Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ένα φυσικό παγοδρόμιο στο δρόμο Γρεβενών - Καλαμπάκας

Φεύγοντας από Γρεβενά και ταξιδεύοντας προς Τρίκαλα συναντάς ένα εκπληκτικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχεί ο ο Βενέτικος ποταμός, παραπόταμος του Αλιάκμονα. 

Ο Βενέτικος πηγάζει από τον Σμόλικα και ρέει ανατολικά. Λίγο νοτιότερα των Γρεβενών ρέει μέσα από κατακόρυφους κροκαλοπαγείς βράχους και σχηματίζει τις περίφημες Πύλες του Βενέτικου, που αποτελούν το τοπίο στο οποίο αναφερόμαστε. 

Αυτό το τοπίο είχαμε τη δυνατότητα να δούμε πρόσφατα με τη διαφορά ότι είχε μετατραπεί σε ένα φυσικό παγοδρόμιο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν το νερό του ποταμού, δημιουργώντας έναν διάδρομο πάγου ανάμεσα στα εντυπωσιακά βράχια που υπάρχουν στις όχθες του.

Το αποτέλεσμα; Μια εξαιρετική εικόνα που σε καλεί να την παρατηρήσεις και χωρίς δεύτερη σκέψη να πάρεις τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας, προσπαθώντας να αποτυπώσεις τη μαγεία.

venetikos-1

venetikos-2

venetikos-4

Και να σκεφτεί κανείς ότι άνοιξη και φθινόπωρο, όταν το νερό επαρκεί, μπορείς να κάνεις ράφτινγκ και άλλα αντίστοιχα σπορ στον εν λόγω ποταμό, περνώντας και από τις Πύλες του.

 
 
επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
16.10.2012
Life is what happens to you while you're busy making other plans.

John Lennon, Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος των Beatles.

23.04.2014

Ώρα για αποτοξίνωση

Ώρα για αποτοξίνωση

Ένα μήνυμα της αγαπημένης μας φίλης Ιωάννας έφτασε στο inbox μας. Αυτή τη φορά δε μοιράστηκε μαζί μας συμβουλές ομορφιάς ούτε σκέψεις περί αγάπης ούτε συνταγές της μαμάς. Αντί όλων αυτών, επέλεξε να μας μυήσει στη δική της τακτική αποτοξίνωσης μετά τις αμαρτωλές - σε σχέση με το φαγητό - ημέρες του Πάσχα.

Περισσότερα...
27.11.2012
Ώρα για χαλάρωση

Απόψε ανάβουμε κεράκια για αρωματοθεραπεία και χαλάρωση! Να μπαίνουμε και στο πνεύμα των Χριστουγέννων σιγά σιγά. Καλή μας νύχτα!

Περισσότερα...
03.06.2013
Καλοκαιρινή διακόσμηση

Λευκό, γαλάζιο, φυσικό χρώμα ξύλου, καλάμια, ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, κοχύλια, αστερίες, βότσαλα και οτιδήποτε άλλο χωράει η φαντασία μας και μας θυμίζει καλοκαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ντύσουμε το σπίτι μας με την καλοκαιρινή στολή του.

Περισσότερα...
02.07.2015

Αγναντεύοντας το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους με τη συντροφιά των θεών

Αγναντεύοντας το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους με τη συντροφιά των θεών

Πανσέληνος: Σεληνιακή φάση κατά την οποία ο δορυφόρος της Γης, η Σελήνη, φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή όλο το ημισφαίριό της, το στραμμένο προς τη Γη φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος... η Σελήνη στη φάση αυτή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης από ότι ο Ήλιος, και τα τρία αυτά σώματα βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή, ή μάλλον όσο πλησιέστερα στη γραμμή αυτή είναι δυνατό. (Πλήρης ορισμός εδώ)

Πανσέληνος: Χιλιοφωτογραφημένη, χιλιοτραγουδισμένη, ρομαντική... Μια αφορμή για να επισκεφτούμε ένα μέρος με όμορφη θέα, με θέα στο φεγγάρι. Κι αν η πανσέληνος είναι του Αυγούστου, έχουμε μια εξαιρετική αφορμή να παρευρεθούμε σε μια από τις δεκάδες εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμή του πιο μεγάλου φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, σε παραλίες... παντού!

Αλλά υπάρχει και άλλη ιδέα. Διαφορετική, ανατρεπτική, θέλει τρέλα και τόλμη. Αν δεν έχεις, μην προχωράς πιο κάτω. Αν πάλι σ' αρέσει το άγνωστο, το καινούριο, το διαφορετικό, συνέχισε να διαβάζεις.

Περισσότερα...
27.01.2013

Νάμα - Μια Κυριακή

Νάμα - Μια Κυριακή

Aς το απολαύσουμε κι ας έχουμε μια όμορφη Κυριακή..

Περισσότερα...
14.10.2013
Open House Thessaloniki 2013

Μετά την περσινή του επιτυχία, το Open House Thessaloniki διοργανώνεται και πάλι στη συμπρωτεύουσα το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο, 18 - 20 Οκτωβρίου 2013.

Περισσότερα...
18.04.2013

Πέμπτη δεν κρατιέμαι...

Πέμπτη δεν κρατιέμαι...

Σήμερα νιώσαμε την ανάγκη να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά..

Περισσότερα...
06.02.2013
Επιλέξτε την Ευτυχία!

Μια καινούρια μέρα ξεκινά και επιλέγουμε να είμαστε ευτυχείς! Γιατί έτσι μας αρέσει!

Περισσότερα...
03.06.2013

Monsieur Minimal - Party

Monsieur Minimal - Party

Το τραγούδι αυτό το πρωτοακούσαμε καιρό πριν και μπήκε άμεσα στη λίστα με τα αγαπημένα. Τώρα όμως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και το video clip του και είναι άλλη μια ευκαιρία να το απολαύσουμε παρέα. Άλλωστε η εκδοχή του με τη συμμετοχή της Μαριέττας Φαφούτη είναι το πιο δημοφιλές κομμάτι της playlist του maresei.gr!

Περισσότερα...
06.06.2013

Αγαπημένη απογευματινή συνήθεια

Αγαπημένη απογευματινή συνήθεια

Και μετά την απογευματινή βόλτα στη φύση, ήρθε η ώρα να αναπληρώσουμε τις ...χαμένες θερμίδες με μια πολύχρωμη φρουτοσαλάτα στο μπαλκόνι.

Περισσότερα...
07.04.2015

Για τη Μαργαρίτα & τον Φίλιππο!

Για τη Μαργαρίτα & τον Φίλιππο!

Μετά τα βαπτιστικά πακέτα για τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, σειρά είχε η δημιουργία Πασχαλινών λαμπάδων αποκλειστικά για αυτούς! 

Μας αρέσει τόσο πολύ άλλωστε η διαδικασία να ετοιμάζουμε δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα με τα χεράκια μας, διοχευτεύοντας στις δημιουργίες αυτές όλη τη θετική μας ενέργεια.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μια επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετή για να προμηθευτούμε τα κατάλληλα υλικά και να αναλάβουμε δράση.

Περισσότερα...
04.02.2013
Zaz - Je Veux

Μια μουσική καλημέρα για την έναρξη της εβδομάδας στα γαλλικά..

Περισσότερα...
15.05.2013
Le syndrome de Peter Pan - Elisa Tovati

Ξεκινάμε άλλη μια χαρούμενη μέρα με ένα αισιόδοξο τραγούδι που ερμηνεύει η Elisa Tovati.

Περισσότερα...
11.01.2013

Michael Bublé - Come Fly With Me

Michael Bublé - Come Fly With Me

Ξημέρωσε Παρασκευή! Σε αντίθεση λοιπόν με το χθεσινοβραδινό κάπως πιο μελαγχολικό κλείσιμο, σήμερα ξεκινάμε την ημέρα μας με ανεβασμένη διάθεση! Ανοίγουμε τα "φτερά" μας και "πετάμε" ακολουθώντας την προτροπή του Michael Bublé..

Περισσότερα...
13.10.2014

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Downhill στο Χ.Κ. Βασιλίτσας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Downhill στο Χ.Κ. Βασιλίτσας

Η Ελληνική Οµοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία µε τον Π.Α.Ο. "ΦΟΙΝΙΚΑΣ", το Εθνικό Χιονοδροµικό Κέντρο Βασιλίτσας και τον Ε.Π.Ο. Γρεβενών, διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας 2014, στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

Περισσότερα...
23.03.2013

Gloria Jones - Tainted Love

Gloria Jones - Tainted Love

Παρ' ότι δεν μας αρέσουν οι "μολυσμένες αγάπες", το συγκέκριμένο κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα "κλασικά και αγαπημένα" και πάντα καταφέρνει μας παρασύρει στο ρυθμό του!

Περισσότερα...
19.10.2012

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 2ο)

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 2ο)

Και μετά τα muffins μήλου φτιάχνουμε υπέροχα, λαχταριστά σοκολατένια σουφλέ!

Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο!

Περισσότερα...
27.12.2014

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

Κάθε Δεκέμβριο οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θέτουμε νέους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους και υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά, θα προσπαθήσουμε και όντως θα επιτύχουμε τα όνειρα μας. Πώς μπορούμε όντως όμως να οδηγηθούμε στην επιτυχία;

Περισσότερα...
08.02.2013
Χρωματιστές μάλλινες γιρλάντες

Μια που σήμερα μιλήσαμε για χρώμα σκεφτείτε την παλαιότερη ιδέα μας για αιωρούμενες γιρλάντες σε μια διαφορετική εκδοχή.

Περισσότερα...
15.07.2013
Στη δύση του ηλίου

Ταξιδεύοντας ή έστω κάνοντας μια βόλτα με το αυτοκίνητο την ώρα που ο ήλιος δύει, βλέποντας έξω χωράφια με ανθισμένους ηλίανθους... Αγαπημένη στιγμή!

Περισσότερα...
25.09.2013
Τυρόψωμο

Χθες βράδυ το σπίτι μύρισε σπιτικό ψωμί με τυρί φέτα: το αγαπημένο μας τυρόψωμο που κάθε φορά γίνεται ανάρπαστο.

Περισσότερα...
07.03.2013
Έφτασε η Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη έφτασε!

Περισσότερα...
23.12.2012
Γλυκιά θαλπωρή

Γιορτές εκτός ή εντός σπιτιού; 

Περισσότερα...