των κρεμαστρών στους τοίχους είτε με αφίσες, εικόνες και σκίτσα είτε με τα σεμεδάκια της γιαγιάς;

Περισσότερα...